Όπως ο καταγγέλθηκε στο Αστυνομικό Τμήμα της Πυρσόγιαννης, από τον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου, για δεύτερη φορά, μέσα σε ένα μήνα, οι ιερόσυλοι παραβίασαν την πόρτα της εισόδου της εκκλησίας και αφαίρεσαν 3 εικόνες, που χρονολογούνται στα τέλη του 19ου αιώνα.
Στην συνέχεια, προσπάθησαν να μπουν και στον Ιερό Ναό της Αγίας Παρασκευής, από παράθυρο το οποίο βρέθηκε σπασμένο, χωρίς να τα καταφέρουν. Επόμενος στόχος, ήταν η εκκλησία του Αγίου Νικολάου στο νεκροταφείο του χωριού, όπου παραβίασαν την πόρτα, χωρίς να αφαιρέσουν κάτι από τον ιερό Ναό.
Εκτός από τους ιερούς ναούς οι δράστες στοχοποίησαν δύο κλειστά σπίτια του χωριού των οποίων οι ιδιοκτήτες απουσίαζαν.
Η αστυνομία διεξάγει έρευνα για τον εντοπισμό των κακοποιών, ενώ δεν αποκλείεται το ενδεχόμενο να διέφυγαν στην Αλβανία.
ΑΠΕ-ΜΠΕ
Μαίρη Τζώρα - Ιωάννινα
Μαίρη Τζώρα - Ιωάννινα
Πηγή: http://www.himara.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Η ιστοσελίδα μας προάγει τον πολιτισμένο διάλογο και τη γόνιμη ανταλλαγή απόψεων. Παρακαλούμε θερμά, πριν σχολιάσετε:
Να διατηρείτε ευγένεια και σεβασμό προς όλους τους συνομιλητές.
Να αποφεύγετε προσβλητικούς ή υποτιμητικούς χαρακτηρισμούς.
Να στηρίζετε τις απόψεις σας με επιχειρήματα και καλή διάθεση.
Να μην κάνετε χρήση λεκτικής βίας, ειρωνείας ή φανατισμού.
Τα σχόλια με υβριστικό, ρατσιστικό ή προσβλητικό περιεχόμενο δεν θα δημοσιεύονται.
📌 Θυμηθείτε: η ελεύθερη έκφραση είναι πολύτιμη όταν συνοδεύεται από σεβασμό, σοβαρότητα και αληθινό ενδιαφέρον για τον συνάνθρωπο και την αλήθεια.
Σας ευχαριστούμε που συμβάλλετε σε έναν πολιτισμένο και δημιουργικό διάλογο.
..........................
Komentet e lexuesve
Faqja jonë promovon dialogun e qytetëruar dhe shkëmbimin e frytshëm të mendimeve. Ju lutemi, para se të komentoni:
Tregoni mirësjellje dhe respekt ndaj çdo bashkëbiseduesi.
Shmangni fjalët fyese apo përçmuese.
Mbështetni mendimet tuaja me argumente dhe frymë bashkëpunimi.
Mos përdorni gjuhë të dhunshme, ironi poshtëruese apo fanatizëm.
Komentet me përmbajtje fyese, raciste apo përçarëse nuk do të publikohen.
📌 Mbani mend: liria e shprehjes është e vlefshme vetëm kur shoqërohet me respekt, maturi dhe dashamirësi ndaj të tjerëve dhe ndaj së vërtetës.
Ju falënderojmë që kontribuoni në një dialog të qytetëruar dhe konstruktiv