Ένας δημοσιογράφος που παρακολουθούμε τακτικά και αναδημοσιεύουμε άρθρα του, αφού συνήθως οι πηγές του είναι έγκυρες στα θέματα που αφορούν τον ελληνισμό της Βορείου Ηπείρου, είναι ο Σταύρος Τζίμας. Ο κ. Τζίμας εκτός από συντάκτης της Καθημερινής είναι διευθυντικό στέλεχος του Αθηναϊκού Πρακτορείου ειδήσεων και είναι σε συνεχή επικοινωνία με τους απεσταλμένους στην Αλβανία.
Την Παρασκευή 26 Ιουνίου, δημοσιεύθηκε ένα άρθρο του κ. Τζίμα στην εφημερίδα "Η Καθημερινή" καθώς και στην ιστοσελίδα της με τίτλο «Έκλεισαν τον κύκλο τους». Το άρθρο αναφερόταν στην "αποτυχία" ΚΕΑΔ - ΟΜΟΝΟΙΑΣ στις πρόσφατες τοπικές εκλογές και ανέλυε τα αίτια που οδήγησαν στο αρνητικό αποτέλεσμα. Η ανάλυση αυτή, ήταν ουσιαστικά η προσωπική άποψη του συντάκτη και είναι σεβαστή.
Στην συνέχεια του άρθρου όμως, ο κ. Τζίμας ή υπέπεσε σε ατόπημα ή επέλεξε να υπερασπιστεί τα Τίρανα σχετικά με τις καταγγελίες ΕΕΜ περι τρομοκρατίας και φοβίας εν όψη εκλογών. Ανήκουμε στις σελίδες που δημοσίευσαν κάθε απόπειρα εκφοβισμού και τρομοκρατίας της κυβέρνησης Ράμα εις βάρος της μειονότητας και ότι δημοσιεύσαμε το τεκμηριώσαμε με φωτογραφίες και αναφορά έγκυρων πηγών. Λαμβάνοντας υπόψιν πως το κλίμα τρομοκρατίας υπήρξε μόνο στην Χιμάρα, μιας και στις άλλες μειονοτικές περιοχές ήταν πιο ήπια η κατάσταση, αναρωτιόμαστε πως ο κύριος Τζίμας γράφει πως όλα αυτά δεν απηχούν την πραγματικότητα και είναι δικαιολογίες.
Διαβάστε το επίμαχο σημείο στο άρθρο του κ. Τζίμα:
«...ενώ δεν απηχούν την πραγματικότητα δικαιολογίες περί δήθεν τρομοκρατίας και μεθοδεύσεων από πλευράς Τιράνων για καλλιέργεια, προεκλογικά, κλίματος φοβίας στους ομογενείς και άλλα παρόμοια.»
«...ενώ δεν απηχούν την πραγματικότητα δικαιολογίες περί δήθεν τρομοκρατίας και μεθοδεύσεων από πλευράς Τιράνων για καλλιέργεια, προεκλογικά, κλίματος φοβίας στους ομογενείς και άλλα παρόμοια.»
Ο βανδαλισμός του εκλογικού κέντρου του κ. Μπελέρη στο Λούκοβο ήταν φιάσκο; οι απειλές του Ράμα πως αν δεν ψηφιστεί ο υποψήφιος του στην Χιμάρα τότε οι κάτοικοι θα μείνουν χωρίς νερό επίσης δεν απηχούν την πραγματικότητα; και αυτά είναι όσα δημοσιεύτηκαν και από τα αλβανικά μέσα, διότι παρασκηνιακά οι απειλές ήταν περισσότερες.
Λυπούμαστε που βλέπουμε Έλληνες δημοσιογράφους με πολυετή εμπειρία να κάνουν τον συνήγορο της Αλβανίας. Ο κ. Τζίμας ως δημοσιογράφος που παρακολουθεί τα τεκταινόμενα στην Αλβανία και την ΕΕΜ, ενώ θα μπορούσε, δεν βοήθησε στην προβολή του προβλήματος του προεκλογικού εκφοβισμού, δικαίωμά του είναι. Είναι όμως δικαίωμά του να προσπαθεί να καλύψει τα όσα έκανε ο κ. Ράμα και να μας παρουσιάζει ψεύτες;
- See more at: http://www.himara.gr/4617-o-stavros-tzimas-kanei-gargara-to-klima-tromokratias-ton-tiranon-pros-tin-eem-stis-ekloges?utm_source=dlvr.it&utm_medium=twitter#sthash.W0fwKMZS.dpufΠηγή: www.himara.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Η ιστοσελίδα μας προάγει τον πολιτισμένο διάλογο και τη γόνιμη ανταλλαγή απόψεων. Παρακαλούμε θερμά, πριν σχολιάσετε:
Να διατηρείτε ευγένεια και σεβασμό προς όλους τους συνομιλητές.
Να αποφεύγετε προσβλητικούς ή υποτιμητικούς χαρακτηρισμούς.
Να στηρίζετε τις απόψεις σας με επιχειρήματα και καλή διάθεση.
Να μην κάνετε χρήση λεκτικής βίας, ειρωνείας ή φανατισμού.
Τα σχόλια με υβριστικό, ρατσιστικό ή προσβλητικό περιεχόμενο δεν θα δημοσιεύονται.
📌 Θυμηθείτε: η ελεύθερη έκφραση είναι πολύτιμη όταν συνοδεύεται από σεβασμό, σοβαρότητα και αληθινό ενδιαφέρον για τον συνάνθρωπο και την αλήθεια.
Σας ευχαριστούμε που συμβάλλετε σε έναν πολιτισμένο και δημιουργικό διάλογο.
..........................
Komentet e lexuesve
Faqja jonë promovon dialogun e qytetëruar dhe shkëmbimin e frytshëm të mendimeve. Ju lutemi, para se të komentoni:
Tregoni mirësjellje dhe respekt ndaj çdo bashkëbiseduesi.
Shmangni fjalët fyese apo përçmuese.
Mbështetni mendimet tuaja me argumente dhe frymë bashkëpunimi.
Mos përdorni gjuhë të dhunshme, ironi poshtëruese apo fanatizëm.
Komentet me përmbajtje fyese, raciste apo përçarëse nuk do të publikohen.
📌 Mbani mend: liria e shprehjes është e vlefshme vetëm kur shoqërohet me respekt, maturi dhe dashamirësi ndaj të tjerëve dhe ndaj së vërtetës.
Ju falënderojmë që kontribuoni në një dialog të qytetëruar dhe konstruktiv