Ενίσχυση του έργου!

Ενίσχυση του έργου!

Πέμπτη 3 Μαΐου 2018

Στην τελική ευθεία η γεωγραφική αλλοίωση της Ελληνικής Εθνικής Μειονότητας


Έγινε κι αυτό.... που περιμέναμε. Πριν από καιρό ο Δήμος Κονίσπολης είχε βάλει αυθαιρέτως τα σύνορα του σε σημείο που καταβρόχθιζε μεγάλες εκτάσεις από το Δήμο Φοινίκης, μέχρι την πόρτα του Βαγκαλιατιού (Ευαγγελάτες).

Η προσπάθεια του Δήμου Φοινικαίων να βρεθεί κοινή γλώσσα για την αποκατάσταση της αλήθειας, δεν απόδωσε επί μήνες. Χθες, εκπρόσωποι του δήμου Φοινικαίων αφαίρεσαν την πινακίδα σύνορο του δήμου Κονίσπολης (!!!) Επενέβη όμως η αστυνομία του κράτους, η οποία αντί να αντιδράσει κατά του καταπατητή δήμου της Κονίσπολης προσήγαγε στο αστυνομικό τμήμα Αγίων Σαράντα τον εκπρόσωπο του δήμου Φοινικαίων ;!!

Όπως και για όλα τα γεγονότα που ακολουθούν καμιά πολιτική αντίδραση από την πολιτική ηγεσία του τόπου μας!!

Με την πράξη αυτή επιβεβαιώνονται τώρα κάποιες υποψίες μας!

Την πρόταση για το Δήμο Κονίσπολης (με κάποιους δικούς μας υποστηρικτές για να παραχωρηθούν στο Δήμο αυτό και ελληνικά χωριά) την έκανε το κόμμα των τσάμιδων (!!)

Η επαναλαμβανόμενη επίσκεψη Τούρκων αξιωματούχων και η στήριξη ειδικά του δήμου αυτού από την επίσημη Τουρκία, επιβεβαίωσε ότι η πρόταση και η ιδέα δεν ήταν του Ιντρίζι, αλλά ερχόταν από την Άγκυρα.... Στο ίδιο συμπέρασμα οδηγούν και κάποιες άλλες ανταγωνιστικές εξελίξεις σε ζωτικά σημεία όπως τα εκπαιδευτικά και πολιτιστικά! Το κράτος φαίνεται αρωγός στην εξέλιξη αυτή ...

Ωστόσο όμως, το θέμα τεμαχισμού από τα άκρα της ακεραιότητας των ελληνικών μειονοτικών περιοχών δεν υφίσταται μόνο εδώ. Υπάρχουν και άλλες σημαντικές περιοχές που φέρουν αν θέλουμε την υπογραφή δικών μας παραγόντων. Έτσι λόγου χάρη η περιοχή της Τσούκας- Πάλη-Μπερντενέσι -Αη Λιας και το πλάι του Λυκρουρσιού, αφού αλλοιώθηκε όντας αναπόσπαστο τμήμα της Επαρχίας Αλύκου, με την ευλογία των δικών μας έπαρχων χωρίς διακρίσεις, αρχίζοντας από το 1996, κάποιοι δικοί μας (!!) οι οποίοι φέρουν καίριες ευθύνες για σημαντικά εθνικά θέματα, πρότειναν στην πρόσφατη διοικητική διαίρεση (και ο Ράμα με τον Ιντρίζι το δέχτηκαν με χαρά) ώστε όλη αυτή η περιοχή να περάσει στο Δήμο Αγίων Σαράντα. (!!)

Το σκεπτικό τους τετράγωνο.... Είπαν τότε ότι πρόκειται για μια δυνατότητα να ενισχυθεί η ελληνική παρουσία στο Δήμο των Αγίων Σαράντα ώστε να δημιουργηθούν προϋποθέσεις διεκδίκησης του Δημαρχείου από Έλληνες (!!!!) Ο Δήμος Φοινίκης, ενώ δεν μπορεί να διεκδικηθεί πολιτικά από γηγενείς πολιτικές δυνάμεις, καλούνταν τώρα να διεκδικήσει τρεις ακόμα δήμους:- των Αγίων Σαράντα, του Δελβίνου και της Κονίσπολης!!!! (Θεέ μου μη τους συγχωράς γιατί ξέρουν τι κάνουν!) Τι έκαναν πραχτικά;! Έκοψαν γεωγραφικά με τη δική τους συγκατάθεση ένα ακόμα κομμάτι Ελληνισμού. Απόκοψαν τις περιοχές μας από τη μόνη έξοδο στη θάλασσα και ένωσαν όλο το αλβανικό στοιχείο από τους Αγίους Σαράντα μέχρι την Κονίσπολη... (Οι Έλληνες εμπνευστές αυτού του σχεδίου καλοπερνούν στους Αγίους Σαράντα και αλλού έχοντας όλη την εύνοια των αρχών!!!)

Πάμε όμως και πιο ανατολικά. Δίπλα στην Τσούκα και το Αλύκο προβλέπονται στην πράξη να κατέβουν οικογένειες από τα τσαμοχώρια και τη Λιαμπουριά. Δεν ρωτούμε πλέον για το Μετόχι, περιουσία κάποτε του μοναστηριού του Ντρυάνου και τη Γκιάστα, αλλά, για την ευρύτερη περιοχή από την τοποθεσία αυτή μέχρι δυτικά της πόλης του Δελβίνου, που θεωρούνταν κάποτε ελληνική μειονοτική ζώνη (αυθαιρέτως, όπως όλες οι άλλες). Τη ζώνη αυτή κάπου το 1994 δικοί μας άρχοντες την μετέτρεψαν σε βιομηχανική ζώνη (με τη συγκατάθεση και Έλληνα διπλωμάτη) !!!!. Το σκεπτικό ήταν δήθεν να ενισχύονταν εκεί το ελληνικό στοιχείο. Στην ουσία, με την οικονομική ισχύ των ναρκωτικών, πέρασε όλη αυτή η κάποτε ελληνική περιοχή με περίπου δέκα ελληνικά μειονοτικά χωριά, σε αλλοεθνή χέρια.

Ανατολικά, τα όρια της έκτασης αυτής ήρθε μέχρι την Κρανιά, όταν αρκετά ελληνικά χωριά άλλαξαν εντελώς τη σύνθεσή τους (ξανά με τη συγκατάθεση και ενέργειες των δικών μας)
Το μαρτυρεί ο αριθμός μαθητών στα σχολεία μας, όπου οι μαθητές αλβανικής καταγωγής υπερτερούν κατά πολύ των δικών μας.

Πάμε όμως και πιο ανατολικά. Στη μάχη που δίνεται στην περιοχή από το Δέλβινο μέχρι την κοίτη του ποταμού της Μπίστρισσας, όπου κυματίζουν ελεύθερες οι τουρκικές σημαίες, ενώ δίπλα στην Κρανιά χτίζεται ένας ακόμα υδροηλεκτρικός σταθμός μη ελληνικών συμφερόντων....!!! Επίκεντρο είναι το Κώσταρι, αλλά.... όλα μυρίζουν.... άσχημα. Πίσω απ΄όλα ο κρατικός μηχανισμός με τη στήριξη και ανοχή των δικών μας!!

Να προσθέσουμε εδώ ότι οικειοθελώς οι δικοί μας πολιτικοί εγκατέλειψαν ως μειονοτικές περιοχές το μισό Δέλβινο και τα χωριά ανατολικά και νοτιοανατολικά του !!!!

Το άλλο σκέλος μεγάλης αλλοίωσης , όπου η συμβολή των δικών μας είναι ασυναγώνιστη, αποτελεί η παραχώρηση χωρίς καμιά αντίδραση και αντίσταση περισσότερων από 150 χιλιάδων στρεμμάτων λιβαδικών και δασικών εκτάσεων σε χέρια δήθεν πρώην ιδιοκτητών αλβανικής καταγωγής!!!!
Προστίθεται εδώ η πώληση της καλλιεργήσιμης γης, όπως και η ενοικίαση με μόνο προορισμό την αλλαγή χεριών στο μέλλον!!!!

Η ίδια η εικόνα, αν και με λιγότερα παρόμοια στοιχεία, επικρατεί και στον άλλο ελληνικό μειονοτικό Δήμο Δρόπολης.

Άρα, οι δηλώσεις του Ράμα ότι επέτρεψε την ίδρυση δύο ελληνικών δήμων και η απουσία των γνωστών εθνικιστικών αντιδράσεων αποτελούν μια ακόμη επιβεβαίωση ότι πρόκειται για προπαγάνδα τύπου Χοτζα, ότι μας παραχωρούνται όλα τα δικαιώματα χωρίς στην πράξη να χαιρόμαστε τίποτε, εφόσον μας έχουν πάρει όλη τη γη.

Βοηθάει σ΄αυτό και η άλλη απόφαση των δικών μας (Ντούλε) με τη στήριξη της Αθήνας, που απαιτεί την κατάργηση των μειονοτικών ζωνών. Έστω και αυθαίρετες, αυτές μας εξασφάλιζαν μια γεωγραφική οντότητα !!! Εμείς θέλαμε να τις καταργούσαμε με το σκεπτικό να καταργούσαμε "τις κατοχυρωμένες" για να διεκδικούσαμε τη Χιμάρα!! (Δεν μπορούσαμε να διεκδικούσαμε την επέκταση αυτών;;!!!)

Να, λοιπών το περιουσιακό καθεστώς στο χώρο μας έχει και μια ακόμα μεγαλύτερη συνιστώσα ζώσας σημασίας. Το διοικητικό καθεστώς!

30 χρόνια οι δικοί μας άρχοντες δεν μπόρεσαν να ορίσουν τα όρια των περιοχών τους, ανεξαρτήτως που οι πρόγονοί τους σε πολύ περισσότερο αντίξοες συνθήκες τα είχαν καταφέρει μια χαρά.

Υπάρχει όμως μια διαφορά.... εκείνοι κατοχύρωσαν τα όρια της πατρίδας και πέθαναν φτωχοί και περιφρονημένοι από τους δικούς μας άρχοντες , οι οποίοι μετέτρεψαν την πατρίδα σε ξέφραγο αμπέλι και απόχτησαν μυθικά πλούτη πουλώντας την τμηματικά και καθημερινά.


Παναγιώτης Μπάρκας
03 Μαΐου 2018

Δεν υπάρχουν σχόλια: