Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ για την 27η Επέτειος της ΔΕΕΕΜ ΟΜΟΝΟΙΑ

 
Η Δημοκρατική Ένωση Εθνικής Ελληνικής Μειονότητας «ΟΜΟΝΟΙΑ» πραγματοποίησε και φέτος την επετειακή εκδήλωση για τα 27 χρόνια από την ίδρυσή της.
Στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου Δερβιτσάνης, τελέστηκε μνημόσυνο για τα στελέχη που απεβίωσαν και ευλογήθηκε η Βασιλόπιτα για το νέο έτος. Αμέσως μετά, επίσημοι προσκεκλημένοι και μέλη της οργάνωσης που είχαν έρθει από διάφορες περιοχές της Ελλάδος και της Αλβανίας κατευθύνθηκαν στο Πολιτιστικό Μέγαρο.
O  χορευτικός όμιλος Δρόπολης καλωσόρισε τους παρευρισκόμενους με κάποια πολυφωνικά τραγούδια.
Μετά την ανάγνωση της χαιρετιστήριας επιστολής του Προέδρου της Αλβανικής Δημοκρατίας  κ. Ιλίρ Μέτα , την εκδήλωση χαιρέτησαν  ο Γενικός Πρόξενος του Αργυροκάστρου κ. Βασίλειος Τόλιος, βουλευτής πρόεδρος του ΚΕΑΔ κΕυάγγελος Ντούλες, ο πρόεδρος του κόμματος ΕΕΜΜ – MEGA κ. Χρήστος Κίτσιος, ο περιφεριάρχης της Ηπέιρου κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης, ο έκπροσωπος του κόμματος ΣΥΡΙΖΑ και βουλευτής Ιωαννίνων κ. Ιωάννης Στέφος, ο εκπρόσωπος της ΝΔ και βουλευτής Θεσπρωτίας κ. Βασίλειος Γιόγιακας , από τους Ανεξάρτητους Έλληνες ο πολιτευτής Ιωαννίνων κ. Αντώνης Βασιλείου, στρατηγός εν αποστρατεία.

Εκτός των προαναφερομένων , στην εκδήλωση ήταν παρόντες ο  εκπρόσωπος της ελληνικής πρεσβείας στα Τίρανα κ. Γρηγόριος Δελιαβέκουρας, ο βουλευτής της περιοχής κ. Βαγγέλης Τάβος, ο δήμαρχος της Δρόπολης κ. Αχιλλέας Ντέτσικας,
οι πρώην πρόεδροι της Ομόνοιας Γιάννης Γιάννης και Βασίλης Μπολάνος, οι πρώην βουλευτές της Ομόνοιας   Παναγιώτης Μπάρκας και Ζήσος Λούτσης, η Πρόεδρος της Κυβερνητικής Επιτροπής Μειονοτήτων κα. Κωνσταντίνα Βεζιάνη, οι πρώην υπουργοί  Κώστας Μπάρκας  και Σπύρος Ξέρας, ιδρυτές της Ομόνοιας , κ.α.

Όλες οι τοποθετήσεις στράφηκαν γύρω από την ανάγκη συστράτευσης του Βορειοηπειρωτικού Ελληνισμού, γύρω από την Ομόνοια. Ο Γενικός Πρόεδρος της ΔΕΕΕΜ ΟΜΟΝΟΙΑ κ. .Λεωνίδας Παππάς μίλησε για λαική απαίτηση και εθνική αναγκαιότητα.

Στο τέλος της εκδήλωσης ακολούθησε δεξίωση.
                                           Γραφείο Τύπου 29/1/2018

           Φωτογραφία του Βαγγέλης Παπαχρήστος.                              
                       Φωτογραφία του Βαγγέλης Παπαχρήστος.
                                  Φωτογραφία του Βαγγέλης Παπαχρήστος.       Φωτογραφία του Βαγγέλης Παπαχρήστος.


Φωτογραφία του Βαγγέλης Παπαχρήστος.Φωτογραφία του Βαγγέλης Παπαχρήστος.Φωτογραφία του Βαγγέλης Παπαχρήστος.Φωτογραφία του Βαγγέλης Παπαχρήστος.

Γραφειο Τύπου ΔΕΕΕΜ ΟΜΟΝΟΙΑ

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ηπειρώτες Ευεργέτες της Τουρκοκρατίας και Ελληνοκρατίας

Αποκαλύπτουμε : Αίτημα στον ΟΗΕ για την εδαφική αποκατάσταση της Αλβανίας με Ελληνικά εδάφη, ετοιμάζει ο Αλβανός πρωθυπουργός Έντι Ράμα.

Το αίτημα αυτό προς ΟΗΕ και Διεθνείς Οργανισμούς έχουν ήδη υπογράψει όλοι οι βουλευτές που ¨ελέγχει ¨ ο Έντιι Ράμ , Αλβανοί βουλευτές των Σκοπίων, αλλά και του Μαυροβουνίου . 


Το αίτημα αυτό θα συνοδεύεται από χιλιάδες υπογραφές Αλβανών που θα δηλώνουν μόνιμη κατοικία ή τόπο εργασίας "Ελλάδα¨ και φυσικά από τους "Τσάμηδες" που υπογράφουν από τους πρώτους, ως "δεδιωγμένοι" από τις "αλύτρωτες" εστίες τους. 


Μην ξεχνάμε ότι , το 52% των αλλοδαπών ̟ που διαµένουν στην Ελλάδα έχουν Αλβανική υπηκοότητα. ( δεν θέλουμε να τους κάνουμε την ζωή δύσκολη ). 


Οι οπαδοί της ¨Μεγάλης Αλβανίας ¨ και του Αλβανικού Μεγαλοϊδεατισμού , με τις ευλογίες και την ενθάρρυνση του Αλβανού πρωθυπουργού ¨γυρίζουν¨ στα προς προσάρτηση "Αλβανικά εδάφη" και συλλέγουν χιλιάδες υπογραφές. 


Ξυπνήστε ! 
Το πρόβλημα που θα ανακύψει εξαιτίας της αδράνειά μας , κρίνεται εξαιρετικά σοβαρό , αφού , θα δημιουργήσει ¨προ ανάχωμα¨ υπέρ της Αλβανίας στο διεθνές δίκαιο με σκοπό να γίνει πεπ…

Αναμνήσεις από το άνοιγμα των εκκλησιών στη Β. Ήπειρο και η πρώτη ελεύθερη Ανάσταση το 1992

Ἡ Ἀλβανία κάτω ἀπό τήν ἐξουσία τοῦ κομμουνιστικοῦ κόμματος ὑπῆρξε τό μοναδικό συνταγματικά ἀθεϊστικό κράτος στόν κόσμο, κατά τήν περίοδο 1967-1990. Τήν περίοδο αὐτή ἀπαγορεύθηκε κάθε θρησκευτική ἱεροπραξία, καταστράφηκαν ἐκ θεμελίων οἱ περισσότεροι τόποι λατρείας, ἐνῶ ἀπεσχηματίστηκαν ὅλοι οἱ ἱερεῖς, καί πολλοί ἀπό αὐτούς ἐξορίστηκαν ἤ πέθαναν μαρτυρικά στίς φυλακές. Ἀπό τό 1976 ἐπίσης ἀπαγορεύθηκαν διά νόμου ὅλα τα χριστιανικά ὀνόματα. Ἡ ἀπαγόρευση αὐτή ἔπληξε ὅλους τούς ἀλβανούς πολίτες, ἀλλά ἰδιαίτερα τούς βορειοηπειρῶτες ἀδελφούς μας, γιά τούς ὁποίους ἡ ὀρθόδοξη πίστη ἦταν βασικό συστατικό τῆς ἐθνικῆς τους ἰδιοπροσωπίας. Βασική ἀρχή τοῦ Κόμματος Ἐργασίας τῆς Ἀλβανίας ἦταν: «Κύριος σκοπός τοῦ κράτους εἶναι ἡ παραγωγή. Ὅποιος δέν παράγει, ὅπως οἱ ἱερεῖς, δέν ἔχει θέση στή νέα μας κοινωνία». Ἔτσι μέχρι τό 1990 οἱ ἀδελφοί μας ἔμεναν ἀβάπτιστοι, ἀστεφάνωτοι, ἀλειτούργητοι, ἀκήδευτοι, (μέ ἐλάχιστες ἐξαιρέσεις ἱερέων πού μέ κίνδυνο τῆς ζωῆς τους τελούσανν κρυφά κάποια μυστήρια).          …