Τετάρτη, 6 Φεβρουαρίου 2019

Ψαλμὸς τῷ ᾿Ασάφ. 72 - PSALMI 73 /72/


Αποτέλεσμα εικόνας για Ψαλμὸς τῷ ᾿Ασάφ. 72

PSALMI 73 /72/

1 Sa i mirë është Zoti ynë për njerëzit e drejtë, për ata që janë të pastër në zemër.
2 E mua veçse nuk më rrëshqitën këmbët,
përpak sa nuk më lëshuan këmbët,
3 sepse ua pata lakmi krenarëve
duke parë mirëqenien e keqbërësve.
4 Sepse për ta vuajtje nuk ka,
shëndoshë e plot dhjamë është trupi i tyre.
5 Nuk jetojnë në vuajtjet  e të vdekshmëve,
nuk i rreh frushkulli i vështirësive të njerëzve.
6 Prandaj edhe gjerdan për qafë e kanë madhështinë
e dhunën për petk që i mbulon.
7 Nga zemra e majme u kullon e keqja,
dhelpëritë u shpërthejnë nga zemra.
8 Përqeshin e dijekeqas flasin,
me dhunë kërcënohen krenarisht prej së larti.
9 Vënë gojë edhe kundër qiellit,
gjuha e tyre e përshkon dheun.
10 Prandaj lart e vendosin veten
dhe ujërat e shumta nuk arrijnë tek ata.
11 Kështu edhe thonë: “Si mund ta dijë Zoti?
A mund të dijë gjë i Tejetlarti”?
12 Ja, këta janë mëkatarët:
gjithmonë të qetë e grumbullojnë pasuri.
13 Atëherë thashë: “Vallë kot e paskësh ruajtur të pastër zemrën time
dhe në pafajësi i lava duart e mia,
14 kot e frushkullova veten përditë
duke bërë pendesë që heret në mëngjes”!
15 Të kisha thënë: “Do të flas porsi ata”,
unë do ta tradhtoja fisin e bijve të tu.
16 U mundova ta kuptoja këtë gjë:
porse disi mjerisht sytë m’u morën.
17 Derisa disi hyra në shënjtëroren e Perëndisë:
atëherë pashë mbarimin e tyre.
18 Vërtet i vë në vend rrëshqitës,
i lejon të shkojnë në rrënim.
19 Oh, sa me vrap mbaruan,
u zhdukën, mjerimi i përpiu!
20 Po, sikurse ëndrra e atij që zgjohet, o Zot,
kur të zgjohesh e bën asgjë fytyrën e tyre.
21 Kur shpirtin e kisha të trazuar,
mundohesha në brendinë e zemrës sime,
22 isha i marrë e nuk kuptoja,
isha bërë si bagëti para teje.
23 Por unë që tani gjithmonë do të jem me ty, sepse më more për dorën time të djathtë.
24 Ti do të më prish me këshillën tënde
për të më marrë pastaj me lumturi.
25 Kë tjetër veç teje kam unë në qiell?
Edhe në tokë s’dua tjetërkënd veç teje!
26 Ligështuar më janë trupi dhe zemra:
ti je Zoti i zemrës sime, pjesa ime, Zoti i amshueshëm.
27 Po se do të sharrojnë të gjithë ata që largohen prej teje,
ti zhduk të gjithë ata që të tradhtojnë.
28 Kënaqësia ime është të qëndroj në praninë e Zotit, ta vë shpresën në Zotin, Perëndinë time, që t’i shpall të gjitha veprat e tua në dyert e Qytetit Sion.
Ψαλμς τ ᾿Ασφ. 72

 ΩΣ ΑΓΑΘΟΣ Θες τ ᾿Ισραλ, τος εθσι τ καρδίᾳ. 2 μο δ παραμικρν σαλεθησαν ο πδες, παρ᾿ λγον ξεχθη τ διαβματ μου. 3 τι ζλωσα π τος νμοις ερνην μαρτωλν θεωρν, 4 τι οκ στιν ννευσις ν τ θαντ ατν κα στερωμα ν τ μστιγι ατν· 5 ν κποις νθρπων οκ εσ κα μετ νθρπων ο μαστιγωθσονται. 6 δι τοτο κρτησεν ατος περηφανα, περιεβλοντο δικαν κα σβειαν αυτν. 7 ξελεσεται ς κ στατος δικα ατν, διλθον ες διθεσιν καρδας· 8 διενοθησαν κα λλησαν ν πονηρίᾳ, δικαν ες τ ψος λλησαν· 9 θεντο ες ορανν τ στμα ατν, κα γλσσα ατν διλθεν π τς γς. 10 δι τοτο πιστρψει λας μου νταθα, κα μραι πλρεις ερεθσονται ν ατος. 11 κα επαν· πς γνω Θες; κα ε στι γνσις ν τ Υψστ; 12 δο οτοι ο μαρτωλο κα εθηνοντες· ες τν αἰῶνα κατσχον πλοτου. 13 κα επα· ρα ματαως δικαωσα τν καρδαν μου κα νιψμην ν θοις τς χερς μου· 14 κα γενμην μεμαστιγωμνος λην τν μραν, κα λεγχς μου ες τς πρωας. 15 ε λεγον· διηγσομαι οτως, δο τ γενε τν υἱῶν σου συνθτηκα. 16 κα πλαβον το γνναι τοτο· κπος στν νπιν μου, 17 ως εσλθω ες τ γιαστριον το Θεο κα συν ες τ σχατα ατν. 18 πλν δι τς δολιτητας ατν θου ατος κακ, κατβαλες ατος ν τ παρθναι. 19 πς γνοντο ες ρμωσιν ξπινα· ξλιπον, πλοντο δι τν νομαν ατν. 20 σε νπνιον ξεγειρομνου, Κριε, ν τ πλει σου τν εκνα ατν ξουδενσεις. 21 τι ξεκαθη καρδα μου, κα ο νεφρο μου λλοιθησαν, 22 κγ ξουδενωμνος κα οκ γνων, κτηνδης γενμην παρ σοι. 23 κγ διαπαντς μετ σο, κρτησας τς χειρς τς δεξις μου 24 κα ν τ βουλ σου δγησς με κα μετ δξης προσελβου με. 25 τ γρ μοι πρχει ν τ οραν, κα παρ σο τ θλησα π τς γς; 26 ξλιπεν καρδα μου κα σρξ μου, Θες τς καρδας μου κα μερς μου Θες ες τν αἰῶνα. 27 τι δο ο μακρνοντες αυτος π σο πολονται, ξωλθρευσας πντα τν πορνεοντα π σο. 28 μο δ τ προσκολλσθαι τ Θε γαθν στι, τθεσθαι ν τ Κυρίῳ τν λπδα μου το ξαγγελα με πσας τς ανσεις σου ν τας πλαις τς θυγατρς Σιν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Διευκρίνηση - Sqarim

Διευκρίνηση- Προς τους αναγνώστες μας

Τα κείμενα και το υλικό, που παρουσιάζει η ιστοσελίδα μας έχουν πηγή τα διάφορα βιβλία και το διαδίκτυο. Αυτά παρουσιάζονται και πολλά μεταφράζονται για να προσφέρουν στους αναγνώστες πνευματική τροφή μέσα από τα κείμενα ορθόδοξης πνευματικότητας αλλά και τροφή για σκέψη και προβληματισμό μέσα από ιστορικά, πολιτιστικά, πολιτικά δεδομένα που παρουσιάζονται για πρώτη φορά. Υπάρχουν και κείμενα που δεν συμφωνούμε απόλυτα αλλά τα δημοσιεύουμε προς χάρη της αλήθειας, της ελευθερίας του λόγου, του δικαιώματος της έκφρασης της διαφορετικής άποψης. Σε καμία όμως περίπτωση δεν θέλουμε να σπείρουμε μίσος μεταξύ ατόμων, λαών και κρατών. Εμείς πιστεύουμε στην αγάπη και όχι στο μίσος, η αλήθεια όμως πονάει αλλά σώζει.

Sqarim - Për lexuesit tanë.

Tekstet dhe materialet që paraqet faqja jonë, kanë si burim librat dhe rrjetin e internetit. Ato paraqiten dhe shumë përkthehen që t'iu sjellin lexuesve një ushqim shpirtëror nëpërmjet teksteve të spiritualtitet Orthodhoks dhe një ushqim për mendjen dhe pikëpyetje të ndryshme nëpërmjet materialeve historike, kulturore dhe politke që prezantohen për herë të parë. Ka dhe tekste që me të cilat nuk jemi plotësisht dakort por i publikojmë për hir të së vërtetës, të drejtës së lirisë së fjalës dhe të shprehjes së opinionit ndryshe. POR, NË ASNJË RAST nuk dëshirojmë që të mbjellim urrejtje ndër njerëzit, popujt apo shtetet. Ne besojmë tek dashuria, bashkjetesa dhe në asnjë rast tek urrejtja por, e vërteta shumë herë shkakëton dhimbje por të shpëton ndërsa ai që urren në fillim shkatërron veten e tij.