Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

ΑΠΟΝΟΜΗ ΥΠΟΤΡΟΦΙΩΝ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ, ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΣΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΡΓΥΡΟΚΑΣΤΡΟΥ, ΧΟΡΗΓΙΑ ΤΗΣ ΠΡΕΣΒΕΩΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΣΤΑ ΤΙΡΑΝΑ ΚΥΡΙΑΣ ΕΛΕΝΗΣ ΣΟΥΡΑΝΗ.

ΑΠΟΝΟΜΗ ΥΠΟΤΡΟΦΙΩΝ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ, ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΣΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΡΓΥΡΟΚΑΣΤΡΟΥ, ΧΟΡΗΓΙΑ ΤΗΣ ΠΡΕΣΒΕΩΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΣΤΑ ΤΙΡΑΝΑ ΚΥΡΙΑΣ ΕΛΕΝΗΣ ΣΟΥΡΑΝΗ.
Μια σπουδαία τελετή, με ιδιαίτερο νόημα και συμβολισμό, οργανώθηκε σήμερα στην έδρα του Γενικού Προξενείου της Ελλάδας στο Αργυρόκαστρο. 
Ο Γενικός Πρόξενος, κύριος Βασίλειος Τόλιος, παρουσία του Πρύτανη του Πανεπιστημίου Αργυροκάστρου κυρίου Μπεκτάσι Μέμα και των καθηγητών του Τμήματος Ελληνικής Γλώσσας, Λογοτεχνίας και Ελληνικού Πολιτισμού, παρέδωσε τις υποτροφίες σε 22 φοιτητές του Τμήματός μας. 
Οι υποτροφίες χορηγήθηκαν από την κυρία Πρέσβη της Ελλάδας στα Τίρανα Κυρία Ελένη Σουρανή, προς ενίσχυση των φοιτητών του Τμήματος. Οι υποτροφίες δόθηκαν με απόφαση επιτροπής των καθηγητών του Τμήματος έχοντας ως βάση δύο βασικά κριτήρια:- τη παρακολούθηση του μαθήματος από τους φοιτητές και τις επιδόσεις τους στις εξετάσεις.
Ο Γενικός Πρόξενος της Ελλάδας χαρακτήρισε την χειρονομία αυτή από μέρος της Κυρίας Πρέσβεως, δείγμα του αμέριστου ενδιαφέροντος των διπλωματικών αρχών της Ελλάδας, τόσο για το Τμήμα Ελληνικών Σπουδών όσο και για την ενίσχυση της συνεργασίας με το Πανεπιστήμιο Αργυροκάστρου και τα ελληνικά πανεπιστήμια. Επισήμανε ακόμα ότι τις δύσκολες προκλήσεις των καιρών μπορεί πιο εύκολα να ξεπεράσουμε στηριζόμενοι στη συμβολή των πανεπιστημίων και της νεολαίας των δύο χωρών. Ανέφερε επίσης, ότι η χορήγηση υποτροφιών στους φοιτητές του Τμήματος θα αποτελεί έναν θεσμό υπό συνεχή βελτίωση. 
Από τη δική του πλευρά ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Αργυροκάστρου Κύριος Μπεκτάσι Μέμα χαρακτήρισε το γεγονός με ιδιαίτερο συμβολισμός και ως σημαντικό κίνητρο για την προσέλκυση περισσότερων φοιτητών στο Πανεπιστήμιο Αργυροκάστρου. Εξήρε το ρόλο του Τμήματος ελληνικών σπουδών στη γενικότερη δράση του Πανεπιστημίου και εξέφρασε την ετοιμότητά του, ως αρχή του Πανεπιστημίου, να καταβάλλει κάθε προσπάθεια για την διεύρυνση και υλοποίηση της συνεργασίας με τα ελληνικά πανεπιστήμια. Αναφέρθηκε με έμφαση στην αναγκαιότητα αναγνώρισης από τις αρμόδιες ελληνικές αρχές του πτυχίου του Τμήματος και του Πανεπιστημίου, επισημαίνοντας την προθυμία και βούλησή του να κάνει ότι είναι δυνατόν προς επίτευξη του στόχου αυτού.
Εκ΄μέρους των φοιτητών η τριτοετής φοιτήτρια Κατερίνα Γκίκα, εξέφρασε τις ευχαριστίες της προς την Κυρία Πρέσβη της Ελλάδας στα Τίρανα για την χειρονομία αυτή υπογραμμίζοντας ότι αποτελεί ένα σημαντικό κίνητρο για την επιλογή από τους φοιτητές του Τμήματός μας, όπως επίσης και για καλύτερες επιδόσεις.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ηπειρώτες Ευεργέτες της Τουρκοκρατίας και Ελληνοκρατίας

Αποκαλύπτουμε : Αίτημα στον ΟΗΕ για την εδαφική αποκατάσταση της Αλβανίας με Ελληνικά εδάφη, ετοιμάζει ο Αλβανός πρωθυπουργός Έντι Ράμα.

Το αίτημα αυτό προς ΟΗΕ και Διεθνείς Οργανισμούς έχουν ήδη υπογράψει όλοι οι βουλευτές που ¨ελέγχει ¨ ο Έντιι Ράμ , Αλβανοί βουλευτές των Σκοπίων, αλλά και του Μαυροβουνίου . 


Το αίτημα αυτό θα συνοδεύεται από χιλιάδες υπογραφές Αλβανών που θα δηλώνουν μόνιμη κατοικία ή τόπο εργασίας "Ελλάδα¨ και φυσικά από τους "Τσάμηδες" που υπογράφουν από τους πρώτους, ως "δεδιωγμένοι" από τις "αλύτρωτες" εστίες τους. 


Μην ξεχνάμε ότι , το 52% των αλλοδαπών ̟ που διαµένουν στην Ελλάδα έχουν Αλβανική υπηκοότητα. ( δεν θέλουμε να τους κάνουμε την ζωή δύσκολη ). 


Οι οπαδοί της ¨Μεγάλης Αλβανίας ¨ και του Αλβανικού Μεγαλοϊδεατισμού , με τις ευλογίες και την ενθάρρυνση του Αλβανού πρωθυπουργού ¨γυρίζουν¨ στα προς προσάρτηση "Αλβανικά εδάφη" και συλλέγουν χιλιάδες υπογραφές. 


Ξυπνήστε ! 
Το πρόβλημα που θα ανακύψει εξαιτίας της αδράνειά μας , κρίνεται εξαιρετικά σοβαρό , αφού , θα δημιουργήσει ¨προ ανάχωμα¨ υπέρ της Αλβανίας στο διεθνές δίκαιο με σκοπό να γίνει πεπ…

Αναμνήσεις από το άνοιγμα των εκκλησιών στη Β. Ήπειρο και η πρώτη ελεύθερη Ανάσταση το 1992

Ἡ Ἀλβανία κάτω ἀπό τήν ἐξουσία τοῦ κομμουνιστικοῦ κόμματος ὑπῆρξε τό μοναδικό συνταγματικά ἀθεϊστικό κράτος στόν κόσμο, κατά τήν περίοδο 1967-1990. Τήν περίοδο αὐτή ἀπαγορεύθηκε κάθε θρησκευτική ἱεροπραξία, καταστράφηκαν ἐκ θεμελίων οἱ περισσότεροι τόποι λατρείας, ἐνῶ ἀπεσχηματίστηκαν ὅλοι οἱ ἱερεῖς, καί πολλοί ἀπό αὐτούς ἐξορίστηκαν ἤ πέθαναν μαρτυρικά στίς φυλακές. Ἀπό τό 1976 ἐπίσης ἀπαγορεύθηκαν διά νόμου ὅλα τα χριστιανικά ὀνόματα. Ἡ ἀπαγόρευση αὐτή ἔπληξε ὅλους τούς ἀλβανούς πολίτες, ἀλλά ἰδιαίτερα τούς βορειοηπειρῶτες ἀδελφούς μας, γιά τούς ὁποίους ἡ ὀρθόδοξη πίστη ἦταν βασικό συστατικό τῆς ἐθνικῆς τους ἰδιοπροσωπίας. Βασική ἀρχή τοῦ Κόμματος Ἐργασίας τῆς Ἀλβανίας ἦταν: «Κύριος σκοπός τοῦ κράτους εἶναι ἡ παραγωγή. Ὅποιος δέν παράγει, ὅπως οἱ ἱερεῖς, δέν ἔχει θέση στή νέα μας κοινωνία». Ἔτσι μέχρι τό 1990 οἱ ἀδελφοί μας ἔμεναν ἀβάπτιστοι, ἀστεφάνωτοι, ἀλειτούργητοι, ἀκήδευτοι, (μέ ἐλάχιστες ἐξαιρέσεις ἱερέων πού μέ κίνδυνο τῆς ζωῆς τους τελούσανν κρυφά κάποια μυστήρια).          …