Αναρτήσεις

Προβολή αναρτήσεων από Αύγουστος, 2018

Στηρίξτε το έργο μας!

Mësoni të jeni bamirës!

Εικόνα
Megjithëse virgjëria,kreshma dhe e fjetura në tokë kanë më tepër mund se bamirësia,asgjë nuk është më e fortë se ajo në fikjen e zjarrit të mëkateve.Është më e lartë se të gjitha sepse virgjëria,kreshma dhe e fjetura përtokë ndalojnë tek ai që i ushtron dhe nuk shpëtojnë asnjë tjetër.Ndërsa bamirësia shtrihet tek të gjithë dhe përqafon pjesëtarët e Krishtit. Mirësitë që përhapen tek të gjithë janë më të mëdha se ato që ndalojnë rreth dikujt. Bamirësia është nëna e dashurisë,e asaj dashurie që karakterizon krishtërimin,e cila është më e madhe se gjithë mrekullitë nëpërmjet të cilave duken nxënësit e Krishtit.Bamirësia është ilaç për mëkatet tona,sapun për papastërtinë e shpirtit tonë,shkallë e mbështetur në qiell.Ajo lidhet me trupin e Krishtit. Doni të mësoni sa mirësi e madhe është ajo? Në kohën e Apostujve të gjithë shisnin ç’kishin dhe sillnin fitimin tek ata (Apostujt) dhe gjithshka ndahej. Të gjithë kishin një zemër dhe një shpirt dhe Hiri i Perënd

A Tour of Athens-Βόλτα στην Αθήνα του Περικλή (βίντεο)- Shëtitje në Athinën e Perikliut.(video)

Εικόνα
Kur të tjerët jetonin në pemë Athina e Perikliut ishte një prej mrekullive të botës!

Orthodhoksia Dëshmorja e madhe e Krishtit.

Εικόνα
Orthodhoksia Dëshmorja e madhe e Krishtit. Kisha është trupi i Krishtit, dhe përbëhet nga gjithë ata njerëz që besojnë tek Ai drejtë dhe vërtetë, ashtu siç Ai na mësoi. Kisha Orthodhokse është ajo “Një Kishë, e shenjtë, Katholike (e përgjithshme) dhe Apostolike”, ashtu siç thotë Simboli i Besores. Thotë “Një”, që do të thotë se nuk ekzistojnë kisha të tjera. Dhe ajo Një Kishë është Orthodhoksia. Të tjerat që duan të duken si kisha, nuk janë kisha, por herezi. Kisha Orthodhokse është e vetmja që ka mbajtur deri sot ato ç’ka mori nga Apostujt dhe nga pasardhësit e tyre, Etërit e shenjtë. Të ashtuquajturat “kisha” papike, protestante si dhe disa të tjera më të vogla se këto, nuk ruajtën të pandryshuara ato ç’ka morën që nga fillimi i Kishës së Krishtere, por i ndryshuan, sipas mendimeve dhe dëshirave të njerëzve, ndaj sot janë të transformuara aq shumë saqë dikush pyet veten se çfarë lidhje kanë ata me mësimin e Krishtit me ato gjëra që ata mësojnë dhe veprojnë. Ulën mësimin

Oι εγκληματίες Τσάμηδες και οι ανεδαφικές τους διεκδικήσεις!

Γράφει ο ΝΙΚΟΣ Θ. ΥΦΑΝΤΗΣ  Διαδίδεται ότι διεξάγονται μυστικές διαπραγματεύσεις μεταξύ Ελλάδος και Αλβανίας για την επίλυση των εκκρεμοτήτων μεταξύ των δύο χωρών. Ασφαλώς, από την πλευρά των Αλβανών θα τεθεί προς διαπραγμάτευση και το ανύπαρκτο θέμα των Αλβανοτσάμηδων της Θεσπρωτίας. Ας έχουν υπόψη τους οι Έλληνες διαπραγματευτές ότι οι κραυγές των Τσάμηδων «για αποκατάσταση στις πατρογονικές εστίες», οι οποίες υποθάλπονται και υποκινούνται και από το επίσημο αλβανικό κράτος, δεν είναι τίποτε άλλο απόγές για ένα ανύπαρκτο θέμα, που εφευρέθηκε από τους Αλβανούς ως αντίβαρο του Βορειοηπειρωτικού. Το θέμα, κατά τακτά χρονικά διαστήματα, και κατά τρόπο προκλητικό, το φέρνουν στην επικαιρότητα για αντιπερισπασμό και προς τέρψη του αλβανικού λαού, ο οποίος, για χρόνια τώρα, τρέφεται με μίσος κατά της Ελλάδος. Ο πληθυσμός των Αλβανοτσάμηδων το 1923 δεν ξεπερνούσε τις είκοσι χιλιάδες (20.000). Το 1926 η ελληνική Κυβέρνηση δέχτηκε να εξαιρεθούν από την ανταλλαγή των πληθυσμών οι Τσάμηδε

Ο ΡΑΜΑ «ΤΟΠΟΤΗΡΗΤΗΣ» ΤΟΥ ΕΡΝΤΟΓΑΝ!

Εικόνα
Επιδιώκει επαναχάραξη συνόρων με στόχο την υλοποίηση του ονείρου του για «Μεγάλη Αλβανία» Χωρίς εξωτερική πολιτική η χώρα μας, απλός... θεατής των ραγδαίων ανακατατάξεων στην περιοχή • Εξελίξεις που αναμένεται να συνθέσουν μια νέα πραγματικότητα στο χώρο των Βαλκανίων, δρομολογούνται το τελευταίο διάστημα κάτω από την πίεση που ασκούν -από διαφορετική αφετηρία- Αμερικανοί, Γερμανοί, Ρώσοι και Τούρκοι.   Αν και θεωρητικά οι μεγάλες δυνάμεις υποστηρίζουν ότι οι κινήσεις και οι σκέψεις τους εξυπηρετούν την ειρήνη και την ασφάλεια στην ταραγμένη περιοχή, στην πραγματικότητα αυτές είναι "μάχες" για τον έλεγχο και την κυριαρχία τους στις χώρες και τους λαούς της Βαλκανικής.  Στο παρόν στάδιο οι εξελίξεις δεν περιλαμβάνουν άμεσα την Ελλάδα. Εν τούτοις, οι επιπτώσεις τους, αν προχωρήσουν τα σχέδια που, μεταξύ άλλων, περιλαμβάνουν σε προτεραιότητα και τον επανακαθορισμό των συνόρων μεταξύ Σερβίας και Κοσόβου, είναι πολύ πιθανό να επηρεάσουν και τη χώρα μας, καθώς θα γίνει

Aλβανοί τζιχαντιστές δροσίζονται.. λίγο πριν το ολοκαύτωμα κάπου στο Idlib - Xhihadistë shqiptarë freskohen në pishinë para pak betejës!

Εικόνα
Σε φωτογραφία που διακινείται από λογαρισμούς προσκείμενους στην τρομοκρατία εμφανίζονται δεκάδες Αλβανοί τζιχαντιστές να δροσίζονται με τα παιδιά τους σε μια πισίνα κάπου κοντά Idlib εν αναμονή της μάχης στο Ιντλίμπ. ................. Në internet, në llogaritë të cilat janë mike ndaj terrorizmit shfaqen dhjetra xhihadistë shqiptarë që freskohen me fëmijët e tyre në një pishinë diku pranë Idlib në pritje të betejës së Idlib.

Οι Αλβανοί αποφασιστικός παράγοντας για τη Βόρεια Μακεδονία”- Πρόκληση από Τίρανα λένε οι Σκοπιανοί

Εικόνα
Σκόπια. «Νέα πρόκληση από τη γειτονιά και αυτή από τον επικεφαλής της διπλωματίας, Ντιτμίρ Μπουσάτι. Μετά την τελευταία άρνηση της μακεδονικής γλώσσας από τη Σόφια και τα Τίρανα θέλουν να επιβληθούν ως παράγοντας της επιβίωσής μας», γράφει το σλαβικό δημοσίευμα. Ο υπουργός Εξωτερικών της Αλβανίας, Ντιτμίρ Μπουσάτι, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα των Τιράνων « Panorama » δήλωσε ότι επιθυμεί ένα επιτυχημένο δημοψήφισμα στις 30 Σεπτεμβρίου, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «είναι μια ευκαιρία για την πρόοδο της χώρας». Ο Μπουσάτι ανέφερε ότι η Αλβανία υποστήριξε το διάλογο μεταξύ Αθήνας και Σκοπίων, ενώ η χώρα του ενθάρρυνε τον αλβανικό πολιτικό παράγοντα να είναι πρωταγωνιστής στην αλλαγή  ώστε « να επιτραπεί στα Σκόπια να προχωρήσουν στη διαδικασία ένταξης στις ευρω-ατλαντικές δομές». Ο Αλβανός υπουργός χρησιμοποίησε, μάλιστα, για τη χώρα μας τους όρους «Βόρεια Μακεδονία» και «Σκόπια». «Ο γείτονάς μας έχει εμπρός του μια μοναδική ευκαιρία. Σε αυτήν τη

O Κατρούγκαλος στην άτυπη σύνοδο των χωρών των Δυτικών Βαλκανίων στο Δυρράχιο της Αλβανίας - Ministri i Jashtëm Plotësues i Greqisë, në samitin informal të Kryeministrave të Ballkanit Perendimor në Durrës

Εικόνα
Ο Αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Κατρούγκαλος, εκπροσώπησε τη χώρα μας στην άτυπη σύνοδο των Πρωθυπουργών των χωρών των Δυτικών Βαλκανίων (WB6) στο Δυρράχιο της Αλβανίας. Αντικείμενο της συνόδου ήταν η προώθηση της περιφερειακής οικονομικής ολοκλήρωσης της περιοχής. Ο Αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών στην τοποθέτηση του αναφέρθηκε στην πάγια ελληνική θέση υπέρ της ευρωπαϊκής προοπτικής των Βαλκανικών χωρών, με ιδιαίτερη έμφαση στις πρόσφατες πρωτοβουλίες για την προώθηση της πολιτικής σταθερότητας και οικονομικής συνεργασίας στην περιοχή. Προεξάρχον παράδειγμα της πολιτικής αυτής ήταν η συμφωνία των Πρεσπών, η Ελλάδα όμως έχει αναπτύξει συστηματικά τις διμερείς και πολυμερείς σχέσεις της με όλες τις χώρες της περιοχής και έχει συνάψει συμφωνίες μεταφοράς τεχνογνωσίας και υποστήριξης με όλες τις υπό ένταξη στην Ευρωπαϊκή Ένωση, βαλκανικές χώρες. Σε ό,τι αφορά το οικονομικό πεδίο υποστηρίζει και προωθεί ένθερμα πολιτικές ολοκλήρωσης και

Λαμπρές οι εκδηλώσεις για τον εθνεγέρτη Άγιο Κοσμά

Εικόνα
• Με λαμπρότητα γιορτάστηκε επί διήμερο η μνήμη του εθνεγέρτη και ισαποστόλου Κοσμά του Αιτωλού.   Στο επίκεντρο βρέθηκε φυσικά το Μοναστήρι στο Κολικόντασι Βορείου Ηπείρου όπου βρίσκεται και ο τάφος του Αγίου, ενώ θρησκευτικές εκδηλώσεις έγιναν και σε άλλες περιοχές όπως στο Γραμμένο, την Κόνιτσα και το Ράγιο Θεσπρωτίας.  Στο Κολικόντασι Πλήθος κόσμου συνέρρευσε και χθες στη Μονή του Αγίου Κοσμά του Αιτωλού στο Κολικόντασι Βορείου Ηπείρου, προκειμένου να παρακολουθήσει τις τελετές που έγιναν στη μνήμη του. Ανάμεσά τους και προσκυνητές από τα Γιάννενα με επικεφαλής τον Περιφερειάρχη Ηπείρου Αλέκο Καχριμάνη. Στη Μονή τελέστηκε θεία λειτουργία, χοροστατούντος του Αρχιεπισκόπου Τιράνων και πάσης Αλβανίας Αναστάσιου και παρουσία δεκάδων Ελλήνων και Αλβανών Ιερέων. Παράλληλα, έγινε λιτάνευση της εικόνας του αγίου Κοσμά γύρω από το καθολικό του Μοναστηριού. Tην Παραμονή το βράδυ τελέστηκε η ακολουθία του Εσπερινού και η ευλογία των πέντε άρτων, καθώς και το Μέγα Απόδειπνο, ό

Ο Γεώργιος Καστριώτης έγραψε....-Gjergj Kastrioti shkroi....

Εικόνα
΄ "Οι προπατέρες ημών ήσαν Ηπειρώτες, εκ των οποίων ηγέρθει εκείνος ο Πύρρος του οποίου την ορμήν οι Ρωμαίοι μόλις ηδυνήθησαν να αντικρούσουν" Γεώγιος Καστριώτης Σκεντέρμπεη "Etërit tanë ishin Epirotë, nga të cilët u ngrit ai Pirroja, vrullin e të cilit Romakët sapo mundën që ta përballonin" Gjergj Kastrioti Skenderbeu

Ο Ερντογάν ζητά από τον Ράμα να απομακρύνει δύο υπουργούς! - E paprecedentë, Erdogan i kërkon Ramës largimin e dy ministrave

Εικόνα
Ασφαλείς πηγές από την ιστοσελίδα Syri , μέσα από τους ανθρώπους δίπλα στον Πρωθυπουργό Ράμα, μας ενημερώνουν πως ο Τούρκος Πρόεδρος Ερντογαν, εδώ και μήνες έχει ζητήσει δύο πράγματα από τον Έντι Ράμα, συγκεκριμένα την απομάκρυνση δύο υπουργών από το κυβερνητικό σχήμα. Ο πρώτος είναι ο Υπ. Εξωτερικών Ντιτμίρ Μπουσάτι, ενώ το δεύτερο πρόσωπο είναι άγνωστο. Ο λόγος για τον Μπουσάτι είναι ευνόητος ενώ για τον δεύτερο Υπουργό είναι αίνιγμα. Ο Ράμα που έχει παραδοθεί ολοκληρωτικά στις αγκάλες του Ερντογάν έχει ζητήσει χρόνο   στο "αφεντικό" του στην Ασία    με την   δικαιολογία πως πρέπει να τελειώσουν οι συνομιλίες με τις Βρυξέλλες. Τώρα που από τις Βρυξέλλες δόθηκε κόκκινη κάρτα στην κυβέρνηση Ράμα, φαίνεται πως ο τελευταίος είναι αναγκασμένος να δράσει. Αυτό μάλλον δικαιολογεί και την απομάκρυνση του Ντιτμίρ Μπουσάτι από την συμφωνία Βούτσις-Θάτσι-Ράμα, μια συμφωνία που μοιράζει το Κόσσβο. Τουλάχιστον ο Ντιτμίρ Μπουσάτι ζητά

Η άνθιση των σχολείων στην Ήπειρο και ο ρόλος του Αγίου Κοσμά του Αιτωλού!- Lulëzimi i shkollave në Epir dhe roli i Shën Kozma Etolosit!

Εικόνα
Μετά την κατάκτηση της Ηπείρου και μέχρι τις αρχές του 17ου αιώνα, η Οθωμανική κατοχή κατέστρεψε τα πάντα. Στην Ήπειρο βασίλευε απόλυτο πνευματικό σκοτάδι. Αμάθεια, άγνοια και αμορφωσιά είναι τα κύρια χαρακτηριστικά αυτής της περιόδου. Οι μονές και οι νάρθηκες των εκκλησιών αποδείχτηκαν καταφύγιο, μετά την υποδούλωση, σε πνευματικές εστίες του ελληνισμού, που δίδασκαν φτωχοί μοναχοί και παπάδες λίγα κολλυβογράμματα, όσο να κρατιέται ζωντανή η σπίθα του Γένους. Στοιχεία για την προ της Τουρκοκρατίας εποχή δεν υπάρχουν. Πληροφορίες βρίσκουμε μετά την επικράτηση της Τουρκοκρατίας. Το Δέλβινο καταλήφθηκε οριστικά το 1537. Σαν επακόλουθο της ανάπτυξης του εμπορίου με το εξωτερικό, της βιοτεχνίας και του σχηματισμού των πρώτων αστικών κέντρων, άνθισαν πολύ πρώιμα τα γράμματα στην Ήπειρο. Ταξιδεμένοι Ηπειρώτες, άφησαν περιουσίες ολόκληρες, για να ιδρυθούν και να συντηρηθούν σχολεία στη γενέτειρά τους. Τα αρχαιότερα σχολεία είναι των Ιωαννίνων, του Δελβίν

Σερβία - Αλβανία και Κόσοβο «μοιράζουν» τα Βαλκάνια - H Ελλάδα θα μιλήσει για την Βόρεια Ήπειρο;

Εικόνα
Ανακοινώθηκε πως οι πρόεδροι Σερβίας - Κοσόβου και ο πρωθυπουργός της Αλβανίας συμφώνησαν σε τριμερή συνάντηση κατά την οποία θα γίνει το πρώτο μυστικό παζάρι για την ανταλλαγή εδαφών μεταξύ Σερβίας και Κοσόβου. Η συμμετοχή του Έντι Ράμα στη συνάντηση δίνει ξεκάθαρο μήνυμα για το μέλλον του Κοσόβου. Πριν λίγους μήνες Κόσοβο και Αλβανία συμφώνησαν σε τελωνειακή ένωση, καταργώντας ουσιαστικά τα οικονομικά σύνορα. Η ένωση Αλβανίας και Κοσόβου είναι αναπόφευκτο ότι σιγά σιγά να έρθει. Η ανταλλαγή αυτή θα γίνει με τις ευλογίες των ΗΠΑ οι οποίες δήλωσαν πως «δεν θα εναντιωθούν σε μία ενδεχόμενη συμφωνία για ανταλλαγή εδαφών». Όπως και στο Μακεδονικό φαίνεται να είναι υπέρ ενός ξεκαθαρίσματος στα Βαλκάνια που θα τους επιτρέψει να εντάξουν τις εναπομένουσες χώρες στο ΝΑΤΟ για να αποκόψουν την επιρροή της Ρωσίας στην περιοχή.  Και το ερώτημα που δημιουργείται από όλα αυτά είναι το εξής. Η Ελλάδα που είναι; Την ώρα που συντελείται μία από τις πιο σημαντικές διαπραγματ