Στο μεταξύ, οι χώρες με τις οποίες είχε μείωση των εισαγωγών ήταν Σερβία (-24,5%), Τουρκία (-17,1%) και Ιταλία (-6,9%).
Το εμπόριο με τις χώρες της ΕΕ είναι το 70,5% του συνολικού εμπορίου.
Τον ίδιο μήνα, οι χώρες με τις οποίες η Αλβανία είχε τη μεγαλύτερη αύξηση των εξαγωγών, σε σύγκριση με τον Ιούλιο 2015 είναι οι εξής: Κίνα (+36,6%), Ελλάδα (+23,9%)και Ιταλία (+1,9%. Ενώ, χώρες, με τις οποίες είχε μείωση των εξαγωγών ήταν Κόσσοβο (-20,3%), Μάλτα (-11,3%) και Γερμανία (-5,3%).
Γενικότερα, εφέτος τον Ιούλιο, οι εξαγωγές προς τις χώρες της ΕΕ κατέλαβαν το 80,7% του συνόλου των εξαγωγών και οι εισαγωγές από χώρες της ΕΕ κατέλαβαν το 65,9% του συνόλου των εισαγωγών. Οι κύριοι εμπορικοί εταίροι ήταν η Ιταλία (37,8%), η Ελλάδα (7,3%),η Κίνα (6,5%) και η Γερμανία(6,1%).
Σημειώνεται ότι η ετήσια μείωση των εισαγωγών, κατά -5%, επηρεάστηκε από τις ομάδες:«Δομικά υλικά και μέταλλα» (-4,8%), «Ορυκτά, καύσιμα και ηλεκτρισμός» (-2,9%) και «Δέρματα και προϊόντα αυτών» (-0,03%).
Θετικά επέδρασαν οι ομάδες «κλωστοϋφαντουργικά και υποδήματα» (+1,0%), «μηχανήματα και ανταλλακτικά εξοπλισμού» (+7,5%) και «τρόφιμα, ποτά και καπνός» (+0,7%).
Η ετήσια μείωση των εξαγωγών, κατά -0,6%, επηρεάστηκε από τις παρακάτω ομάδες προϊόντων: «ορυκτά, καύσιμα και ηλεκτρισμός» (-5,8%), «δομικά υλικά και μέταλλα» (-0,9%) και «ξύλινες κατασκευές και είδη χάρτου» (-0,6%). Θετικά επέδρασαν οι ομάδες «κλωστοϋφαντουργικά και υποδήματα» (+6,1%), «μηχανήματα και ανταλλακτικά εξοπλισμού» (+0,5%) και «χημικά και πλαστικά προϊόντα» (+0,2%).
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Η ιστοσελίδα μας προάγει τον πολιτισμένο διάλογο και τη γόνιμη ανταλλαγή απόψεων. Παρακαλούμε θερμά, πριν σχολιάσετε:
Να διατηρείτε ευγένεια και σεβασμό προς όλους τους συνομιλητές.
Να αποφεύγετε προσβλητικούς ή υποτιμητικούς χαρακτηρισμούς.
Να στηρίζετε τις απόψεις σας με επιχειρήματα και καλή διάθεση.
Να μην κάνετε χρήση λεκτικής βίας, ειρωνείας ή φανατισμού.
Τα σχόλια με υβριστικό, ρατσιστικό ή προσβλητικό περιεχόμενο δεν θα δημοσιεύονται.
📌 Θυμηθείτε: η ελεύθερη έκφραση είναι πολύτιμη όταν συνοδεύεται από σεβασμό, σοβαρότητα και αληθινό ενδιαφέρον για τον συνάνθρωπο και την αλήθεια.
Σας ευχαριστούμε που συμβάλλετε σε έναν πολιτισμένο και δημιουργικό διάλογο.
..........................
Komentet e lexuesve
Faqja jonë promovon dialogun e qytetëruar dhe shkëmbimin e frytshëm të mendimeve. Ju lutemi, para se të komentoni:
Tregoni mirësjellje dhe respekt ndaj çdo bashkëbiseduesi.
Shmangni fjalët fyese apo përçmuese.
Mbështetni mendimet tuaja me argumente dhe frymë bashkëpunimi.
Mos përdorni gjuhë të dhunshme, ironi poshtëruese apo fanatizëm.
Komentet me përmbajtje fyese, raciste apo përçarëse nuk do të publikohen.
📌 Mbani mend: liria e shprehjes është e vlefshme vetëm kur shoqërohet me respekt, maturi dhe dashamirësi ndaj të tjerëve dhe ndaj së vërtetës.
Ju falënderojmë që kontribuoni në një dialog të qytetëruar dhe konstruktiv