Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Υπέργηρος Αλβανός πρώην πράκτορας “προβλέπει” ότι οι Αρβανίτες θα γίνουν… Αλβανοί


Ανθελληνικό δηλητήριο έχυσε για μια ακόμη φορά, από τις σελίδες της αλβανικής εφημερίδας Γκαζέττα Σκιπτάρε, ο Χασάν Λούτσι, πρώην πράκτορας των μυστικών υπηρεσιών του καθεστώτος Χότζα.
Ο υπερήλικας Χασάν Λούτσι, με καταγωγή από τη Λαμπουριά της Αυλώνας, είναι γνωστός για τις ακραίες ανθελληνικές του θέσεις, τις οποίες “κουβαλά” από την εποχή του αλβανικού… κομμουνιστικού παραδείσου.
Στο φοβικό και μισαλλόδοξο άρθρο του ο Λούτσι αναφέρεται στη συνάντηση που είχαν στην Κρήτη ο Νίκος Κοτζιάς με τον Αλβανό ομόλογό του Ντιτμίρ Μπουσάτι, κάνοντας λόγο για “πονηρό” ελληνικό Δούρειο Ίππο που “δεν δεσμεύτηκε για τίποτα το συγκεκριμένο”.
Εκφράζοντας τις φοβίες με τις οποίες εμποτίστηκε από την τυραννίδα που υπηρέτησε, ισχυρίζεται ότι η Ελλάδα δεν εγκαταλείπει την παλιά της πολιτική της Μεγάλης Ιδέας, δεν “παραιτείται από την αποκαλούμενη Βόρεια Ήπειρο, ή τη Νότια Αλβανία” και ως απόδειξη αυτού του εξωφρενικού ισχυρισμού επικαλείται τις επιγραφές γύρω από το μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη μπροστά από την ελληνική Βουλή.
Πρόκειται για εντελώς ηλίθιο επιχείρημα, διότι εκεί δεν αναγράφονται εδάφη που διεκδικεί η Ελλάδα αλλά τα πεδία των μαχών του ελληνικού στρατού.
Για παράδειγμα, εκεί αναφέρεται και η Κορέα, στην οποία πολέμησε ο ελληνικός στρατός μετά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο. Τι σημαίνει αυτό; Ότι η Ελλάδα διεκδικεί τη Νότια Κορέα;
Προφανώς και οι φτωχοδιάβολοι των Βαλκανίων συγχέουν τους δικούς τους ανιστόρητους αλυτρωτισμούς με τα δικά μας, με τρόπο αυθαίρετο και προκλητικό, ιδίως εάν αναλογιστεί κανείς ότι η Ελλάδα δεν κατέχει ούτε σπιθαμή αλβανικού εδάφους, η Αλβανία αντιθέτως κατέχει ελληνικό έδαφος, τη Βόρεια Ήπειρο, που πήρε ως αντάλλαγμα επειδή όταν ιδρύθηκε ως κράτος το Κοσσυφοπέδιο δόθηκε στη Σερβία. Είναι τα “έξυπνα” σύνορα, αιτία προβλημάτων, που χάραξαν οι Άγγλοι και εμείς αποδεχτήκαμε πριν έναν αιώνα.
Ο ίδιος Αλβανός πρώην πράκτορας, στο ίδιο φοβικό και υστερικό του άρθρο, ισχυρίζεται ότι οι Έλληνες επιδιώκουν να ξαναφτιάξουν τη Βυζαντινή Αυτοκρατορία και τονίζει ότι η Ελλάδα έχει σχέδιο να καταλάβει τη Χειμάρρα.
Ύστερα επαναλαμβάνει τις γνωστές ανιστόρητες αλβανικές σαχλαμάρες, ότι δήθεν οι Αρβανίτες είναι Αλβανοί.
Είναι αποδεδειγμένο ιστορικά ότι υπήρχαν πληθυσμοί δίγλωσσοι επί Οθωμανικής Αυτοκρατορίας, απόγονοι δίγλωσσων πληθυσμών της Βόρειας Ηπείρου που αναφέρονται και από τον αρχαίο ιστορικό Στράβωνα.
Αυτοί οι πληθυσμοί όμως είχαν πάντα ελληνική συνείδηση. Στην περίπτωση μάλιστα της Αττικής γνωρίζουμε ότι σε πολλά χωριά οι Έλληνες μίλαγαν και τα αρβανίτικα ως γλώσσα συνεννόησης, ως Lingua franca, αλλά και για να βγάζουν “άκρη” με τους Τουρκαλβανούς χωροφύλακες των Οθωμανών. Είναι το ίδιο εξωφρενικό σαν να ισχυρίζεται κανείς ότι οι Έλληνες της Μικράς Ασίας, επειδή μίλαγαν και τούρκικα, δεν ήταν Έλληνες αλλά Τούρκοι.
Ο Λούτσι ισχυρίζεται ακόμα ότι η Ελλάδα και σήμερα εποφθαλμιά τον αλβανικό θαλάσσιο χώρο, θέλει νεκροταφεία «κατά μήκος των υποτιθέμενων συνόρων της Βορείου Ηπείρου», χρησιμοποιεί ως εργαλεία της, το ΚΕΑΔ, την ΟΜΟΝΟΙΑ, ενώ πατριδοκάπηλοι όπως οι Μπερίσα και Μπάσα, υπέγραψαν τις Συμφωνίες για τις θαλάσσιες ζώνες και τα νεκροταφεία.
Στη συνέχεια, τυφλός προφανώς στην κατάντια του λαού του, που το 1/3 έχει μεταναστεύσει και οι υπόλοιποι πεινάνε, που η χώρα του είναι μια απέραντη χασισοφυτεία, που ο αλβανικός στρατός δεν ξεπερνά τους 6.000 με 8.000 και από αυτούς περίπου 2.000 θέλουν να παραιτηθούν αλλά δεν τους αφήνουν, αρνούμενος να δει αυτά τα χάλια, ισχυρίζεται ότι σήμερα ο αλβανικός παράγοντας έχει ενισχυθεί πολύ, έχει δύο κράτη στα Βαλκάνια, Αλβανία και Κόσοβο, σύντομα θα αφυπνιστούν και οι Αρβανίτες και οι Τσάμηδες και θα ζητήσουν τα δικαιώματά τους.
Προφανώς κανείς δεν του έχει πει ότι εάν αποκαλέσει έναν Αρβανίτη ως “Αλβανό” θα έχει κακά ξεμπερδέματα.
Και όχι μόνο αυτό αλλά και υποκινεί δημόσια σε αποσταθεροποίηση μέσα στην Ελλάδα, μην αναλογιζόμενος ο υπέργηρος αυτός πρώην πράκτορας, ότι απέναντι στην ισχύ των ελληνικών όπλων η Αλβανία θα καταστρεφόταν ολοκληρωτικά. Πόσο ανόητος και τυφλός μπορεί να είναι ο κομπλεξικός εθνικισμός ορισμένων;
Τέλος, ο ίδιος Αλβανός υπέργηρος πρώην πράκτορας του καθεστώτος, ευχήθηκε στην κυβέρνηση Ράμα να εκπληρώσει τα πατριωτικά της καθήκοντα, με σύνεση και προσοχή, διότι «ο Δούρειος Ίππος δεν ξεχνά τους αιώνιους στόχους του». Το “τσάμικο” είναι το βασικό θέμα και δεν πρέπει να κλείσει κατ΄ ουδένα τρόπο.
Την ίδια ώρα, ο αλβανικός λαός πεινάει και λεηλατεί εκθέσεις αγροτικών τροφίμων.
Tribune.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ηπειρώτες Ευεργέτες της Τουρκοκρατίας και Ελληνοκρατίας

Αποκαλύπτουμε : Αίτημα στον ΟΗΕ για την εδαφική αποκατάσταση της Αλβανίας με Ελληνικά εδάφη, ετοιμάζει ο Αλβανός πρωθυπουργός Έντι Ράμα.

Το αίτημα αυτό προς ΟΗΕ και Διεθνείς Οργανισμούς έχουν ήδη υπογράψει όλοι οι βουλευτές που ¨ελέγχει ¨ ο Έντιι Ράμ , Αλβανοί βουλευτές των Σκοπίων, αλλά και του Μαυροβουνίου . 


Το αίτημα αυτό θα συνοδεύεται από χιλιάδες υπογραφές Αλβανών που θα δηλώνουν μόνιμη κατοικία ή τόπο εργασίας "Ελλάδα¨ και φυσικά από τους "Τσάμηδες" που υπογράφουν από τους πρώτους, ως "δεδιωγμένοι" από τις "αλύτρωτες" εστίες τους. 


Μην ξεχνάμε ότι , το 52% των αλλοδαπών ̟ που διαµένουν στην Ελλάδα έχουν Αλβανική υπηκοότητα. ( δεν θέλουμε να τους κάνουμε την ζωή δύσκολη ). 


Οι οπαδοί της ¨Μεγάλης Αλβανίας ¨ και του Αλβανικού Μεγαλοϊδεατισμού , με τις ευλογίες και την ενθάρρυνση του Αλβανού πρωθυπουργού ¨γυρίζουν¨ στα προς προσάρτηση "Αλβανικά εδάφη" και συλλέγουν χιλιάδες υπογραφές. 


Ξυπνήστε ! 
Το πρόβλημα που θα ανακύψει εξαιτίας της αδράνειά μας , κρίνεται εξαιρετικά σοβαρό , αφού , θα δημιουργήσει ¨προ ανάχωμα¨ υπέρ της Αλβανίας στο διεθνές δίκαιο με σκοπό να γίνει πεπ…

Αναμνήσεις από το άνοιγμα των εκκλησιών στη Β. Ήπειρο και η πρώτη ελεύθερη Ανάσταση το 1992

Ἡ Ἀλβανία κάτω ἀπό τήν ἐξουσία τοῦ κομμουνιστικοῦ κόμματος ὑπῆρξε τό μοναδικό συνταγματικά ἀθεϊστικό κράτος στόν κόσμο, κατά τήν περίοδο 1967-1990. Τήν περίοδο αὐτή ἀπαγορεύθηκε κάθε θρησκευτική ἱεροπραξία, καταστράφηκαν ἐκ θεμελίων οἱ περισσότεροι τόποι λατρείας, ἐνῶ ἀπεσχηματίστηκαν ὅλοι οἱ ἱερεῖς, καί πολλοί ἀπό αὐτούς ἐξορίστηκαν ἤ πέθαναν μαρτυρικά στίς φυλακές. Ἀπό τό 1976 ἐπίσης ἀπαγορεύθηκαν διά νόμου ὅλα τα χριστιανικά ὀνόματα. Ἡ ἀπαγόρευση αὐτή ἔπληξε ὅλους τούς ἀλβανούς πολίτες, ἀλλά ἰδιαίτερα τούς βορειοηπειρῶτες ἀδελφούς μας, γιά τούς ὁποίους ἡ ὀρθόδοξη πίστη ἦταν βασικό συστατικό τῆς ἐθνικῆς τους ἰδιοπροσωπίας. Βασική ἀρχή τοῦ Κόμματος Ἐργασίας τῆς Ἀλβανίας ἦταν: «Κύριος σκοπός τοῦ κράτους εἶναι ἡ παραγωγή. Ὅποιος δέν παράγει, ὅπως οἱ ἱερεῖς, δέν ἔχει θέση στή νέα μας κοινωνία». Ἔτσι μέχρι τό 1990 οἱ ἀδελφοί μας ἔμεναν ἀβάπτιστοι, ἀστεφάνωτοι, ἀλειτούργητοι, ἀκήδευτοι, (μέ ἐλάχιστες ἐξαιρέσεις ἱερέων πού μέ κίνδυνο τῆς ζωῆς τους τελούσανν κρυφά κάποια μυστήρια).          …