Καθώς ήταν αναμενόμενο η προ ημερών συνέντευξη της ελληνίδας πρέσβειρας στα Τίρανα Σουρανή, εκτός από τις αντιδράσεις των ΜΜΕ που γίνονται ως συνήθως μετά από δηλώσεις ελλήνων επισήμων και προηγούνται, κατά κανόνα, των επίσημων αντιδράσεων, προκάλεσε και την αντίδραση του αλβανού Υπ.Εξ Ντ. Μπουσάτι.
Ο κ. Μπουσάτι απάντησε πως » Εδώ και δυόμισι χρόνια έχουμε ανοίξει με την Ελλάδα μερικά εργοτάξια δουλειάς, θέτοντας στο τραπέζι τα ανοιχτά θέματα και η βάση, η αφετηρία όλων αυτών των θεμάτων πηγάζει από τον κακόφημο νόμο του εμπολέμου που ακόμα ισχύει. Εμείς έχουμε κατατάξει τα ανοιχτά θέματα σε τρία μπλοκ: 1. θέματα του μακρινού παρελθόντος ή της ιστορίας που ξεκινούν από τον Β΄Παγκόσμιο Πόλεμο, 2. θέματα της επικαιρότητας με άμεση επίδραση στη ζωή των πολιτών και 3. θέματα που απαιτούν μια κάποια προβλεπτικότητα , που έχουν στρατηγική σημασία για την Αλβανία και την Ελλάδα …»
Κι ενώ προσθέτει με αρκετή ειρωνία πως » δεν είναι στη φύση ενός υπουργού εξωτερικών, ούτε και στη φύση μου να σχολιάζω ορισμένες στάσεις των πρέσβεων που έχουν διαπιστευθεί στην Αλβανία, ίσως όμως είναι η στιγμή να κάνω έκκληση στους συναδέλφους στα ΜΜΕ που έχουν γράψει γι αυτό το θέμα, ώστε να δειχτούμε κάπως πιο καλοθελητές με μία νέα πρέσβειρα, που ίσως θα χρειαστεί τον απαραίτητο χρόνο να εξοικιωθεί με τον φάκελο των αλβανο-ελληνικών σχέσεων».
Πηγή: deropoli.com
Πηγή: http://www.himara.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Η ιστοσελίδα μας προάγει τον πολιτισμένο διάλογο και τη γόνιμη ανταλλαγή απόψεων. Παρακαλούμε θερμά, πριν σχολιάσετε:
Να διατηρείτε ευγένεια και σεβασμό προς όλους τους συνομιλητές.
Να αποφεύγετε προσβλητικούς ή υποτιμητικούς χαρακτηρισμούς.
Να στηρίζετε τις απόψεις σας με επιχειρήματα και καλή διάθεση.
Να μην κάνετε χρήση λεκτικής βίας, ειρωνείας ή φανατισμού.
Τα σχόλια με υβριστικό, ρατσιστικό ή προσβλητικό περιεχόμενο δεν θα δημοσιεύονται.
📌 Θυμηθείτε: η ελεύθερη έκφραση είναι πολύτιμη όταν συνοδεύεται από σεβασμό, σοβαρότητα και αληθινό ενδιαφέρον για τον συνάνθρωπο και την αλήθεια.
Σας ευχαριστούμε που συμβάλλετε σε έναν πολιτισμένο και δημιουργικό διάλογο.
..........................
Komentet e lexuesve
Faqja jonë promovon dialogun e qytetëruar dhe shkëmbimin e frytshëm të mendimeve. Ju lutemi, para se të komentoni:
Tregoni mirësjellje dhe respekt ndaj çdo bashkëbiseduesi.
Shmangni fjalët fyese apo përçmuese.
Mbështetni mendimet tuaja me argumente dhe frymë bashkëpunimi.
Mos përdorni gjuhë të dhunshme, ironi poshtëruese apo fanatizëm.
Komentet me përmbajtje fyese, raciste apo përçarëse nuk do të publikohen.
📌 Mbani mend: liria e shprehjes është e vlefshme vetëm kur shoqërohet me respekt, maturi dhe dashamirësi ndaj të tjerëve dhe ndaj së vërtetës.
Ju falënderojmë që kontribuoni në një dialog të qytetëruar dhe konstruktiv