Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

«Υποχρεώνουν τους Βορειοηπειρώτες σε εξαλβανισμό των ονομάτων τους!»

Μετά τη λαμπρή τελετή που έγινε στο Μνημείο των Ηρώων στην Πάτρα από το Σύλλογο Βορειοηπειρωτών για την επέτειο της ανακήρυξης της αυτονομίας της Βορείου Ηπείρου, ο Βουλευτής κ Νίκος Ι. Νικολόπουλος έκανε τις ακόλουθες δηλώσεις προς τα Μ.Μ.Ε:
«Ακόμα ένα χαρακτηριστικό δείγμα της προσπάθειας να αφεθεί σε αποσύνθεση η ελληνικότητα της Βορείου Ηπείρου δίνει η Κυβέρνηση με μια απόφαση που αναστατώνει και προκαλεί προβλήματα στο μεγάλο κομμάτι Βορειοηπειρωτών που ζει στην Ελλάδα.
Σήμερα μου καταγγέλθηκε η εξής πληροφορία: Υπουργικές εγκύκλιοι προβλέπουν ότι τα ονόματα των Βορειοηπειρωτών στα μητρώα Δημοσίων Υπηρεσιών πρέπει να αναγράφονται με λατινικούς χαρακτήρες!
Οι Βορειοηπειρώτες Ομογενείς βρίσκονται σε δύσκολη θέση καθώς με αυτόν τον τρόπο υφίστανται εξαλβανισμό των ονομάτων τους στην Ελλάδα.
Ο Βουλευτής Αχαΐας Νίκος Ι. Νικολόπουλος δήλωσε ότι κατέθεσε Ερώτηση προς τους αρμόδιους Υπουργούς που τονίζει:
«Η διαμαρτυρία των Βορειοηπειρωτών είναι λογική και δίκαιη καθώς και η Αρχή Προστασίας δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα, απεφάνθη, μετά από προσφυγή ομογενούς, ότι η επίμαχη εγκύκλιος αντίκειται σε βασικές διατάξεις του Συντάγματος. Αναφέρει ότι π.χ. η χορήγηση ΑΦΜ σε αλλοδαπά φυσικά πρόσωπα από την εκάστοτε αρμόδια ΔΟΥ, με την καταχώρηση των στοιχείων αυτών με λατινικούς χαρακτήρες και όχι με χαρακτήρες της επίσημης γλώσσας του ελληνικού Κράτους, αποτελεί δυσμενή διάκριση σε βάρος των αλλοδαπών φυσικών προσώπων, σε σχέση με τα φυσικά πρόσωπα ελληνικής υπηκοότητας».
Ο μαχητικός Βουλευτής ερωτά τους Υπουργούς αν είναι σε ισχύ οι ανωτέρω εγκύκλιο και αν θα τις ανακαλέσουν, ώστε να πάψει αυτή η απαράδεκτη υποτίμηση και διάκριση που εκτός της εθνικής προσβολής δημιουργεί και προβλήματα στην καθημερινότητα και στη δουλειά των αδελφών μας, ομοεθνών Ελλήνων της Βορείου Ηπείρου.
Επίσης ζητά από τους Υπουργούς να απαντήσουν αν πιστεύουν ότι είναι σωστό να συμβαίνει αυτό εις βάρος των Βορειοηπειρωτών και τέλος ζητά να μάθει ποιος τους οδήγησε ή τους ανάγκασε να ξεπουλήσουν τα απαράγραπτα ανθρώπινα δικαιώματα των χιλιάδων αδούλωτων αδελφών μας και με ποια ανταλλάγματα...
«Είναι τουλάχιστον γελοίο να εκδίδονται από την Κυβέρνηση του Μνημονίου, στο ίδιο πρόσωπο, έγγραφο απόδοσης ΑΦΜ στα ελληνικά, βιβλιάριο υγείας στα αλβανικά, εγγραφή στους Ειδικούς Εκλογικούς Καταλόγους στα αλβανικά, δίπλωμα οδήγησης με επώνυμο στα ελληνικά και όνομα στα αλβανικά», τόνισε ο κ. Νικολόπουλος και κατέληξε: «Ο εξαλβανισμός των ονομάτων που επιχειρεί η Κυβέρνηση Παπανδρέου, είναι απαράδεκτος και προσβλητικός. Η απόπειρα εξευτελισμού των ομογενών από τον κ. Ραγκούση πρέπει να σταματήσει πάραυτα. Να κρατήσει για τον εαυτό του τα λατινοελληνικά και τα φραγκολεβαντίνικα! Οι Βορειοηπειρώτες έχουν δικαίωμα να διεκδικούν το αυτονόητο. Το όνομά τους να αναγράφεται στην μητρική τους γλώσσα».

a

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ηπειρώτες Ευεργέτες της Τουρκοκρατίας και Ελληνοκρατίας

Αποκαλύπτουμε : Αίτημα στον ΟΗΕ για την εδαφική αποκατάσταση της Αλβανίας με Ελληνικά εδάφη, ετοιμάζει ο Αλβανός πρωθυπουργός Έντι Ράμα.

Το αίτημα αυτό προς ΟΗΕ και Διεθνείς Οργανισμούς έχουν ήδη υπογράψει όλοι οι βουλευτές που ¨ελέγχει ¨ ο Έντιι Ράμ , Αλβανοί βουλευτές των Σκοπίων, αλλά και του Μαυροβουνίου . 


Το αίτημα αυτό θα συνοδεύεται από χιλιάδες υπογραφές Αλβανών που θα δηλώνουν μόνιμη κατοικία ή τόπο εργασίας "Ελλάδα¨ και φυσικά από τους "Τσάμηδες" που υπογράφουν από τους πρώτους, ως "δεδιωγμένοι" από τις "αλύτρωτες" εστίες τους. 


Μην ξεχνάμε ότι , το 52% των αλλοδαπών ̟ που διαµένουν στην Ελλάδα έχουν Αλβανική υπηκοότητα. ( δεν θέλουμε να τους κάνουμε την ζωή δύσκολη ). 


Οι οπαδοί της ¨Μεγάλης Αλβανίας ¨ και του Αλβανικού Μεγαλοϊδεατισμού , με τις ευλογίες και την ενθάρρυνση του Αλβανού πρωθυπουργού ¨γυρίζουν¨ στα προς προσάρτηση "Αλβανικά εδάφη" και συλλέγουν χιλιάδες υπογραφές. 


Ξυπνήστε ! 
Το πρόβλημα που θα ανακύψει εξαιτίας της αδράνειά μας , κρίνεται εξαιρετικά σοβαρό , αφού , θα δημιουργήσει ¨προ ανάχωμα¨ υπέρ της Αλβανίας στο διεθνές δίκαιο με σκοπό να γίνει πεπ…

Αναμνήσεις από το άνοιγμα των εκκλησιών στη Β. Ήπειρο και η πρώτη ελεύθερη Ανάσταση το 1992

Ἡ Ἀλβανία κάτω ἀπό τήν ἐξουσία τοῦ κομμουνιστικοῦ κόμματος ὑπῆρξε τό μοναδικό συνταγματικά ἀθεϊστικό κράτος στόν κόσμο, κατά τήν περίοδο 1967-1990. Τήν περίοδο αὐτή ἀπαγορεύθηκε κάθε θρησκευτική ἱεροπραξία, καταστράφηκαν ἐκ θεμελίων οἱ περισσότεροι τόποι λατρείας, ἐνῶ ἀπεσχηματίστηκαν ὅλοι οἱ ἱερεῖς, καί πολλοί ἀπό αὐτούς ἐξορίστηκαν ἤ πέθαναν μαρτυρικά στίς φυλακές. Ἀπό τό 1976 ἐπίσης ἀπαγορεύθηκαν διά νόμου ὅλα τα χριστιανικά ὀνόματα. Ἡ ἀπαγόρευση αὐτή ἔπληξε ὅλους τούς ἀλβανούς πολίτες, ἀλλά ἰδιαίτερα τούς βορειοηπειρῶτες ἀδελφούς μας, γιά τούς ὁποίους ἡ ὀρθόδοξη πίστη ἦταν βασικό συστατικό τῆς ἐθνικῆς τους ἰδιοπροσωπίας. Βασική ἀρχή τοῦ Κόμματος Ἐργασίας τῆς Ἀλβανίας ἦταν: «Κύριος σκοπός τοῦ κράτους εἶναι ἡ παραγωγή. Ὅποιος δέν παράγει, ὅπως οἱ ἱερεῖς, δέν ἔχει θέση στή νέα μας κοινωνία». Ἔτσι μέχρι τό 1990 οἱ ἀδελφοί μας ἔμεναν ἀβάπτιστοι, ἀστεφάνωτοι, ἀλειτούργητοι, ἀκήδευτοι, (μέ ἐλάχιστες ἐξαιρέσεις ἱερέων πού μέ κίνδυνο τῆς ζωῆς τους τελούσανν κρυφά κάποια μυστήρια).          …