Ενίσχυση του έργου!

Ενίσχυση του έργου!

Δευτέρα 29 Οκτωβρίου 2018

ΕΝΑ ΓΕΓΟΝΟΣ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑ ΠΟΛΛΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ

Το Κόμμα των Ελλήνων «Εθνική Ελληνική Μειονότητα για το Μέλλον», τιμώντας χθες την 28η Οκτώβρίου 2018,  στην Κλεισούρα και στους Βουλιαράτες τη μνήμη των Ελλήνων Πεσόντων της ηρωικής εποποιίας του 1940, έζησε αυτή την ημέρα και την αρνητική εξέλιξη μιας αστυνομικής επιχείρησης για τη σύλληψη του νεαρού Κωνσταντίνου Κατσίφα από το χωριό Βουλιαράτες του Δήμου Δερόπολης, η οποία είχε ένα τραγικό τέλος. Ο νεαρός έπεσε νεκρός από τις σφαίρες των ειδικών δυνάμεων της χώρας στο λόφο δίπλα στο χωριό του και σήμερα θρηνεί η οικογένειά του, οι συγγενείς του και όλη η Εθνική Ελληνική Μειονότητα.
Πρόκειται για ένα γεγονός που σημάδεψε αρνητικά την ιστορική ημέρα του ΟΧΙ, αλλά μια κατάληξη που γεννά πολλά ερωτήματα.
Οι  πολλαπλάσιες αστυνομικές δυνάμεις που κατέκλεισαν από τις πρώτες πρωινές ώρες, μέσω αέρος και ξηράς, το χωριό και την περιοχή, είχαν τη δυνατότητα να ακινητοποιήσουν και να συλλάβουν αναίμακτα τον άτυχο νεαρό, αποφεύγοντας έτσι το μοιραίο και καταλαγιάζοντας το σύνολο των παρευρισκόμενων στην τελετή αυτής της σημαδιακής μέρας. Υπό αδιευκρίνιστες συνθήκες όμως σε ένα σημείο μακριά από το πλήθος και το χωριό, ο νεαρός εκτελείται από απόσταση από τις ειδικές δυνάμεις πριν ακόμα καταναλωθούν όλα τα μέσα διαπραγμάτευσης και διαλόγου.
Υπό αυτές τις αδιευκρίνιστες συνθήκες, το Κόμμα των Ελλήνων εκφράζει την οδύνη, την οργή και τη θλίψη του για την τραγική κατάληξη αυτή και συμπαραστέκεται στον πόνο της οικογένειας του νεαρού, αλλά ταυτόχρονα ζητάει από την αλβανική και ελληνική πολιτεία να ριχτεί άπλετο φως στην υπόθεση, χρησιμοποιώντας ανεξάρτητη επιτροπή εμπειρογνωμόνων για την εξερεύνηση του γεγονότος και την επίρριψη ευθυνών  σε πρόσωπα και αρχές που διέπραξαν αυτή την αδικαιολόγητη δολοφονία.
Σε καμία περίπτωση εμείς ως κόμμα δε στηρίζουμε οποιαδήποτε μορφή βίας και ένοπλης αντιπαράθεσης, αλλά και ούτε καμία ενέργεια που δυναμιτίζει την ειρηνική συνύπαρξη δύο εθνών που ιστορικά και γεωγραφικά συμβίωσαν και συμβιώνουν μεταξύ τους, αλλά ποτέ δε θα επιτρέψουμε σαν αλβανοί, έλληνες και ευρωπαίοι πολίτες να απαξιώνεται τόσο εύκολα το αναφαίρετο δικαίωμα στη ζωή και να υποβαθμίζονται άλλα δικαιώματα και ελευθερίες που τις παρέχουν διεθνείς και ευρωπαϊκές συμβάσεις για τις μειονότητες, όπως είναι αυτό της μη συμμετοχής των Ελλήνων της Αλβανίας στο σώμα της αστυνομίας και άλλων δημοσίων υπηρεσιών που διασφαλίζουν την τάξη και τη δικαιοσύνη.
Επίσης καταδικάζουμε την ανεξέλεγκτη επίθεση των ΜΜΕ των Τιράνων και κυρίως ενδεδειγμένων δημοσιογράφων και υποτιθέμενων μελετητών που, παραποιώντας την αλήθεια και τα γεγονότα, παροτρύνουν εξτρεμιστικές δυνάμεις και κυρίως δηλητηριάζουν την νεολαία της χώρας με τον μισελληνισμό, ο οποίος κάθε άλλο παρά θετικός είναι για την πορεία των δύο λαών.
Το τραγικό αυτό γεγονός δεν πρέπει να σταθεί στην πορεία του Ελληνισμού της Αλβανίας ως ένα αποθαρρυντικό σημείο για τη συνέχιση του διαχρονικού αγώνα μας για την απόκτηση των δικαιωμάτων και ελευθεριών που παρέχουν οι διεθνείς και ευρωπαϊκές συμβάσεις. Η Εθνική Ελληνική Μειονότητα είναι το καλύτερο παράδειγμα ειρηνικής συμπεριφοράς σε όλα τα Βαλκάνια και ευρύτερα και δεν αξίζει εκτός από σεβασμό και μέριμνα ώστε να ζήσει ελεύθερα και προκομμένα  στα πατρώα της εδάφη.
ΠΡΟΕΔΡΕΙΟ ΤΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ
Άγιοι Σαράντα 29/10/2018

Δεν υπάρχουν σχόλια: