Τετάρτη 22 Μαρτίου 2017

«ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΚΑΝΕ Ο ΕΝΒΕΡ ΧΟΤΖΑ…»

 

Μια καταγγελία, από επίσημο μεταφραστή, το Λευτέρη Δράζιο, που δεν πρέπει να περάσει απαρατήρητη. Είναι αυτόπτης μάρτυρας, γνωρίζει στο βάθος το πρόβλημα, αντιμετωπίζει ο ίδιος την πίεση. Χτυπάει με γροθιά δίκοχο και μυτερό μαχαίρι.Τα βάζει με την Υπηρεσία που τρώει ψωμί.
Το ‘χουν πάρει απάνω τους - εργολαβικά- να μας τελειώσουν:
Με την ταλαιπωρία στην Κακαβιά που συνεχίζεται, με την απόδοση της Ελληνικής Ιθαγένειας, που θέλει ένα τσουβάλι χαρτιά, με τη διακοπή της σύνταξης του ΟΓΑ, με την μηδαμινή βοήθεια προς τον τόπο, που στενεύει, με τάση να χαθεί.
Αυτή τη στιγμή μας δίνουν κι ένα άλλο θανατηφόρο χτύπημα. Ό'τι δεν έκανε ο Ενβέρ Χότζα στην Αλβανία τότε, γράφει ο μεταφραστής, "το κάνει σήμερα η Μεταφραστική Υπηρεσία του Υπουργείου Εξωτερικών της Ελλάδας.
Καταργεί το δικαίωμα όσων ομογενών δεν έχουν ακόμη αποκτήσει ελληνική ταυτότητα ή ταυτότητα ομογενούς, να αυτοπροσδιορίζονται με την εξελληνισμένη μορφή των ονοματεπωνύμων τους και επιβάλλει να γράφονται τα ονοματεπώνυμα με την εξαλβανισμένη μορφή τους.
Οι Ελλαδίτες ποτέ δεν θέλησαν ή δεν προσπάθησαν - να μας ξεχωρίσουν από τους Αλβανούς.
Να μας μπερδέψουν, το επιχείρησαν συχνότατα.
Πιο σωστά - για να είμαστε μέσα στα πράγματα - αυτό το επιχείρησε κάλλιστα η κάθε Ελληνική Κυβέρνηση, που με τις αφηρημάδες την Ελλάδα - πνεύμα παν να την εξαφανίσουν!!!
Στα κιτάπια τους θέλουν - για ποιο λόγο μόνο αυτοί ξέρουν - η καταγραφή μας να είναι μπασταρδεμένη. Στη μικρή μας Ελλάδα - κει πέρα στα χώμματά μας κι όπου αλλού πατάει το πόδι μας - είναι τ’ όνομα, η γλώσσα, το τραγούδι, ο χορός, η παράδοσή μας. Ο στραβισμός πρέπει να τελειώσει, για να μην τελειώσουμε εμείς.
Η «νέα Ομόνοια» τι κάνει;!
Οι σύλλογοι στην Αθήνα, στην Θεσσαλονίκη, στην Πάτρα, στην Αχαΐα, στην Κύπρο, στην Αμερική, όσοι μιλούν και αγωνίζονται για τη Βόρεια Ήπειρο πού κρύβονται όταν ξεσπάνε οι καταιγίδες;! Μόνο οι αρχηγοί όλων αυτών των φορέων με τα συμβούλια τους αν μαζευτούν, φτιάχνουν ολόκληρη στρατιά αντίστασης.
Λυπούνται οι πρόγονοί μας για τον στρουθοκαμηλισμό μας. Και για τη στάση μας, τη συμπεριφορά μας, που δεν κοιτάμε πέρα από τη μύτη μας! Την φοβερή αδιαφορία, που ξεπερνάει τα όρια της λογικής!
Γιώργος ΜΥΤΙΛΗΣ, 22/03/2015
Πηγή: Αντίλογος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η ιστοσελίδα μας προάγει τον πολιτισμένο διάλογο και τη γόνιμη ανταλλαγή απόψεων. Παρακαλούμε θερμά, πριν σχολιάσετε:

Να διατηρείτε ευγένεια και σεβασμό προς όλους τους συνομιλητές.

Να αποφεύγετε προσβλητικούς ή υποτιμητικούς χαρακτηρισμούς.

Να στηρίζετε τις απόψεις σας με επιχειρήματα και καλή διάθεση.

Να μην κάνετε χρήση λεκτικής βίας, ειρωνείας ή φανατισμού.

Τα σχόλια με υβριστικό, ρατσιστικό ή προσβλητικό περιεχόμενο δεν θα δημοσιεύονται.

📌 Θυμηθείτε: η ελεύθερη έκφραση είναι πολύτιμη όταν συνοδεύεται από σεβασμό, σοβαρότητα και αληθινό ενδιαφέρον για τον συνάνθρωπο και την αλήθεια.

Σας ευχαριστούμε που συμβάλλετε σε έναν πολιτισμένο και δημιουργικό διάλογο.
..........................
Komentet e lexuesve
Faqja jonë promovon dialogun e qytetëruar dhe shkëmbimin e frytshëm të mendimeve. Ju lutemi, para se të komentoni:

Tregoni mirësjellje dhe respekt ndaj çdo bashkëbiseduesi.

Shmangni fjalët fyese apo përçmuese.

Mbështetni mendimet tuaja me argumente dhe frymë bashkëpunimi.

Mos përdorni gjuhë të dhunshme, ironi poshtëruese apo fanatizëm.

Komentet me përmbajtje fyese, raciste apo përçarëse nuk do të publikohen.

📌 Mbani mend: liria e shprehjes është e vlefshme vetëm kur shoqërohet me respekt, maturi dhe dashamirësi ndaj të tjerëve dhe ndaj së vërtetës.
Ju falënderojmë që kontribuoni në një dialog të qytetëruar dhe konstruktiv