Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Ερώτημα στην Βουλή για την επαναχορήγηση των συντάξεων του ΟΓΑ

Τη δέσμευση ότι οι αρμόδιες Υπηρεσίες του Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης επεξεργάζονται σχέδιο νομοθετικής ρύθμισης, προκειμένου να υλοποιηθεί η επαναχορήγηση της σύνταξης ΟΓΑ στους ανασφάλιστους υπερήλικες και ομογενείς, έλαβε ο Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Ν. Ηρακλείου κ. Βασίλης Κεγκέρογλου.
Μετά από σχετική Ερώτηση του, την οποία υπέγραψε μαζί με τους Βουλευτές του ΠΑΣΟΚ κυρίους Ιωάννη Δριβελέγκα, Δημήτρη Κωνσταντόπουλο και Γιώργο Αρβανιτίδη, ο αρμόδιος Υπουργός κ. Στρατούλης, απαντάει πως: «Η επαναχορήγηση από τον ΟΓΑ της διακοπείσας σύνταξης στους ανασφάλιστους υπερήλικες και ομογενείς, αποτελεί προεκλογική δέσμευση της κυβέρνησης. Ως εκ τούτου, οι αρμόδιες Υπηρεσίες του Υπουργείου επεξεργάζονται σχέδιο νομοθετικής ρύθμισης, προκειμένου να υλοποιηθεί η ανωτέρω δέσμευση, το συντομότερο δυνατό.
Επισημαίνεται ότι στους ανασφάλιστους του ΟΓΑ που εμπίπτουν στις διατάξεις του ν. 4254/2014 (α85), η ασφαλιστική κάλυψη για παροχές σε είδος, παρατείνεται ως 29-02-2016».

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Οι ΗΠΑ αποστέλλουν 950 τεθωρακισμένα οχήματα στην Αλβανία.

Οι ΗΠΑ αποστέλλουν εσπευσμένα 70 θωρακισμένα οχήματα στην Αλβανία (πρώτη  αποστολή) ενώ τους επόμενους  μήνες θα αποσταλούν άλλα 180 τα οποία  θα ανέλθουν συνολικά σε  950, εξοπλίζοντας τον αλβανικό στρατό για χερσαίες επιχειρήσεις . Πρόκειται για μια σαφή και κατηγορηματική κίνηση της Ουάσιγκτον στα τεκταινόμενα στο Κοσσυφοπέδιο και την ένταση  που έχει αναπτυχθεί τις τελευταίες ημέρες.

Ηπειρώτες Ευεργέτες της Τουρκοκρατίας και Ελληνοκρατίας

Το Ισλαμικό Κράτος στρατολογεί «φουρνιές» Αλβανών από Σκόπια και Κοσσυφοπέδιο