Κυριακή 6 Μαΐου 2018

Κόμμα ΕΕΜΜ: Τα προβλήματα κοινά αλλά και οι προσπάθειες συλλογικές

H δήλωση παραίτησης από την αρχηγία της οργάνωσης ΔΕΕΜ «ΟΜΟΝΟΙΑ», του  κυρίου Λεωνίδα Παππά, την προηγούμενη εβδομάδα  επανέφερε στη σκέψη της πλειοψηφίας  του Βορειοηπειρωτικού ελληνισμού πολλά και σοβαρά ερωτήματα για τις  τύχες της οργάνωσης και το εθνικο-πολιτικό μέλλον της ίδιας της ελληνικής μειονότητας. Σύμφωνα με τη δήλωση ο πρόεδρος παραιτήθηκε από την προσπάθεια επαναφοράς της Ομόνοιας στη αρχική της αποστολή που είναι η συσπείρωση και καθοδήγηση του Ελληνισμού στον αγώνα για τα εθνικά δικαιώματα και την προκοπή στην ιδιαίτερη πατρίδα. Και οι λόγοι που τον απογοήτευσαν: η έλλειψη της δημοκρατίας, η προσωπική πολιτική, η καθεστωτική καταστρατήγηση ολόκληρου του μηχανισμού της οργάνωσης και τη μετατροπή του σε βραχίονα εξυπηρέτησης ιδιοτελών και όχι κοινών συμφερόντων .
Το Κόμμα των Ελλήνων «Εθνική Ελληνική Μειονότητα για το Μέλλον», όλο αυτό το διάστημα έλπιζε σε μία συνεννόηση ευρύτερης κλίμακας για την εύρεση κοινής λύσης για το πολιτικό μέλλον της Εθνικής Ελληνικής Μειονότητας, κατέβαλε αρκετές  προσπάθειες ώστε με ορθολογιστικούς όρους και προσπάθειες να επιτευχθεί η Συμμαχία των Ελλήνων- αυτό που κάποιοι το λένε Συσπείρωση. Και η επίτευξη αυτή να ήταν εντός της ΟΜΟΝΟΙΑΣ, με ανανεωμένους στόχους, με μαζική κινητικότητα και πατριωτική μαχητικότητα.
Η Ομόνοια είναι όλων των Ελλήνων και δεν πρέπει να παραμείνει στα χέρια μόνον μερικών αυτοαποκαλούμενων πατριωτών.
Στη σκέψη και τη συνείδησή μας αυτές τις στιγμές πρέπει να πρυτανεύσει η λογική , η σύνεση και η πολιτική ωριμότητα ώστε  να γεφυρωθούν  τα χάσματα  ,να ξεπεραστούν οι φοβίες, να ενωθούν όλες οι παρατάξεις  και να  συμβαδίσουμε στον αγώνα για τα δικαιώματά μας  για να ανταποκριθούμε όλοι μας επάξια στο χρέος που μας άφησαν οι πρόγονοί μας να παραμείνουμε αναλλοίωτοι στις πατρογονικές εστίες.
Κάνουμε έκκληση στην Επιτροπή διοργάνωσης της συνδιάσκεψης της Ομόνοιας να σταματήσει εγκαίρως τις  αρχαιρεσίες  χωρίς διαφάνεια και χωρίς τη συμμετοχή όλων των Ελλήνων, να καλεστεί στρογγυλή τράπεζα με την ευρύτερη αντιπροσώπευση όλου του πολιτικού και στελεχιακού φάσματος της μειονότητας στοχεύοντας στην εφαρμογή της δημοκρατικής αρχής των εκλογών της ηγεσίας της Ομόνοιας από τη βάση, αλλά και  στην ευρύτερη συνεννόηση να διεκδικήσουμε κοινή παρουσία στην τοπική και στην νομοθετική εξουσία όπου μπορούμε να επιβάλλουμε τις προτάσεις μας σε κάθε κυβέρνηση και σε κάθε κέντρο που διαχειρίζεται τις τύχες μας.
Αυτές τις στιγμές προσπερνάν πολλά και σοβαρά προβλήματα που σχετίζονται με εμάς όπως οι κυβερνητικές διατάξεις για την εφαρμογή του νόμου « Περί Μειονοτήτων», συζητείται ο εκλογικός νόμος κλπ, και θα έπρεπε να  συγχρονίζαμε τις ενέργειές μας ώστε απ’ αυτές τις νομοθετικές ρυθμίσεις να επωφελούνταν ουσιαστικά η δική μας μειονότητα. Τα προβλήματα είναι κοινά γι’ αυτό και οι προσπάθειες πρέπει να είναι συλλογικές.
ΠΡΟΕΔΡΕΙΟ ΤΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ
30/4/2018

Παραθέτουμε και το δελτίο τύπου του κόμματος ΕΕΜΜ που δημοσιεύθηκε τον Φεβρουάριο που φαίνεται επίσης επίκαιρο

ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΓΙΑ ΕΘΝΙΚΗ ΟΜΟΨΥΧΙΑ ΚΑΙ ΚΟΙΝΗ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΤΗΝ ΑΛΒΑΝΙΑ


Το Κόμμα των Ελλήνων «Εθνική Ελληνική Μειονότητα για το Μέλλον»  από την ίδρυσή του είχε ως κύριο και σημαντικότερο άξονα της δραστηριότητάς του τη συσπείρωση όλων των Ελλήνων γύρω από τους αδιαμφισβήτητα κοινούς εθνικούς και κοινωνικούς στόχους που για την επίτευξή τους καθίσταται απαραίτητη η εθνική ομοψυχία και κυρίως η κοινή στρατηγική μας για την  αποτελεσματική  χρήση όλων των απαραίτητων νόμιμων μέσων και τρόπων που παρέχει η διεθνή και ευρωπαϊκή νομοθεσία για τις μειονότητες και τα ανθρώπινα δικαιώματα.
Στο πλαίσιο αυτό θεωρούμε επιτακτική και επίκαιρη ανάγκη τη σύγκλιση των φορέων  και παραγόντων που ασχολούνται άμεσα με τα θέματα της  Εθνικής Ελληνικής Μειονότητας , γύρω από μια στρογγυλή τράπεζα για την εύρεση της κατάλληλης μορφής αριθμητικής ένωσης των δυνάμεων και κυρίως για την ποιοτική διευθέτηση αποτελεσματικών τακτικών επίτευξης των συμφωνημένων στόχων.
Μέχρι στιγμής  κάτι τέτοιο δεν έχει γίνει παρά την επανειλημμένη έκκλησή μας σε θέματα μείζονος σημασίας  όπως ήταν η απογραφή του πληθυσμού, η διοικητική διαίρεση, η υφαρπαγή των περιουσιών, η παιδεία .
Παρόλα αυτά, χωρίς περιστροφές και μισόλογα, στηρίζουμε κάθε πρωτοβουλία που στοχεύει την πραγματική και όχι την εικονική ένωση των Ελλήνων. Και αυτό κατορθώνεται  μέσα από ξεκάθαρες δημοκρατικές διαδικασίες, μέσα από την εδραίωση της εμπιστοσύνης μεταξύ ηγεσιών και απλών ανθρώπων.
Για μας η Οργάνωση της Ομόνοιας ιδρύθηκε και πρέπει να λειτουργήσει ως το στέγαστρο όλων των Ελλήνων και στην πράξη να σεβαστεί δίκαια και ισότιμα την αληθινή προσφορά του κάθε ατόμου και του κάθε φορέα στα εθνικά προβλήματα και να  συμβάλει ώστε μεταξύ τους να υπάρχει κατανόηση, συνεργασία και συγκεκριμένο αποτέλεσμα εις όφελος της Εθνικής Ελληνικής Μειονότητας.
Το Κόμμα των Ελλήνων, επιθυμεί ειλικρινά την Ένωση των Ελλήνων και έχει συγκεκριμένες προτάσεις για αυτό το θέμα. Αρκεί όμως άμεσα να συσκεφτούν επίσημα από κοινού τα θεσμικά όργανα των πολιτικών κομμάτων και της οργάνωσης, αλλά και άλλοι παράγοντες που διατελούν σημαντικό ρόλο στα δικά μας πεπραγμένα. Η υπόθεση της ένωσης, της ομοψυχίας, της συμμαχίας, της συσπείρωσης-όπως και να την ονομάσουμε- δεν ανήκει σε μια και απαράλλαχτη ομάδα, αλλά είναι υπόθεση ολόκληρου του Ελληνισμού. Αν αυτά τα όργανα δε συμφωνήσουν σε μια κοινή πρόταση, είναι άμεσα απαραίτητο να προβούμε σε δημοψήφισμα ώστε στο σύνολό τους οι Έλληνες Βορειοηπειρώτες  να δώσουν την οριστική λύση στο ποια οργάνωση και εκπροσώπηση θέλει. Είναι μάταιο και χρονοβόρο να διαπληκτιζόμαστε μεταξύ μας για το ποιος έχει καλύτερο ή χειρότερο  προσανατολισμό. Έχουμε φτάσει στα όρια της αναξιοπιστίας και δεν έχουμε αντιληφθεί ότι η γης καταρρέει κάτω από τα πόδια μας: τα χωριά μας άδειασαν, οι περιουσίες μας  μεταγράφονται με πλαστογραφημένα έγγραφα και με την ευλογία της πολιτείας  σε άλλους, οι υποδομές μας υπολείπονται, η παρουσία μας στο δημόσιο και στα κέντρα αποφάσεων μειώνεται συνεχώς και η ασφάλειά και η ακεραιότητά  μας κινδυνεύει από ανυπόστατες και μη απειλές. Κι εμείς, με τη συμπεριφορά μας, δηλώνουμε την απουσία και την απραξία μας.
ΠΡΟΕΔΡΕΙΟ ΤΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ
20/2/2018

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ενισχύστε οικονομικά την προσπάθεια μας!

Ετικέτες

ενημέρωση (2161) ενημέρωση-informacion (1415) Αλβανία (904) ορθοδοξία (422) ιστορία-historia (372) Εθνική Ελληνική Μειονότητα (366) ελληνοαλβανικές σχέσεις (311) ορθόδοξη πίστη - besimi orthodhoks (277) Εθνική Ελληνική Μειονότητα - Minoriteti Etnik Grek (251) Β Ήπειρος (237) ορθοδοξία-orthodhoksia (231) ορθόδοξη πίστη (222) εθνικισμός (195) διωγμοί (162) τσάμηδες (122) shqip (119) Κορυτσά-Korçë (118) Κορυτσά Β Ήπειρος (103) informacion (100) Αρχιεπίσκοπος Αναστάσιος (97) ορθόδοξη ζωή (96) ορθόδοξη ζωή- jeta orthodhokse (75) διωγμοί - përndjekje (60) ορθόδοξο βίωμα (59) εθνικισμός-nacionalizmi (56) ορθόδοξη εκκλησία της Αλβανίας (55) Ελλάδα-Αλβανία (48) ανθελληνισμός (44) Ελληνικό Σχολείο Όμηρος (43) πολιτισμός - kulturë (43) Ι.Μ Κορυτσάς - Mitropolia e Shenjtë Korçë (42) besimi orthodhoks (40) Γενικό Προξενείο Ελλάδος Κορυτσά (39) Ορθόδοξη Αυτοκέφαλη Εκκλησία της Αλβανίας - Kisha Orthodhokse Autoqefale Shqiptare (37) ιστορία ορθοδοξίας (36) βίντεο (34) Shqipëria (32) ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ 1821 (32) κομμουνισμός- komunizmi (30) πνευματικά (27) Μητρόπολη Κορυτσάς - MItropolia e Korçës (23) απόδημος ελληνισμός-helenizmi i diasporës (22) πολιτική-politikë (22) αλβανικά (21) εκπαίδευση (21) Αρχαία Ελλάδα (20) helenët-Έλληνες (19) κομμουνισμός (19) Greqia (17) Βλαχόφωνοι Έλληνες (15)