Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Ο Ράμα τρέϕει το όραμα της Μεγάλης Αλβανίας για να αποσπάσει την προσοχή του κοινού από τα εσωτερικά προβλήματα


Το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο για τις Εξωτερικές σχέσεις, οργανισμός που απαρτίζεται από ερευνητές και πρώην αξιωματούχους της Ευρωπαϊκής Ενώσεως, σε κείμενο που δημοσιοποιείται στην επίσημη ιστοσελίδα του αναλύει την κατάσταση στα Δυτικά Βαλκάνια. Αναϕερόμενο στην Αλβανία σημειώνει:  
«Την Αλβανία μαστίζει βαθιά πολιτική διαίρεση, όπου οι πολιτικοί και οι σχέσεις μεταξύ των ϕατριών παρουσιάζονται ως σχέσεις τιμωρίας και διαϕθοράς. Σε ένα τέτοιο περιβάλλον ανθίζουν τα κυκλώματα ναρκωτικών και ξεπλύματος μαύρου χρήματος. Αντί να λάβει μέτρα γι’  αυτές τις αποτυχίες της διακυβέρνησής του, ο Έντι Ράμα, ο πρωθυπουργός της Αλβανίας, επιδεινώνει την κατάσταση, επιχειρώντας να ϕοβίσει με το σχέδιο οράματος της Μεγάλης Αλβανίας και τρέϕοντας κατ’  αυτόν τον τρόπο τις ιδέες για τη διαίρεση της Μακεδονίας», γράϕει το ECFR.     
Πηγή: Lapsi.al
http://tachydromos.org/ 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Οι ΗΠΑ αποστέλλουν 950 τεθωρακισμένα οχήματα στην Αλβανία.

Οι ΗΠΑ αποστέλλουν εσπευσμένα 70 θωρακισμένα οχήματα στην Αλβανία (πρώτη  αποστολή) ενώ τους επόμενους  μήνες θα αποσταλούν άλλα 180 τα οποία  θα ανέλθουν συνολικά σε  950, εξοπλίζοντας τον αλβανικό στρατό για χερσαίες επιχειρήσεις . Πρόκειται για μια σαφή και κατηγορηματική κίνηση της Ουάσιγκτον στα τεκταινόμενα στο Κοσσυφοπέδιο και την ένταση  που έχει αναπτυχθεί τις τελευταίες ημέρες.

Ηπειρώτες Ευεργέτες της Τουρκοκρατίας και Ελληνοκρατίας

Το Ισλαμικό Κράτος στρατολογεί «φουρνιές» Αλβανών από Σκόπια και Κοσσυφοπέδιο