Εμφάνιση αναρτήσεων με ετικέτα εκπαίδευση. Εμφάνιση όλων των αναρτήσεων
Εμφάνιση αναρτήσεων με ετικέτα εκπαίδευση. Εμφάνιση όλων των αναρτήσεων

Παρασκευή 6 Σεπτεμβρίου 2019

Επαναληπτικές Πανελλαδικές – Εξετάσεις Ομογενών 2019: Τα θέματα σε Ιστορία, Φυσική & Ανάπτυξη Εφαρμογών

Επαναληπτικές Πανελλαδικές – Εξετάσεις Ομογενών 2019: Τα θέματα σε Ιστορία, Φυσική & Ανάπτυξη Εφαρμογών

Δείτε τα θέματα των Επαναληπτικών Πανελλαδικών Εξετάσεων και των Εξετάσεων Ομογενών 2019: σε Ιστορία, Φυσική & Ανάπτυξη Εφαρμογών
Στον παρακάτω σύνδεσμο θα αναρτώνται καθημερινά τα θέματα των εξετάσεων:

Εξετάσεις Ελλήνων του Εξωτερικού (Ομογενών) 2019: Τα Θέματα στη Νεοελληνική Γλώσσα

Εξετάσεις Ελλήνων του Εξωτερικού (Ομογενών) 2019: Τα Θέματα στη Νεοελληνική ΓλώσσαΕξετάσεις Ελλήνων του Εξωτερικού (Ομογενών) 2019: Τα Θέματα στη Νεοελληνική Γλώσσα
Στον παρακάτω σύνδεσμο θα αναρτώνται καθημερινά τα θέματα των εξετάσεων:

Κυριακή 1 Σεπτεμβρίου 2019

Οι αποσπάσεις εκπαιδευτικών στην Κορυτσά και σε όλη την υφήλιοΑποσπάσεις εκπαιδευτικών στις σχολικές μονάδες του εξωτερικού
Οι αποσπάσεις εκπαιδευτικών στις σχολικές μονάδες του εξωτερικού για τα σχολικά έτη 2019-2020, 2020-2021 και 2021-2022 καθώς και 2020, 2021 και 2022 Νοτίου Ημισφαιρίου.
Όλες οι αποσπάσεις:

Τετάρτη 6 Σεπτεμβρίου 2017

Fondacioni Maarif, dega ideologjike e pushtetit të Erdogan, hap universitetin e parë në...Shqipëri

Stokholm Center for Freedom(SCF) publikonte dje një opinion të autorit Abdullah Bozkurt, që i dedikohej Fondacionit Maarif. Sipas këtij autori, fondacioni në fjalë është një strukturë gjigande me synime edukative dhe fetare pas të cilit qëndrojnë ambiciet e presidentit turk, Erdogan, për përhapjen e islamit politik dhe ndikimit turk.
Fondacioni është mbështetur me një ligj të veçantë dhe gjatë diskutimeve në Parlament ai është mbrojtur nga ministri i Arsimit, İsmet Yılmaz, sipas të cilit zinxhiri i qendrave kulturore dhe arsimore që do të ngrihen në këtë kuadër, synojnë projektimin e fuqisë turke në botë” duke shtuar se modeli që do të ndiqet në këtë drejtim është ai i Britanisë së Madhe dhe i SHBA-sëFondacioni do të operojë nga “Ballkani në Turkistanin Lindor dhe nga Somalia në Kanada”, shprehej ministri në qershor 2016.
Ai ka tërhequr vëmendjen edhe të kundërshtarit kryesor të Erdogan, Fetullah Gulen, që përmes një faqeje të vet online, “Hizmet Neës”, shkruante në janar të këtij viti se Shteti Islamik ka penetruar Fondacionin Maarif. Si provë të kësaj portali në fjalë sillte një rast të një mësuesi në Shqipëri që u pyet nga nxënësit për ISIS duke bërë lidhjen mes financimeve të Agjencisë Turke për Bashkëpunimin dhe Koordinimin, institucioneve arsimore që ajo mbështet dhe fondacionit që promovohet nga kjo agjenci. është fjala për rastin e Emine Alushit në Shkodër, mendimet e së cilës zunë vend në disa nga mediat kryesore të botës.
Mësuesja kontroversale punon në një shkollë të Imam Hatipit dhe ngritur dhe drejtuar nga ATKK-ja...”, thuhet në këtë shkrim, që dëshmon se përballja mes dy kundërshtarëve turq po zhvendoset në çdo filial ku prezenca e enteve të tyre është aktive.
Kjo hollësi ka rëndësi pasi në Turqi është propozuar që institucionet e lëvizjes Hizmet, kudo ku ndodhen, të kalojnë nën varësi të Fondacionit Maarif dhe mee këtë rast Ankaraja zyrtare zgjidh edhe problemin e sikletshëm të një kërkese drejtuar shteteve të ndryshme për mbylljen e shkollave të Gulen.
Për tu kthyer te shkrimi kryesor, autori shton se ligji që mbështet krijimin e fondacionit nuk parashikon buxhet më vete. Paratë për të do të vijnë nga buxheti i përgjithshëm ndërkohë që asete të ndryshme të zotëruara nga shtetit mund të përdoren nga Fondacioni. Kjo është mbështetje e madhe dhe e posaçme për një institucion që është nën varësi direkte të presidentit Erdogan, i cili ka kompetencën që të caktojë anëtarët e bordit dhe 3 anëtarë përmes qeverisë.
Më 1 shtator siç pritej Erdogan caktoi besnikët e vet në fondacion. Ayşen Gürcan, Birol Akgün, Cahit Bağcı, Selim CerrahAyşen Gürcan, Birol Akgün, Cahit Bağcı dhe Selim Cerrah u zgjodhën diekt, ndërkohë që kabineti qeveritar zgjodhi Aşkın Asan, Ahmet Emre Bilgili dhe Osman Nuri Kabaktepe”, shkruan Bozkurt.
Ai merr në analizë dhe ofron të dhëna për disa nga anëtarët e mësipërm që figurojnë mes njerëzve që janë akuzuar se përmes enteve që drejtojnë janë përfshirë në afera të dyshimta në Siri.
Siç mund të merret me mend pas Fondacionit ka një luftë propagandistike shumë të madhe, ndoshta sepse ai përfaqëson ambicien e vërtetë të Erdogan që ka kuptuar se arsimi është çelës për ndikim afatgjatë. Në një botë të ndërlidhur ndikimi nuk ka pse të paragjykohet si armë domosdoshmërisht e dëmshme, por po të mbahet parasysh se Turqia së fundmi po ndryshon në mënyrë radikale kurikulat duke goditur shekullarizmin disa gjëra duhen mbajtur mirë parasysh.
Shqipëria është vend i vogël dhe nëse ka një vend që vërtet mund ta ketë në fokus atë, kjo është Turqia. Jo për shkak të pozitës gjeografike, që edhe ajo ka rëndësi, por sidomos për shkak të përqindjes së popullsisë myslimane. Shqipëria, por edhe Kosova nuk ofrojnë ndonjë sistem arsimor të lavdërueshëm dhe boshllëku që krijohet në këtë rast nuk duhet neglizhuar. Shqipëria ka një orientim të shpallur drejt perëndimit dhe që kjo aspiratë të përmbushet pas kontraktike, edukimi, arsimimi është shumë i rëndësishëm. Edhe nëse shqetësimet e kundërshtarëve të Erdogan janë qëllimisht të ekzagjeruara, sërish vija zyrtare e Turqisë është për tu konsideruar.
Nuk është pa rëndësi në këtë kuadër, lajmi se universiteti i parë i Fondacionit Maarif do të hapet në vendin tonë. Ai do të marrë në kontroll Institutin Kanadez Teknologjik me dy fakultete dhe 420 studentë dhe 50 akademikë. është nënshkruar tanimë protokolli i transferimit që rregullon hapjen e universitetit që synon të çojë numrin e studentëve në 600.

Σάββατο 12 Αυγούστου 2017

Τα αλβανικά Πανεπιστήμια στις χαμηλότερες θέσεις παγκοσμίως. - Universitetet shqiptare të fundit në rënditjen globale. As ato Afrikane kaq poshtë!

Image result for universitetet shqiptare
Το Ευρωπαικό Πανεπιστήμιο Τιράνων UET, ένα ιδιωτικό Πανεπιστήμιο της πλάκας, που γέμισε τους ανθέλληνες με διδακτορικά και εκδίδει αντι-ορθόδοξα και ανθελληνικά βιβλία από ψευτο-ιστορικούς  πτυχιούχους της, ενώ έχει καλή φήμη στην Αλβανία, λόγο διαφημίσεων,  βρίσκεται στην 12523 θέση. Φανταστείτε τι επιστημονικές εργασίες και επίπεδο έχει!!!
Ενώ το Πανεπιστήμιο της Κορυτσάς στην 16642 θέση με λίγα λόγια καλύτερα να μην έχεις πτυχίο από το Πανεπιστήμιο αυτό παρά να έχεις. Φυσικά όσοι ζουν εδώ γνωρίζουν πως το Ανώτατο αυτό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα έχει πάρα πολύ χαμηλό επίπεδο σε μαθητές και εκπαιδευτικό προσωπικό. Η Γκάνα και η Αγκόλα βρίσκονται σε καλύτερο επίπεδο απ' ότι η Αλβανία
Για τα άλλα πανεπιστήμια συμβουλευτείτε τον πίνακα.

……………
Në gjendje të mjerueshme arsimi i lartë në Shqipëri sipas rënditjes së re globale. Të imagjinojë dikush se Universiteti më i mirë është ai Bujqësor i Tiranës i cili gjendet në vendin e 5471 ndërsa të tjerat shumë më poshtë.
Universiteti Europian i Tiranës (UET), një universitet privat vetëm në emër, që i mbushi të gjithë antiorthodhoksët dhe antihelenët me doktoratura prej koti dhe boton studime parodi të pseudo-historianëve që ka diplomuar, mgjth se ka një famë në Shqipëri për shkak të reklamave gjendet në vendin 12523. Me pak fjalë kuptohet se çfarë studime bëjnë këta sharlatanët  dhe se çfarë niveli shkencor ka ky “universitet”.
Universiteti i Korçës po ashtu gjendet në fund të të fundëve ose i pari nga të fundit. Në vendin e 16642. Me pak fjalë është turp të kesh dipllomë prej këtij institucioni. Është më mirë mos kesh fare dipllomë. Natyrisht të gjithë sa jetojnë këtu e dinë se çfarë niveli të ulët ka ky universitet në çdo aspekt, si nga nxënësit që studiojnë atje si dhe ng personeli edukues. 
Mjerim i plotë kur imagjinon dikush që Gana, Angola apo vende të tjera Afrikane i kanë më të mira universitetet 
Për Universitetet e tjera këshillohuni me tabelën.


 http://www.webometrics.info/
http://www.webometrics.info/

Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου 2016

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ ΥΛΙΚΟΥ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΦΙΛΟΛΟΓΟΥΣ ΤΩΝ ΣΕΡΡΩΝ ΓΙΑ ΤΑ ΕΛΛΗΝΟΠΟΥΛΑ ΤΗΣ ΑΛΒΑΝΙΑΣ

ekpaideutikoidrymapnohzwhsargyrokastro.jpg
Ο Σύνδεσμος Φιλολόγων Ν. Σερρών αναλαμβάνει πρωτοβουλία για την ενίσχυση τεσσάρων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων της ελληνικής μειονότητας στην Αλβανία, συγκεντρώνοντας εκπαιδευτικό υλικό. Σε σχετική ανακοίνωση του συνδέσμου αναφέρονται τα εξής:

Παρασκευή 27 Μαΐου 2016

Συνάντηση με την Υπουργό Παιδείας Λιντίτα Νικόλα

20160525_134808
Η Συντονιστική Επιτροπή για την Παιδεία της Εθνικής Ελληνικής Μειονότητας, συναντήθηκε εχθές (25/05/2016) με την Υπουργό Παιδείας της Αλβανίας κα. Λιντίτα Νικόλα, παρουσία και του Πρέσβη της Ελλάδος στα Τίρανα, κ. Λεωνίδα Ροκανά.
Στην συνάντηση εργασίας που πραγματοποιήθηκε σε κεντρικό ξενοδοχείο στα Τίρανα, εκτός της Υπουργού συμμετείχε πολυμελής ομάδα εμπειρογνωμόνων αρμοδίων Διευθύνσεων, όπως της Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Μειονοτήτων και Διασποράς, οι Διευθύντριες Εκπαίδευσης Περιφερειών Αυλώνας και Αργυροκάστρου κ.α.
Από πλευράς της Συντονιστής Επιτροπής για την Εκπαίδευση της ΕΕΜ, συμμετείχαν ο Γενικός Πρόεδρος της Ομόνοιας, κ. Λεωνίδας Παππάς, ο Υπεύθυνος του Ελληνικού Τμήματος του Πανεπιστημίου Αργυροκάστρου, κ. Παναγιώτης Μπάρκας, ο Πρόεδρος του ΕΕΜΜ-MEGA , κ. Χριστάκης Κίτσος, ο Βουλευτής Βαγγέλης Τάβος, ο Δήμαρχος Δρόπολης, κ. Αχιλλέας Ντέτσικας και ο Δήμαρχος Χιμάρας, κ. Γιώργος Γκόρος.
Η κα. Νικόλα χαραχτήρισε την συνάντηση αυτή ιστορική, εξέφρασε την πολιτική της βούληση για την επίλυση των προβλημάτων που αφορούν την παιδεία της ΕΕΜ, δήλωσε την πρόθεση της να αναλάβει η ίδια πρωτοβουλία για την κατάρτιση διαπολιτιστικών προγραμμάτων με τη συμμετοχή των μειονοτικών σχολείων και, τέλος, εξέφρασε την αισιοδοξία ότι τα μειονοτικά σχολεία όχι μόνο δεν θα υπολείπονται σε κάτι, αλλά θα αποτελούν πρότυπα σχολεία της χώρας.
Ο κ. Ροκανάς έθιξε όλα τα εκπαιδευτικά ζητήματα που αφορούν την δημόσια και ιδιωτική παιδεία της ΕΕΜ αλλά και το ζήτημα της αφαίρεσης των εθνικιστικών περιεχομένων από τα σχολικά εγχειρίδια. Τόνισε ιδιαιτέρως ότι κάθε απόφαση της αλβανικής κυβέρνησης για τα θέματα της ΕΕΜ, με προεξάρχον το εκπαιδευτικό, θα πρέπει να λαμβάνεται μόνο μετά από διαβούλευση με τους εκπροσώπους της. Σε αυτό το πλαίσιο, υπογράμμισε ότι το αλβανικό Υπουργείο Παιδείας βρίσκει στην Συντονιστική Επιτροπή για την Παιδεία τον φυσικό συνομιλητή του για θέματα μειονοτικής εκπαίδευσης.
Ο κ. Μπάρκας αναφέρθηκε στα ζητήματα που χρίζουν άμεσης αντιμετώπισης, όπως είναι τα βιβλία, ο καλύτερος συντονισμός των αρμοδίων φορέων για να μην υπάρχουν εκ νέου ελλείψεις και η προσαρμογή των σχολικών κειμένων. Τόνισε ότι η εκπαίδευση που πρέπει να παρέχεται στις μειονότητες δεν πρέπει να είναι ακριβής μετάφραση των αλβανικών βιβλίων, αλλά να προσαρμόζεται με σεβασμό στην δική τους ταυτότητα.
Ο κ. Παππάς αναφέρθηκε στα υφιστάμενα διοικητικά και νομικά ελλείμματα. Δήλωσε πως δεν έχουμε απαλλαχτεί από τη νοοτροπία που «κληρονομήσαμε» από το ολοκληρωτικό καθεστώς όσον αφορά την αντιμετώπιση των μειονοτήτων εν γένει και την εκπαίδευση τους ειδικότερα. Τα τελευταία 20 χρόνια δεν έγινε καμία μεταρρύθμιση στην μειονοτική εκπαίδευση που να συμβαδίζει με το πνεύμα των διεθνών συμβάσεων για την προστασία των μειονοτήτων, καθώς τα εκπαιδευτικά ζητήματα της ΕΕΜ ρυθμίζονται ακόμα και σήμερα με την Υπουργική Εγκύκλιο του 1994.
Για την ανάγκη ουσιαστικής συνεργασίας της Συντονιστικής Επιτροπής με το Υπουργείο Παιδείας της Αλβανίας έκαναν λόγο στην τοποθέτηση τους ο Πρόεδρος του Μέγκα, κ. Κίτσος, και ο Βουλευτής του LSI, κ. Τάβος. Ο κ. Κίτσος αναφέρθηκε ακόμα στην ανάγκη αντιμετώπισης εθνικιστικών κρουσμάτων που παρατηρούνται στα μικτά σχολεία και ζήτησε να αντιμετωπιστούν κατάλληλα, παρουσιάζοντας πρακτικές άλλων χωρών.
Τον συντονισμό της εν λόγω Επιτροπής, στην οποία κλήθηκαν να συμμετέχουν όλοι οι Έλληνες εκλεγμένοι Δήμαρχοι και Βουλευτές έχει η Ομόνοια, ενώ οι προτάσεις που αφορούν εκπαιδευτικά ζητήματα γίνονται από το Τμήμα Ελληνικής Γλώσσας του Πανεπιστήμιο Αργυροκάστρου.

Τρίτη 22 Μαρτίου 2016

Σβήνει την 25η Μαρτίου από τα σχολεία ο Φίλης με περίεργη εγκύκλιο


Μια περίεργη εγκύκλιο απέστειλε το Υπουργείο Παιδείας στα σχολείας της Α' Βάθμιας και Β' Βαθμιας εκπαίδευσης προτείνοντας μια σειρά δράσεων όχι μόνο για τη σημερινή ημέρα, που θα ήταν φυσικά δικαιολογημένο καθώς η  21η Μαρτίου έχει οριστεί ως Διεθνής Ημέρα για την εξάλειψη των φυλετικών διακρίσεων και του ρατσισμού και Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης, αλλά για ολόκληρη την εβδομάδα.

Σημειώνει η εγκύκλιος:


Ο διπλός συμβολισμός αυτής της ημέρας πιστεύουμε ότι μπορεί να αξιοποιηθεί με γόνιμο τρόπο στην εκπαιδευτική διαδικασία. Συγκεκριμένα, επειδή η ποίηση μπορεί να συμπυκνώσει με τρόπο μοναδικό αξίες όπως η ισότητα, η ανθρώπινη αξιοπρέπεια και η κοινωνική δικαιοσύνη, προτείνουμε οι σχολικές μονάδες να οργανώσουν, με όχημα και επίκεντρο την ποίηση, δραστηριότητες που θα καλλιεργούν και θα προάγουν αυτές τις αξίες. Για τον σκοπό αυτό καλούνται οι Σύλλογοι Διδασκόντων Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης να σχεδιάσουν την εβδομάδα που ξεκινά τη Δευτέρα 21 Μαρτίου 2016 δραστηριότητες υπό τον γενικό τίτλο «Με την ποίηση πολεμάμε τον ρατσισμό».


Αυτές οι δραστηριότητες θα εκκινούν από την ανάγνωση και ανάλυση έργων της ελληνικής και της παγκόσμιας ποίησης τα οποία αναδεικνύουν τις αξίες της ισότητας και της αλληλεγγύης μεταξύ όλων των ανθρώπων. Είναι δυνατό να αξιοποιηθούν και στίχοι τραγουδιών που έχουν σχετικό θέμα.

Και στη συνέχεια προτείνει λεπτομερώς σειρά δράσεων.

Γιατί να μην είναι αυτή η εβδομάδα ένα τετραήμερο δράσεων, εκδηλώσεων, πρωτοβουλιών για την Επαναστάση του 1821;

Μετά την Ποντιακή Γενοκτονία ο Νίκος Φίλης θέλει να ξηλώσει και την Εθνική Παλιγγενεσία; 
Ενισχύστε οικονομικά την προσπάθεια μας!

Ετικέτες

ενημέρωση (2161) ενημέρωση-informacion (1429) Αλβανία (904) ορθοδοξία (422) ιστορία-historia (374) Εθνική Ελληνική Μειονότητα (366) ελληνοαλβανικές σχέσεις (311) ορθόδοξη πίστη - besimi orthodhoks (277) Εθνική Ελληνική Μειονότητα - Minoriteti Etnik Grek (253) Β Ήπειρος (239) ορθοδοξία-orthodhoksia (234) ορθόδοξη πίστη (222) εθνικισμός (195) διωγμοί (162) τσάμηδες (122) shqip (119) Κορυτσά-Korçë (119) Κορυτσά Β Ήπειρος (103) informacion (100) Αρχιεπίσκοπος Αναστάσιος (97) ορθόδοξη ζωή (96) ορθόδοξη ζωή- jeta orthodhokse (76) διωγμοί - përndjekje (61) ορθόδοξο βίωμα (59) εθνικισμός-nacionalizmi (56) ορθόδοξη εκκλησία της Αλβανίας (55) Ελλάδα-Αλβανία (48) Ι.Μ Κορυτσάς - Mitropolia e Shenjtë Korçë (45) ανθελληνισμός (44) πολιτισμός - kulturë (44) Ελληνικό Σχολείο Όμηρος (43) besimi orthodhoks (40) Γενικό Προξενείο Ελλάδος Κορυτσά (39) Ορθόδοξη Αυτοκέφαλη Εκκλησία της Αλβανίας - Kisha Orthodhokse Autoqefale Shqiptare (37) ιστορία ορθοδοξίας (36) βίντεο (34) Shqipëria (32) ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ 1821 (32) κομμουνισμός- komunizmi (30) πνευματικά (27) Μητρόπολη Κορυτσάς - MItropolia e Korçës (24) πολιτική-politikë (23) απόδημος ελληνισμός-helenizmi i diasporës (22) αλβανικά (21) εκπαίδευση (21) Αρχαία Ελλάδα (20) helenët-Έλληνες (19) κομμουνισμός (19) Greqia (17) Βλαχόφωνοι Έλληνες (15)