Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Të mbrojmë “ushtarin” Sajmir dhe shkrepsja e lagur e Himarës

 
Një gjë tronditëse po ndodh në këtë vend të Çudirave shqiptaro-italiane. Vijnë grupe grupe në Shqipëri vëllezërit italianë me uniforma të Rojeve të Financës dhe bëjnë një super demostrim, në prani të Ministrit të tyre të Brendshëm.
Nxjerrin ca harta të bukura dhe elegante alla italiançe, me gjeneralë me uniforma plot stil dhe fashion dhe na thonë tani, si i themi ne shqiptarçe, “pas pilafit”, që Shqipëria në vitet 2015 dhe në vitin e Vettingut 2016, paska qenë e përmbytur nga Droga dhe plantacionet e “mallit”…
Se paska pasur vetëm 304 plantacione hashashi në vitin e fundit të qeverisë Berisha. Por menjëherë më pas fillon ajo që të gjithë shqiptarët e dinë, po të huajt në Shqipëri nuk e dinin, fillon rritja e jashtëzakonshme e plantacioneve të hashashit kombëtar.
815 plantacione në vitin 2014, pra mbi 250% më shumë, pastaj 1 368 plantacione në vitin 2015, pra mbi 400% më shumë dhe kulmi mbrrin në vitin parazgjedhor 2016, në 2 086 plantacione hashashi të rregjistruara nga ajri, në të gjithë Shqipërinë, ose 7 fish më shumë se në vitin 2013.
E pra italianët folën me shifra, kur hashashi ishte bërë mullar dhe kur kryeministri dilte e thoshte banak më banak, se kjo është një shpfje e opozitës.
Mirëpo ky është vetëm fillimi, ku edhe miqtë italianë, gati të verbër deri dje, kanë edhe ata pjesën e tyre. Lufta kundër hashashit tani kanë dy heronj të rinj, Fatmir Xhafën dhe vetë kryeministrin dhe pas tyre Policinë e Shtetit, që sot ka marrë urdhëra të kundërta.
Duke ja lënë “Sajmes së shkretë”, apo ushtarit besnik Saimir, të gjithë peshën e përgjegjësive të asaj që ndodhi kombëtarisht dhe ndërkombëtarisht dhe është pikërisht kjo që nuk duhet lejuar.
Tahiri ka një shpresë, të mbrohet mirë dhe të dalë mundësisht i pafajshëm, në gjykatat tona të terrorizuara dje nga pushteti e sot nga vetting.
Porse nuk mund të jetë Saimir Tahiri, përgjegjësi dhe viktima e vetme e një konspiracioni spektakolar, kombëtar dhe ndërkombëtar. Edhe vëllezërit tanë italianë duhet të gjejnë e të zbulojnë “talpat” apo urithët e tyre me uniformë, që kanë patur një bashkëpunim shembullor me uniformat e larta shqiptare.
Rama ndezi ca shkrepse në Himarë, duke prekur një nerv të zbuluar, të hallexhinjve himariotë, por shkrepset duallën të lagura dhe Athina zyrtare e Kotziasit, e la “solo” apo të vetëm, valltarin Rama në tangon e polemikës nacionaliste.
Dhe këtu rrëfehet se Athina zyrtare, ja dashka vërtet të keqen Ramës si politikan dhe ka vendosur ta dënojë me vetmi, duke mos i ardhur lojës që ai e filloi përsëri nga Tirana dhe nga Kuvendi.
Por Rama beson te heshtja e artë e Tahirit dhe Tahiri beson se Rama, do vijojë ta mbrojë deri në fund, si edhe e bëri në pjesën e parë të ndeshjes, me Prokurorinë e krimeve të Rënda.
Por edhe kjo ka një çmim, të cilët italianët duan ta bëjnë të papërballueshëm. Sepse edhe ata, kanë nevojë për politikën e tyre të brendshme, të shënojnë një “sukses” ndaj narko-trafikut shqiptar dhe u kuptua qartë se duan “kokën e Tahirit”, që të shpëtojë pjesa tjetër, e qeverisjes socialiste.
Dhe ata nxorrën faktet dhe provat e rënda të vëzhgimeve të tyre, mbajtur sekret për kaq kohë, në kohën e ish ministrit të brendshëm shqiptar, në Shqipëri është bërë “nami” dhe është mbjellë sikundër e dinim, por nuk e provonim dot, e gjithë ajo drogë e frikshme për nga përmasat…

http://www.oranews.tv/ 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ηπειρώτες Ευεργέτες της Τουρκοκρατίας και Ελληνοκρατίας

Αποκαλύπτουμε : Αίτημα στον ΟΗΕ για την εδαφική αποκατάσταση της Αλβανίας με Ελληνικά εδάφη, ετοιμάζει ο Αλβανός πρωθυπουργός Έντι Ράμα.

Το αίτημα αυτό προς ΟΗΕ και Διεθνείς Οργανισμούς έχουν ήδη υπογράψει όλοι οι βουλευτές που ¨ελέγχει ¨ ο Έντιι Ράμ , Αλβανοί βουλευτές των Σκοπίων, αλλά και του Μαυροβουνίου . 


Το αίτημα αυτό θα συνοδεύεται από χιλιάδες υπογραφές Αλβανών που θα δηλώνουν μόνιμη κατοικία ή τόπο εργασίας "Ελλάδα¨ και φυσικά από τους "Τσάμηδες" που υπογράφουν από τους πρώτους, ως "δεδιωγμένοι" από τις "αλύτρωτες" εστίες τους. 


Μην ξεχνάμε ότι , το 52% των αλλοδαπών ̟ που διαµένουν στην Ελλάδα έχουν Αλβανική υπηκοότητα. ( δεν θέλουμε να τους κάνουμε την ζωή δύσκολη ). 


Οι οπαδοί της ¨Μεγάλης Αλβανίας ¨ και του Αλβανικού Μεγαλοϊδεατισμού , με τις ευλογίες και την ενθάρρυνση του Αλβανού πρωθυπουργού ¨γυρίζουν¨ στα προς προσάρτηση "Αλβανικά εδάφη" και συλλέγουν χιλιάδες υπογραφές. 


Ξυπνήστε ! 
Το πρόβλημα που θα ανακύψει εξαιτίας της αδράνειά μας , κρίνεται εξαιρετικά σοβαρό , αφού , θα δημιουργήσει ¨προ ανάχωμα¨ υπέρ της Αλβανίας στο διεθνές δίκαιο με σκοπό να γίνει πεπ…

Αναμνήσεις από το άνοιγμα των εκκλησιών στη Β. Ήπειρο και η πρώτη ελεύθερη Ανάσταση το 1992

Ἡ Ἀλβανία κάτω ἀπό τήν ἐξουσία τοῦ κομμουνιστικοῦ κόμματος ὑπῆρξε τό μοναδικό συνταγματικά ἀθεϊστικό κράτος στόν κόσμο, κατά τήν περίοδο 1967-1990. Τήν περίοδο αὐτή ἀπαγορεύθηκε κάθε θρησκευτική ἱεροπραξία, καταστράφηκαν ἐκ θεμελίων οἱ περισσότεροι τόποι λατρείας, ἐνῶ ἀπεσχηματίστηκαν ὅλοι οἱ ἱερεῖς, καί πολλοί ἀπό αὐτούς ἐξορίστηκαν ἤ πέθαναν μαρτυρικά στίς φυλακές. Ἀπό τό 1976 ἐπίσης ἀπαγορεύθηκαν διά νόμου ὅλα τα χριστιανικά ὀνόματα. Ἡ ἀπαγόρευση αὐτή ἔπληξε ὅλους τούς ἀλβανούς πολίτες, ἀλλά ἰδιαίτερα τούς βορειοηπειρῶτες ἀδελφούς μας, γιά τούς ὁποίους ἡ ὀρθόδοξη πίστη ἦταν βασικό συστατικό τῆς ἐθνικῆς τους ἰδιοπροσωπίας. Βασική ἀρχή τοῦ Κόμματος Ἐργασίας τῆς Ἀλβανίας ἦταν: «Κύριος σκοπός τοῦ κράτους εἶναι ἡ παραγωγή. Ὅποιος δέν παράγει, ὅπως οἱ ἱερεῖς, δέν ἔχει θέση στή νέα μας κοινωνία». Ἔτσι μέχρι τό 1990 οἱ ἀδελφοί μας ἔμεναν ἀβάπτιστοι, ἀστεφάνωτοι, ἀλειτούργητοι, ἀκήδευτοι, (μέ ἐλάχιστες ἐξαιρέσεις ἱερέων πού μέ κίνδυνο τῆς ζωῆς τους τελούσανν κρυφά κάποια μυστήρια).          …