Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Άτοπη και άκρως παραπλανητική η "ανακοίνωση του Προεδρείου της ΔΕΕΕΜ ΟΜΟΝΟΙΑ" που κατηγορεί τον Λ. Παππά

Σε τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρόεδρο της ΔΕΕΕΜ ΟΜΟΝΟΙΑ κ. Λεωνίδα Παππά, ρωτήσαμε τι ακριβώς συνέβει στην συνάντηση της Κυριακής και δήλωσε τα εξής:
«Την περασμένη Κυριακή 26/11/2017 , πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στελεχών στα γραφεία της ΔΕΕΕΜ Ομόνοιας, στην οποία συμμετείχαν προέδροι των παραρτημάτων και κάποια μέλη του ΓΣ. Επικράτησε η άποψη να παραταθεί η ημερομηνία της Καταστατικής Συνδιάσκεψης. Ως προς τον τρόπο αναδιοργάνωσης υπήρξε διάσταση απόψεων. Οι σχετικές αποφάσεις ανακοινώθηκαν αμέσως μετά, όπως προβλέπεται, απ'το Γραφείου Τύπου και αποτελούν την επίσημη θέση της Ομόνοιας για αυτή τη συνάντηση.»
Στην συνέχεια τον ρωτήσαμε για το περιεχόμενο της εν λόγω ανακοίνωσης:
«Σχετικά με την ανακοίνωση για την οποία με ρωτάτε και που δημοσιεύτηκε σε άλλο ηλεκτρονικό μέσο, πέραν της επίσημης ιστοσελίδας της Ομόνοιας, διευκρινίζω πως δεν αποτελεί επίσημη θέση της οργάνωσης ούτε του Προεδρείου, καθώς αρκετοί απ τους υπογράφοντες δεν παρέστησαν καν στη συνάντηση, ούτε γνώριζαν την ύπαρξη της ανακοίνωσης.
Το να υπάρχουν διαφορετικές απόψεις όχι μόνο δεν είναι κακό αλλά δείχνει υγεία. Η Ομόνοια δεν ιδρύθηκε για να ικανοποιήσει τον εγωισμό ή το συμφέρον του καθενός αλλά τα ιδανικά του ελληνισμού, οπότε κάθε πρόταση προς αυτή την κατεύθυνση είναι ευπρόσδεκτη, οτιδήποτε άλλο είναι εσωστρέφεια. Ας αντιληφθούμε όλοι την κρισιμότητα των καταστάσεων για την ιδιαίτερη μας πατρίδα. Στην προσπάθεια αναδιοργάνωσης της Ομόνοιας χρειαζόμαστε τη συμμετοχή του καθενός, με ουσιαστικές προτάσεις, αν έχει, διαφορετικά με τη σιωπή και την προσευχή του.
Η Ομόνοια είναι το ανώτερο πολιτικό κεκτημένο που έχουμε ως βορειοηπειρωτική κοινότητα. Πρώτα ο Γενικός Πρόεδρος αλλά και όλα τα μέλη της ΕΕΜ έχουμε χρέος να συμβάλουμε ώστε να ανταποκριθεί στον ρόλο που την καλεί η ιστορία να διαδραματίσει και όχι να γίνεται μικρομάγαζο και αρένα αντιπαραθέσεων.»
Στην συνέχεια ήρθαμε σε επικοινωνία με τον αντιπρόεδρο της ΔΕΕΜ ΟΜΟΝΟΙΑ κ. Απόστολο Λιάκο και τον ρωτήσαμε εάν συμμερίζεται τα όσα γράφει η ανακοίνωση. Ο κ. Λιάκος μας ενημέρωσε πως εξαιτίας προσωπικού ζητήματος δεν κατάφερε να παραστεί στην συνάντηση και πως δεν ήταν ενήμερος για την ανακοίνωση.
«Δεν συμμερίζομαι αυτές τις διχαστικές κινήσεις, η μοναδική μου πρόταση, την οποία μετέφερα τηλεφωνικά, ήταν να δοθεί μια παράταση στην διοργάνωση της καταστατικής συνδιάσκεψης. Η πρόταση μου έγινε σεβαστή από τον πρόεδρο κ. Παππά ο οποίος τις επόμενες ώρες εξέδωσε σχετική ανακοίνωση. Κακώς χρησιμοποιήθηκε το όνομά μου στην ανακοίνωση αυτή καθώς δεν γνώριζα κάτι και ενημερώθηκα εκ των υστέρων» δήλωσε ο αντιπρόεδρος της ΟΜΟΝΟΙΑΣ κ. Λιάκος.
Στο ίδιο μήκος κύματος και οι δηλώσεις του προέδρου του παραρτήματος της Κορυτσάς κ. Γρηγόρης Καραμέλιος.
«Δεν συμμετείχα στην ανακοίνωση που εκδόθηκε και ενημερώθηκα όταν την είδα αναρτημένη. Ξαφνιάστηκα όταν είδα το όνομά μου στους συνυπογράφοντες. Δεν συμμερίζομαι αυτές τις διχαστικές τακτικές.»
Η γνώμη μας είναι πως οφείλουμε να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί όταν χρησιμοποιούμε το όνομα της ΟΜΟΝΟΙΑΣ, έχουμε ηθική υποχρέωση να διαφυλάξουμε το ιστορικό έργο της αλλά και αυτόν ο οποίος ηγείται διότι δεν διορίστηκε αλλά εκλέχθηκε. Η συγκεκριμένη ανακοίνωση χρησιμοποιεί ονόματα ανθρώπων οι οποίοι δεν συμφώνησαν ποτέ με το περιεχόμενό της, προσβάλει τον πρόεδρο χρησιμοποιώντας βαρύτατες κατηγορίες και επίσης έχει παραπλανητικό τίτλο αναφέροντας πως συντάχθηκε από το Προεδρείο της ΟΜΟΝΟΙΑΣ.
Ορισμένοι, αντί να προσφεύγουν σε εν θερμώ ανακοινώσεις, θα πρέπει να αρχίσουν να εφαρμόζουν το ρητό τα εν οίκω μη εν δήμω όπως έπραξαν στο παρελθόν οι προκάτοχοί τους.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ηπειρώτες Ευεργέτες της Τουρκοκρατίας και Ελληνοκρατίας

Αποκαλύπτουμε : Αίτημα στον ΟΗΕ για την εδαφική αποκατάσταση της Αλβανίας με Ελληνικά εδάφη, ετοιμάζει ο Αλβανός πρωθυπουργός Έντι Ράμα.

Το αίτημα αυτό προς ΟΗΕ και Διεθνείς Οργανισμούς έχουν ήδη υπογράψει όλοι οι βουλευτές που ¨ελέγχει ¨ ο Έντιι Ράμ , Αλβανοί βουλευτές των Σκοπίων, αλλά και του Μαυροβουνίου . 


Το αίτημα αυτό θα συνοδεύεται από χιλιάδες υπογραφές Αλβανών που θα δηλώνουν μόνιμη κατοικία ή τόπο εργασίας "Ελλάδα¨ και φυσικά από τους "Τσάμηδες" που υπογράφουν από τους πρώτους, ως "δεδιωγμένοι" από τις "αλύτρωτες" εστίες τους. 


Μην ξεχνάμε ότι , το 52% των αλλοδαπών ̟ που διαµένουν στην Ελλάδα έχουν Αλβανική υπηκοότητα. ( δεν θέλουμε να τους κάνουμε την ζωή δύσκολη ). 


Οι οπαδοί της ¨Μεγάλης Αλβανίας ¨ και του Αλβανικού Μεγαλοϊδεατισμού , με τις ευλογίες και την ενθάρρυνση του Αλβανού πρωθυπουργού ¨γυρίζουν¨ στα προς προσάρτηση "Αλβανικά εδάφη" και συλλέγουν χιλιάδες υπογραφές. 


Ξυπνήστε ! 
Το πρόβλημα που θα ανακύψει εξαιτίας της αδράνειά μας , κρίνεται εξαιρετικά σοβαρό , αφού , θα δημιουργήσει ¨προ ανάχωμα¨ υπέρ της Αλβανίας στο διεθνές δίκαιο με σκοπό να γίνει πεπ…

Αναμνήσεις από το άνοιγμα των εκκλησιών στη Β. Ήπειρο και η πρώτη ελεύθερη Ανάσταση το 1992

Ἡ Ἀλβανία κάτω ἀπό τήν ἐξουσία τοῦ κομμουνιστικοῦ κόμματος ὑπῆρξε τό μοναδικό συνταγματικά ἀθεϊστικό κράτος στόν κόσμο, κατά τήν περίοδο 1967-1990. Τήν περίοδο αὐτή ἀπαγορεύθηκε κάθε θρησκευτική ἱεροπραξία, καταστράφηκαν ἐκ θεμελίων οἱ περισσότεροι τόποι λατρείας, ἐνῶ ἀπεσχηματίστηκαν ὅλοι οἱ ἱερεῖς, καί πολλοί ἀπό αὐτούς ἐξορίστηκαν ἤ πέθαναν μαρτυρικά στίς φυλακές. Ἀπό τό 1976 ἐπίσης ἀπαγορεύθηκαν διά νόμου ὅλα τα χριστιανικά ὀνόματα. Ἡ ἀπαγόρευση αὐτή ἔπληξε ὅλους τούς ἀλβανούς πολίτες, ἀλλά ἰδιαίτερα τούς βορειοηπειρῶτες ἀδελφούς μας, γιά τούς ὁποίους ἡ ὀρθόδοξη πίστη ἦταν βασικό συστατικό τῆς ἐθνικῆς τους ἰδιοπροσωπίας. Βασική ἀρχή τοῦ Κόμματος Ἐργασίας τῆς Ἀλβανίας ἦταν: «Κύριος σκοπός τοῦ κράτους εἶναι ἡ παραγωγή. Ὅποιος δέν παράγει, ὅπως οἱ ἱερεῖς, δέν ἔχει θέση στή νέα μας κοινωνία». Ἔτσι μέχρι τό 1990 οἱ ἀδελφοί μας ἔμεναν ἀβάπτιστοι, ἀστεφάνωτοι, ἀλειτούργητοι, ἀκήδευτοι, (μέ ἐλάχιστες ἐξαιρέσεις ἱερέων πού μέ κίνδυνο τῆς ζωῆς τους τελούσανν κρυφά κάποια μυστήρια).          …