Κυριακή 30 Ιουλίου 2017

Αντιπροσωπεία της Βουλής στον Αρχιεπίσκοπο Αναστάσιο


Η βουλεύτρια Κορινθίας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α., Μ. Θελερίτη, από κοινού με τους βουλευτές Γκαρά Α., και Δήμα Χρ., συμμετείχαν σε διεθνή αποστολή της ελληνικής βουλής, ως παρατηρητές του Οργανισμού για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη (ΟΑΣΕ), στις εκλογές που πραγματοποιήθηκαν στις 25ης Ιουνίου 2017 στην γειτονική Αλβανία.
Στο πλαίσιο των συναντήσεων της αποστολής, μεταξύ των άλλων, πραγματοποιήθηκε συνάντηση της ελληνικής αντιπροσωπείας με τον Μακαριότατο Αρχιεπίσκοπο Τιράνων, Δυρραχίου και πάσης Αλβανίας, Αναστάσιο, κατά την οποία οι βουλευτές ενημερώθηκαν για το εξαιρετικά σημαντικό έργο της Ορθόδοξης Εκκλησίας στην Αλβανία και είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν για τη σημασία της αλληλεγγύης, του αλληλοσεβασμού και της συνύπαρξης των λαών και για τις ηθικές διαστάσεις που θέτει στην Ευρώπη και στην ανθρωπότητα ως σύνολο, η ανάγκη ειρηνικής αντιμετώπισης των σύγχρονων παγκόσμιων προκλήσεων.
Ο Αρχιεπίσκοπος Αναστάσιος, με έναν λόγο σεμνό και μεστό περιέγραψε στα μέλη της ελληνικής αντιπροσωπείας, την μακρά διαδρομή που έχει διανυθεί από τα πρώτα συσσίτια για να σταθεί όρθιος ο Αλβανικός λαός, τα σχολεία, τα κοινωφελή ιδρύματα, τα κέντρα υγείας και νεότητας, τις 300 εκκλησίες, έως την ανοικοδόμηση του καθεδρικού ναού της Αναστάσεως στην κεντρική πλατεία των Τιράνων, το συνεδριακό και πολιτιστικό κέντρο και το Υδροηλεκτρικό έργο στο Λιμπράζι – έργα που ο Αρχιεπίσκοπος αισιοδοξεί ότι εκτός των άλλων θα συμβάλλουν και στην οικονομική αυτοδυναμία της Ορθόδοξης Εκκλησίας στην Αλβανία.
Παράλληλα, συζήτησε με τους βουλευτές και τις βουλεύτριες, για την ανάγκη να ενισχυθεί η αλληλεγγύη μεταξύ των κοινωνιών, και ο σεβασμός στις παραδόσεις των άλλων θρησκειών και στην ειρήνη μεταξύ των θρησκευμάτων, τονίζοντας ότι εκτός από τις οικονομικές διαστάσεις της κρίσης δεν θα πρέπει να μας διαφεύγει η κρίση αξιών και η κοινωνική κρίση οι οποίες μπορούν να συντρίψουν κράτη και λαούς.
Τόνισε επίσης, ότι, η συνύπαρξη και η αρμονική συμβίωση, αποτελούν βασικά συστατικά του βίου της ανθρωπότητας, γι’ αυτό είναι αναγκαίο να πάψει ο δυτικός κόσμος να αδιαφορεί για την αδικία και την ανέχεια και αρνείται επί της ουσίας να συνδιαλλαγεί με τις συνέπειες της φτώχειας που επιβάλλεται σε άλλους λαούς της γης.
Η συνάντηση ολοκληρώθηκε με ξενάγηση των βουλευτών και βουλευτριών στο παρεκκλήσι του καθεδρικού ναού της Αναστάσεως του Χριστού, η οποία πραγματοποιήθηκε από τον ζωγράφο και αγιογράφο Παπανικολάου Χρήστου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η ιστοσελίδα μας προάγει τον πολιτισμένο διάλογο και τη γόνιμη ανταλλαγή απόψεων. Παρακαλούμε θερμά, πριν σχολιάσετε:

Να διατηρείτε ευγένεια και σεβασμό προς όλους τους συνομιλητές.

Να αποφεύγετε προσβλητικούς ή υποτιμητικούς χαρακτηρισμούς.

Να στηρίζετε τις απόψεις σας με επιχειρήματα και καλή διάθεση.

Να μην κάνετε χρήση λεκτικής βίας, ειρωνείας ή φανατισμού.

Τα σχόλια με υβριστικό, ρατσιστικό ή προσβλητικό περιεχόμενο δεν θα δημοσιεύονται.

📌 Θυμηθείτε: η ελεύθερη έκφραση είναι πολύτιμη όταν συνοδεύεται από σεβασμό, σοβαρότητα και αληθινό ενδιαφέρον για τον συνάνθρωπο και την αλήθεια.

Σας ευχαριστούμε που συμβάλλετε σε έναν πολιτισμένο και δημιουργικό διάλογο.
..........................
Komentet e lexuesve
Faqja jonë promovon dialogun e qytetëruar dhe shkëmbimin e frytshëm të mendimeve. Ju lutemi, para se të komentoni:

Tregoni mirësjellje dhe respekt ndaj çdo bashkëbiseduesi.

Shmangni fjalët fyese apo përçmuese.

Mbështetni mendimet tuaja me argumente dhe frymë bashkëpunimi.

Mos përdorni gjuhë të dhunshme, ironi poshtëruese apo fanatizëm.

Komentet me përmbajtje fyese, raciste apo përçarëse nuk do të publikohen.

📌 Mbani mend: liria e shprehjes është e vlefshme vetëm kur shoqërohet me respekt, maturi dhe dashamirësi ndaj të tjerëve dhe ndaj së vërtetës.
Ju falënderojmë që kontribuoni në një dialog të qytetëruar dhe konstruktiv