Τετάρτη 30 Οκτωβρίου 2019

Έκθεση βγάζει «λάδι» τη RENEA για τη δολοφονία Κατσίφα

savvi

Υπάρχει τελικά οπτικό υλικό;

Τελικά υπάρχει ή όχι οπτικοακουστικό υλικό από την επιχείρηση της επίλεκτης δύναμης της αλβανικής αστυνομίας (RENEA), στην οποία έχασε τη ζωή του ο ομογενής Κωνσταντίνος Κατσίφας πριν από έναν χρόνο στο χωριό Βουλιαράτες της Βορείου Ηπείρου;

Επισήμως όχι, τουλάχιστον με τις έως σήμερα ανακοινώσεις της αλβανικής αστυνομίας. Ωστόσο σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Shqiptarja» η RENEΑ φέρεται να διαθέτει κινηματογραφικό υλικό από το επιχειρησιακό σχέδιο κατά του Κατσίφα.

Το δημοσίευμα αναφέρει πως οι επίλεκτοι της αλβανικής αστυνομίας δεν παραβίασαν το νόμο για τη χρήση πυροβόλων όπλων, όταν εξουδετέρωσαν τον… «εξτρεμιστή που πυροβολούσε την αστυνομία στους Βουλιαράτες Αργυρόκαστρου, όπου σκοτώθηκε» όπως αναφέρει χαρακτηριστικά το δημοσίευμα, αποκαλύπτοντας τα αποτελέσματα έκθεσης στο πλαίσιο της εισαγγελίας Σοβαρών Εγκλημάτων, μετά από αίτημα της οικογένειας Κατσίφα.

Η έκθεση, που βγάζει «λάδι» τη RENEA, φέρεται να δίνει απαντήσεις στους λόγους που οι επίλεκτοι της αλβανικής αστυνομίας δεν χρησιμοποίησαν άλλες μεθόδους προκειμένου να ακινητοποιήσουν τον Κατσίφα, από τη στιγμή που ουδείς κινδύνευε -εφόσον ισχύουν οι ισχυρισμοί πως οπλοφορούσε κατά τον εντοπισμό του- στο ύψωμα που εντοπίστηκε επάνω από τους Βουλιαράτες.

Να σημειωθεί πως ένα χρόνο μετά τη δολοφονία, το πόρισμα της αλβανικής δικαιοσύνης για το τι ακριβώς συνέβη ανήμερα της Εθνικής Επετείου της 28ης Οκτωβρίου 1940 στους Βουλιαράτες, ακόμη δεν έχει ολοκληρωθεί. Σύμφωνα με την «Shqiptarja» το ιατροδικαστικό πόρισμα θα καθορίσει την τύχη της έρευνας.

Η υπόθεση βρίσκεται ήδη στα χέρια νέας ομάδας Εισαγγελέων, μετά την αποχώρηση των έως πρότινος δύο ανακριτών. Του Μπεσνίκ Μούτσι που εξελέγη μέλος του Συνταγματικού
Δικαστηρίου και του Νιάζι Σεφέρι που παραιτήθηκε για λόγους υγείας.

Την ίδια ώρα, και χωρίς καμία διάθεση αυτοκριτικής, ο Αλβανός πρωθυπουργός Έντι Ράμα -μιλώντας στην ελληνική έκδοση του euronews.com, επέμεινε στην δήλωσή του μετά τον θάνατο του Έλληνα ομογενή, Κωνσταντίνου Κατσίφα, όταν είχε κάνει λόγο για «εξτρεμιστική τρέλα», λέγοντας χαρακτηριστικά: «Πίστευα και πιστεύω πως κάποιος που τρέχει μέσα στον κόσμο κρατώντας όπλο και απειλώντας τις ζωές ανθρώπων, είναι επικίνδυνος».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η ιστοσελίδα μας προάγει τον πολιτισμένο διάλογο και τη γόνιμη ανταλλαγή απόψεων. Παρακαλούμε θερμά, πριν σχολιάσετε:

Να διατηρείτε ευγένεια και σεβασμό προς όλους τους συνομιλητές.

Να αποφεύγετε προσβλητικούς ή υποτιμητικούς χαρακτηρισμούς.

Να στηρίζετε τις απόψεις σας με επιχειρήματα και καλή διάθεση.

Να μην κάνετε χρήση λεκτικής βίας, ειρωνείας ή φανατισμού.

Τα σχόλια με υβριστικό, ρατσιστικό ή προσβλητικό περιεχόμενο δεν θα δημοσιεύονται.

📌 Θυμηθείτε: η ελεύθερη έκφραση είναι πολύτιμη όταν συνοδεύεται από σεβασμό, σοβαρότητα και αληθινό ενδιαφέρον για τον συνάνθρωπο και την αλήθεια.

Σας ευχαριστούμε που συμβάλλετε σε έναν πολιτισμένο και δημιουργικό διάλογο.
..........................
Komentet e lexuesve
Faqja jonë promovon dialogun e qytetëruar dhe shkëmbimin e frytshëm të mendimeve. Ju lutemi, para se të komentoni:

Tregoni mirësjellje dhe respekt ndaj çdo bashkëbiseduesi.

Shmangni fjalët fyese apo përçmuese.

Mbështetni mendimet tuaja me argumente dhe frymë bashkëpunimi.

Mos përdorni gjuhë të dhunshme, ironi poshtëruese apo fanatizëm.

Komentet me përmbajtje fyese, raciste apo përçarëse nuk do të publikohen.

📌 Mbani mend: liria e shprehjes është e vlefshme vetëm kur shoqërohet me respekt, maturi dhe dashamirësi ndaj të tjerëve dhe ndaj së vërtetës.
Ju falënderojmë që kontribuoni në një dialog të qytetëruar dhe konstruktiv