Εμφάνιση αναρτήσεων με ετικέτα besimi orthodhoks. Εμφάνιση όλων των αναρτήσεων
Εμφάνιση αναρτήσεων με ετικέτα besimi orthodhoks. Εμφάνιση όλων των αναρτήσεων

Τετάρτη 6 Φεβρουαρίου 2019

Ψαλμὸς τῷ ᾿Ασάφ. 72 - PSALMI 73 /72/


Αποτέλεσμα εικόνας για Ψαλμὸς τῷ ᾿Ασάφ. 72

PSALMI 73 /72/

1 Sa i mirë është Zoti ynë për njerëzit e drejtë, për ata që janë të pastër në zemër.
2 E mua veçse nuk më rrëshqitën këmbët,
përpak sa nuk më lëshuan këmbët,
3 sepse ua pata lakmi krenarëve
duke parë mirëqenien e keqbërësve.
4 Sepse për ta vuajtje nuk ka,
shëndoshë e plot dhjamë është trupi i tyre.
5 Nuk jetojnë në vuajtjet  e të vdekshmëve,
nuk i rreh frushkulli i vështirësive të njerëzve.
6 Prandaj edhe gjerdan për qafë e kanë madhështinë
e dhunën për petk që i mbulon.
7 Nga zemra e majme u kullon e keqja,
dhelpëritë u shpërthejnë nga zemra.
8 Përqeshin e dijekeqas flasin,
me dhunë kërcënohen krenarisht prej së larti.
9 Vënë gojë edhe kundër qiellit,
gjuha e tyre e përshkon dheun.
10 Prandaj lart e vendosin veten
dhe ujërat e shumta nuk arrijnë tek ata.
11 Kështu edhe thonë: “Si mund ta dijë Zoti?
A mund të dijë gjë i Tejetlarti”?
12 Ja, këta janë mëkatarët:
gjithmonë të qetë e grumbullojnë pasuri.
13 Atëherë thashë: “Vallë kot e paskësh ruajtur të pastër zemrën time
dhe në pafajësi i lava duart e mia,
14 kot e frushkullova veten përditë
duke bërë pendesë që heret në mëngjes”!
15 Të kisha thënë: “Do të flas porsi ata”,
unë do ta tradhtoja fisin e bijve të tu.
16 U mundova ta kuptoja këtë gjë:
porse disi mjerisht sytë m’u morën.
17 Derisa disi hyra në shënjtëroren e Perëndisë:
atëherë pashë mbarimin e tyre.
18 Vërtet i vë në vend rrëshqitës,
i lejon të shkojnë në rrënim.
19 Oh, sa me vrap mbaruan,
u zhdukën, mjerimi i përpiu!
20 Po, sikurse ëndrra e atij që zgjohet, o Zot,
kur të zgjohesh e bën asgjë fytyrën e tyre.
21 Kur shpirtin e kisha të trazuar,
mundohesha në brendinë e zemrës sime,
22 isha i marrë e nuk kuptoja,
isha bërë si bagëti para teje.
23 Por unë që tani gjithmonë do të jem me ty, sepse më more për dorën time të djathtë.
24 Ti do të më prish me këshillën tënde
për të më marrë pastaj me lumturi.
25 Kë tjetër veç teje kam unë në qiell?
Edhe në tokë s’dua tjetërkënd veç teje!
26 Ligështuar më janë trupi dhe zemra:
ti je Zoti i zemrës sime, pjesa ime, Zoti i amshueshëm.
27 Po se do të sharrojnë të gjithë ata që largohen prej teje,
ti zhduk të gjithë ata që të tradhtojnë.
28 Kënaqësia ime është të qëndroj në praninë e Zotit, ta vë shpresën në Zotin, Perëndinë time, që t’i shpall të gjitha veprat e tua në dyert e Qytetit Sion.
Ψαλμς τ ᾿Ασφ. 72

 ΩΣ ΑΓΑΘΟΣ Θες τ ᾿Ισραλ, τος εθσι τ καρδίᾳ. 2 μο δ παραμικρν σαλεθησαν ο πδες, παρ᾿ λγον ξεχθη τ διαβματ μου. 3 τι ζλωσα π τος νμοις ερνην μαρτωλν θεωρν, 4 τι οκ στιν ννευσις ν τ θαντ ατν κα στερωμα ν τ μστιγι ατν· 5 ν κποις νθρπων οκ εσ κα μετ νθρπων ο μαστιγωθσονται. 6 δι τοτο κρτησεν ατος περηφανα, περιεβλοντο δικαν κα σβειαν αυτν. 7 ξελεσεται ς κ στατος δικα ατν, διλθον ες διθεσιν καρδας· 8 διενοθησαν κα λλησαν ν πονηρίᾳ, δικαν ες τ ψος λλησαν· 9 θεντο ες ορανν τ στμα ατν, κα γλσσα ατν διλθεν π τς γς. 10 δι τοτο πιστρψει λας μου νταθα, κα μραι πλρεις ερεθσονται ν ατος. 11 κα επαν· πς γνω Θες; κα ε στι γνσις ν τ Υψστ; 12 δο οτοι ο μαρτωλο κα εθηνοντες· ες τν αἰῶνα κατσχον πλοτου. 13 κα επα· ρα ματαως δικαωσα τν καρδαν μου κα νιψμην ν θοις τς χερς μου· 14 κα γενμην μεμαστιγωμνος λην τν μραν, κα λεγχς μου ες τς πρωας. 15 ε λεγον· διηγσομαι οτως, δο τ γενε τν υἱῶν σου συνθτηκα. 16 κα πλαβον το γνναι τοτο· κπος στν νπιν μου, 17 ως εσλθω ες τ γιαστριον το Θεο κα συν ες τ σχατα ατν. 18 πλν δι τς δολιτητας ατν θου ατος κακ, κατβαλες ατος ν τ παρθναι. 19 πς γνοντο ες ρμωσιν ξπινα· ξλιπον, πλοντο δι τν νομαν ατν. 20 σε νπνιον ξεγειρομνου, Κριε, ν τ πλει σου τν εκνα ατν ξουδενσεις. 21 τι ξεκαθη καρδα μου, κα ο νεφρο μου λλοιθησαν, 22 κγ ξουδενωμνος κα οκ γνων, κτηνδης γενμην παρ σοι. 23 κγ διαπαντς μετ σο, κρτησας τς χειρς τς δεξις μου 24 κα ν τ βουλ σου δγησς με κα μετ δξης προσελβου με. 25 τ γρ μοι πρχει ν τ οραν, κα παρ σο τ θλησα π τς γς; 26 ξλιπεν καρδα μου κα σρξ μου, Θες τς καρδας μου κα μερς μου Θες ες τν αἰῶνα. 27 τι δο ο μακρνοντες αυτος π σο πολονται, ξωλθρευσας πντα τν πορνεοντα π σο. 28 μο δ τ προσκολλσθαι τ Θε γαθν στι, τθεσθαι ν τ Κυρίῳ τν λπδα μου το ξαγγελα με πσας τς ανσεις σου ν τας πλαις τς θυγατρς Σιν.

Ενισχύστε οικονομικά την προσπάθεια μας!

Ετικέτες

ενημέρωση (2161) ενημέρωση-informacion (1435) Αλβανία (904) ορθοδοξία (422) ιστορία-historia (379) Εθνική Ελληνική Μειονότητα (366) ελληνοαλβανικές σχέσεις (311) ορθόδοξη πίστη - besimi orthodhoks (277) Εθνική Ελληνική Μειονότητα - Minoriteti Etnik Grek (253) Β Ήπειρος (239) ορθοδοξία-orthodhoksia (235) ορθόδοξη πίστη (222) εθνικισμός (195) διωγμοί (162) τσάμηδες (122) Κορυτσά-Korçë (120) shqip (119) Κορυτσά Β Ήπειρος (103) informacion (100) Αρχιεπίσκοπος Αναστάσιος (97) ορθόδοξη ζωή (96) ορθόδοξη ζωή- jeta orthodhokse (76) διωγμοί - përndjekje (62) ορθόδοξο βίωμα (59) εθνικισμός-nacionalizmi (56) ορθόδοξη εκκλησία της Αλβανίας (55) Ελλάδα-Αλβανία (48) Ι.Μ Κορυτσάς - Mitropolia e Shenjtë Korçë (45) ανθελληνισμός (44) πολιτισμός - kulturë (44) Ελληνικό Σχολείο Όμηρος (43) besimi orthodhoks (40) Γενικό Προξενείο Ελλάδος Κορυτσά (39) Ορθόδοξη Αυτοκέφαλη Εκκλησία της Αλβανίας - Kisha Orthodhokse Autoqefale Shqiptare (37) ιστορία ορθοδοξίας (36) βίντεο (34) Shqipëria (32) ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ 1821 (32) κομμουνισμός- komunizmi (30) πνευματικά (27) Μητρόπολη Κορυτσάς - MItropolia e Korçës (24) πολιτική-politikë (24) απόδημος ελληνισμός-helenizmi i diasporës (22) αλβανικά (21) εκπαίδευση (21) Αρχαία Ελλάδα (20) helenët-Έλληνες (19) κομμουνισμός (19) Greqia (17) Βλαχόφωνοι Έλληνες (15)