Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Ερωτήσεις των Βουλευτών Τάνιας Ιακωβίδου (ΝΔ) και Τέρενς Κουίκ (ΑΝΕΛ) για τις επεκτατικές εις βάρος της Ελλάδας αναφορές στα αλβανικά σχολικά βιβλία Γεωγραφίας


Η ερώτηση της Βουλευτού της Νέας Δημοκρατίας Τάνιας Ιακωβίδου
Η Βουλευτής Β’ Αθηνών της ΝΔ Παναγιώτα (Τάνια) Ιακωβίδου κατέθεσε στη Βουλή Ερώτηση προς τους Υπουργούς Παιδείας και Εξωτερικών καταγγέλλοντας ότι στα σχολικά βιβλία της Αλβανίας αναφέρονται ανιστόρητοι αλυτρωτικοί ισχυρισμοί για δήθεν Αλβανικές περιοχές που βρίσκονται στην Ελλάδα, ενώ παράλληλα, στο πλαίσιο διμερούς συμφωνίας, από τα ελληνικά σχολικά βιβλία έχει αφαιρεθεί η υπαρκτή Ιστορία του Βορειοπηπειρωτικού Ελληνισμού διαρκώς από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα.
Η Ερώτηση έχει ως εξής:
Προς τους κ.κ. Υπουργούς Παιδείας και Θρησκευμάτων και Εξωτερικών
ΘΕΜΑ: Αλυτρωτικές αναφορές στα σχολικά βιβλία της Αλβανίας
Παρότι η Ελλάδα και η Αλβανία έχουν συμφωνήσει στην απάλειψη από τα σχολικά βιβλία των αλυτρωτικών αναφορών και χαρακτηρισμών, που δημιουργούσαν προβλήματα στις σχέσεις των δυο γειτονικών κρατών και παρότι η Ελλάδα έχει αφαιρέσει από τα σχολικά βιβλία κάθε αναφορά στον υπαρκτό και διεθνώς αναγνωρισμένο ως εθνική μειονότητα Ελληνισμό της Βορείου Ηπείρου, ο οποίος προστατεύεται από το ισχύον – ως μηδέποτε καταργηθέν – διεθνές Πρωτόκολλο της Κέρκυρας, εν τούτοις στην Αλβανία και φέτος μοιράστηκαν σχολικά βιβλία με τα οποία διδάσκεται ότι αλβανικές περιοχές δήθεν βρίσκονται στην Ελλάδα και κατονομάζονται έτσι η Θεσπρωτία με το όνομα «Τσαμουριά», η Κόνιτσα, η Καστοριά, η Φλώρινα κ.ά. Τα ίδια κάνουν και με τη Σερβία, το Μαυροβούνιο και τη ΦΥΡΟΜ παραπληροφορώντας μονίμως για το ότι δήθεν επρόκειτο για αλβανικές περιοχές τις οποίες κατέχουν άλλα κράτη.
Ερωτώνται οι κ.κ. Υπουργοί:
1) Προτίθενται να προβούν σε συγκεκριμένες αποτελεσματικές ενέργειες ώστε η Αλβανία να αφαιρέσει όλες τις άμεσες και έμμεσες ανιστόρητες αλυτρωτικές αναφορές από τα σχολικά της βιβλία;
2) Εάν η Αλβανία εξακολουθήσει να παραβιάζει τα συμφωνηθέντα και να προπαγανδίζει τους αβάσιμους αλυτρωτικούς της ισχυρισμούς για «Τσάμηδες», «Τσαμουριά» κ.ο.κ., θεωρούν ότι θα ήταν καλύτερο να μην συνεχισθεί η αφαίρεση από τα σχολικά βιβλία της υπαρκτής Ιστορίας του Βορειοπηπειρωτικού Ελληνισμού και της ελληνικότητας της νότιας Αλβανίας από την αρχαία εποχή;
Η Βουλευτής
ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ ΙΑΚΩΒΙΔΟΥ

Τέρενς ΚουίκΗ ερώτηση του Βουλευτή των Ανεξαρτήτων Ελλήνων Τέρενς Κουίκ
Την ανθελληνική προπαγάνδα των αλβανικών βιβλίων Γεωγραφίας και την κρατική ολιγωρία επί του θέματος καταγγέλλει με Ερώτηση που καταθέτει στην Βουλή ο εκπρόσωπος και Τομεάρχης Εξωτερικών των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Τέρενς Κουίκ, έπειτα από το σχετικό αποκαλυπτικό δημοσίευμα στο ιστολόγιο του Βορειοηπειρωτικού Ελληνισμού «ellogosar.blogspot.gr».

Ο Βουλευτής Επικρατείας του Κινήματος ζητάει εξηγήσεις από τους αρμόδιους Υπουργούς, Παιδείας και Θρησκευμάτων και Εξωτερικών αντίστοιχα, καθώς τα επίμαχα βιβλία καθίστανται πλέον επικίνδυνα, αφού στις «αλβανικές περιοχές» («treva shqiptare») περιλαμβάνεται… ολόκληρη η βορειοδυτική Ελλάδα, με τους Νομούς Φλώρινας, Καστοριάς, Γρεβενών, Ιωαννίνων, Άρτας, Πρέβεζας, Θεσπρωτίας και το βόρειο τμήμα του Νομού Αιτωλοακαρνανίας!
Ακολουθεί το Κείμενο της Ερώτησης:

ΤΕΡΕΝΣ – ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΚΟΥΙΚ
ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ – ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ
ΕΡΩΤΗΣΗ
ΠΡΟΣ:
ΥΠΟΥΡΓΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ KAI ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ ΑΝΔΡΕΑ ΛΟΒΕΡΔΟ
YΠΟΥΡΓΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ ΕΥΑΓΓΕΛΟ ΒΕΝΙΖΕΛΟ
ΘΕΜΑ: ΑΝΘΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ ΣΕ ΑΛΒΑΝΙΚΑ ΣΧΟΛΙΚΑ ΒΙΒΛΙΑ ΓΕΩΓΡΑΦΙΑΣ 9ης &’ 12ης ΤΑΞΗΣ
κ. κ. Υπουργοί,
Άνευ περαιτέρω σχολίων σας παραθέτω το πολύ αποκαλυπτικό δημοσίευμα, όπως αναρτήθηκε στο ιστολόγιο του Βορειοηπειρωτικού Ελληνισμού «ellogosar.blogspot.gr» την Τρίτη 23.09.14 και αφορά στην σοβαρότατη διαπίστωση, ότι στα σχολεία της αλβανικής επικράτειας οι μαθητές διδάσκονται για τις «αλβανικές» περιοχές στην… Ελλάδα (Trevat shqiptare ne Greqi), δηλαδή Τσαμουριά, Κόνιτσα, Καστοριά, Φλώρινα κτλ.!!!
Κατόπιν τούτων ερωτάσθε κ. κ. Υπουργοί:
Γνωρίζετε, ότι οι ελληνικές περιοχές μας διδάσκονται ως… «αλβανικές», μέσω των συγκεκριμένων αλβανικών βιβλίων Γεωγραφίας της 9ης και 12ης τάξης (αντίστοιχα Γ΄ Γυμνασίου και Γ΄ Λυκείου στην Ελλάδα) ; Αν ναι, γιατί δεν έχετε τοποθετηθεί δημόσια για το ζήτημα αυτό;
Προτίθεστε να ζητήσετε από το αλβανικό κράτος την ΑΜΕΣΗ απόσυρση των επίμαχων σχολικών βιβλίων ή όχι;
Αντιλαμβάνεσθε κ. κ. Υπουργοί, ότι η κυβέρνηση Ράμα προχωρεί ακάθεκτη στα σχέδιά της και μέσω της ανθελληνικής προπαγάνδας των σχολικών βιβλίων αποδεικνύει, για ακόμη μια φορά, την μεθόδευση της Αλβανίας εις βάρος της Ελληνικής μειονότητας;
Σε ποιες άλλες ενέργειες (διμερούς, ευρωπαϊκού/διεθνούς επιπέδου) πρόκειται ενδεχομένως να προβείτε, προκειμένου να αντιμετωπιστεί η άθλια και προκλητικότατη συμπεριφορά της αλβανικής κυβέρνησης;
Ο ερωτών Βουλευτής
Τέρενς – Νικόλαος Κουίκ

Η παρέμβαση του Δημάρχου Πρέβεζας Χρήστου Μπαϊλη 
Ο Δήμαρχος Πρέβεζας Χρήστος Μπαϊλης αναφερόμενος σε δημοσιεύματα που αφορούν το περιεχόμενο Αλβανικών σχολικών βιβλίων που παρουσιάζουν την Πρέβεζα ως περιοχή της Αλβανίας έκανε την εξής δήλωση:
“Είναι ένα πολύ σοβαρό, δυσάρεστο γεγονός που ταράζει τις σχέσεις μεταξύ των δύο λαών. Τα σύνορα έχουν καθοριστεί με διεθνείς συνθήκες. Τέτοιες θέσεις, απόψεις ή αναφορές είναι πολύ περίεργες και δεν συμβάλλουν στη φιλία και την συνεργασία μεταξύ των δύο λαών. Θα πρέπει η Αλβανική Κυβέρνηση να σταματήσει παρόμοιες αλυτρωτικές αναφορές. Πιστεύω ότι θα πρυτανεύσει το αμοιβαίο συμφέρον των δύο λαών και όχι οι ακραίες εθνικιστικές συμπεριφορές. Τέτοιες ενέργειες δηλητηριάζουν ιδιαίτερα τις νέες γενιές και γι΄αυτό είναι άμεση ανάγκη τέτοιες αλυτρωτικές θέσεις να σταματήσουν”.
από aftonomi.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ηπειρώτες Ευεργέτες της Τουρκοκρατίας και Ελληνοκρατίας

Αποκαλύπτουμε : Αίτημα στον ΟΗΕ για την εδαφική αποκατάσταση της Αλβανίας με Ελληνικά εδάφη, ετοιμάζει ο Αλβανός πρωθυπουργός Έντι Ράμα.

Το αίτημα αυτό προς ΟΗΕ και Διεθνείς Οργανισμούς έχουν ήδη υπογράψει όλοι οι βουλευτές που ¨ελέγχει ¨ ο Έντιι Ράμ , Αλβανοί βουλευτές των Σκοπίων, αλλά και του Μαυροβουνίου . 


Το αίτημα αυτό θα συνοδεύεται από χιλιάδες υπογραφές Αλβανών που θα δηλώνουν μόνιμη κατοικία ή τόπο εργασίας "Ελλάδα¨ και φυσικά από τους "Τσάμηδες" που υπογράφουν από τους πρώτους, ως "δεδιωγμένοι" από τις "αλύτρωτες" εστίες τους. 


Μην ξεχνάμε ότι , το 52% των αλλοδαπών ̟ που διαµένουν στην Ελλάδα έχουν Αλβανική υπηκοότητα. ( δεν θέλουμε να τους κάνουμε την ζωή δύσκολη ). 


Οι οπαδοί της ¨Μεγάλης Αλβανίας ¨ και του Αλβανικού Μεγαλοϊδεατισμού , με τις ευλογίες και την ενθάρρυνση του Αλβανού πρωθυπουργού ¨γυρίζουν¨ στα προς προσάρτηση "Αλβανικά εδάφη" και συλλέγουν χιλιάδες υπογραφές. 


Ξυπνήστε ! 
Το πρόβλημα που θα ανακύψει εξαιτίας της αδράνειά μας , κρίνεται εξαιρετικά σοβαρό , αφού , θα δημιουργήσει ¨προ ανάχωμα¨ υπέρ της Αλβανίας στο διεθνές δίκαιο με σκοπό να γίνει πεπ…

Αναμνήσεις από το άνοιγμα των εκκλησιών στη Β. Ήπειρο και η πρώτη ελεύθερη Ανάσταση το 1992

Ἡ Ἀλβανία κάτω ἀπό τήν ἐξουσία τοῦ κομμουνιστικοῦ κόμματος ὑπῆρξε τό μοναδικό συνταγματικά ἀθεϊστικό κράτος στόν κόσμο, κατά τήν περίοδο 1967-1990. Τήν περίοδο αὐτή ἀπαγορεύθηκε κάθε θρησκευτική ἱεροπραξία, καταστράφηκαν ἐκ θεμελίων οἱ περισσότεροι τόποι λατρείας, ἐνῶ ἀπεσχηματίστηκαν ὅλοι οἱ ἱερεῖς, καί πολλοί ἀπό αὐτούς ἐξορίστηκαν ἤ πέθαναν μαρτυρικά στίς φυλακές. Ἀπό τό 1976 ἐπίσης ἀπαγορεύθηκαν διά νόμου ὅλα τα χριστιανικά ὀνόματα. Ἡ ἀπαγόρευση αὐτή ἔπληξε ὅλους τούς ἀλβανούς πολίτες, ἀλλά ἰδιαίτερα τούς βορειοηπειρῶτες ἀδελφούς μας, γιά τούς ὁποίους ἡ ὀρθόδοξη πίστη ἦταν βασικό συστατικό τῆς ἐθνικῆς τους ἰδιοπροσωπίας. Βασική ἀρχή τοῦ Κόμματος Ἐργασίας τῆς Ἀλβανίας ἦταν: «Κύριος σκοπός τοῦ κράτους εἶναι ἡ παραγωγή. Ὅποιος δέν παράγει, ὅπως οἱ ἱερεῖς, δέν ἔχει θέση στή νέα μας κοινωνία». Ἔτσι μέχρι τό 1990 οἱ ἀδελφοί μας ἔμεναν ἀβάπτιστοι, ἀστεφάνωτοι, ἀλειτούργητοι, ἀκήδευτοι, (μέ ἐλάχιστες ἐξαιρέσεις ἱερέων πού μέ κίνδυνο τῆς ζωῆς τους τελούσανν κρυφά κάποια μυστήρια).          …