Ενίσχυση του έργου!

Ενίσχυση του έργου!

Παρασκευή 3 Ιουλίου 2020

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΓΓ ΜΕ ΤΟ ΔΣ ΤΟΥ ΔΙΙΚ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΡΟΕΔΡΟ UNESCO ΕΛΛΑΔΟΣ – 3/7/2020


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΓΓ ΜΕ ΤΟ ΔΣ ΤΟΥ ΔΙΙΚ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΡΟΕΔΡΟ UNESCO ΕΛΛΑΔΟΣ – 3/7/2020

 

Την Παρασκευή, 3 Ιουλίου, στο πλαίσιο των συστηματικών προσπαθειών της Γενικής Γραμματείας Απόδημου Ελληνισμού για τη δημιουργία πανομογενειακού δικτύου των Ελλήνων ομογενών ιατρών από όλον τον κόσμο, ο Γενικός Γραμματέας, Ομότ. Καθ. Ιω. Χρυσουλάκης, πραγματοποίησε συνάντηση εργασίας με μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Διεθνούς Ιπποκρατικού Ιδρύματος Κω (ΔΙΙΚ) και συγκεκριμένα, τον Αναπληρωτή Πρόεδρο, καθ. Στέφανο Γερουλάνο, τον Γραμματέα, καθ. Νικόλαο Παπαντωνίου, και τον Ταμία, κ. Φίλιππο Καλούδη. Στη συζήτηση συμμετείχε και η Πρόεδρος της Ελληνικής Εθνικής Επιτροπής για την UNESCO και του Κέντρου UNESCO για τις Γυναίκες και την Ειρήνη στα Βαλκάνια, κυρία Αικατερίνη Τζιτζικώστα.

 

Στη διάρκεια της συνάντησης τονίστηκε πως ο Ιπποκράτης, ως ιστορικό πρόσωπο παγκόσμιας εμβέλειας και πατέρας της σύγχρονης Ιατρικής Επιστήμης και η Ιπποκρατική Ηθική και Δεοντολογία πρέπει να αποτελέσουν τον θεμέλιο λίθο πάνω στον οποίο θα ενώσουν τις δυνάμεις τους όλοι οι ομογενείς γιατροί. Το ίδιο ισχύει και για ολόκληρη την ιατρική κοινότητα παγκοσμίως. Κατά τη συζήτηση αναδείχθηκαν επίσης στοιχεία με ξεχωριστή πολιτιστική και επιστημονική αξία, όπως ο Ιπποκράτειος Βοτανικός Κήπος του Διεθνούς Ιδρύματος και ο Όρκος του Ιπποκράτη που είναι και αυτά σημεία αναφοράς και ένωσης για όλους τους γιατρούς, ομογενείς και μη. Ήδη, με τη μέριμνα και τον συντονισμό της Γενικής Γραμματείας Απόδημου Ελληνισμού, η πανομογενειακή ιατρική κοινότητα ενεργοποιήθηκε προς την κατεύθυνση της δημιουργίας δικτύου με πρώτη δράση τη διεθνή τηλεδιάσκεψη 100 ομογενών ιατρών από 25 κράτη που πραγματοποιήθηκε στις 20 Ιουνίου.

 

Στο ίδιο αυτό πλαίσιο, ο Γενικός Γραμματέας Χρυσουλάκης, οι εκπρόσωποι του ΔΙΙΚ και η Πρόεδρος κα Τζιτζικώστα συζήτησαν την προοπτική οργάνωσης πανομογενειακού ιατρικού συνεδρίου με συμμετοχή και της Κω για το έτος 2021. Η πρωτοβουλία αυτή έχει την αμέριστη στήριξη και του Περιφερειάρχη Αττικής,  Προέδρου του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών και του Παγκοσμίου Συμβουλίου Ελλήνων Ιατρών, κου Γιώργου Πατούλη, ο οποίος θα συμμετέχει στη συνεργασία. Σύντομα θα ανακοινωθούν τα αποτελέσματα των παραπάνω σχεδιασμών με τις αντίστοιχες κοινές δράσεις.

 

 

 


Δεν υπάρχουν σχόλια: