Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

H "ΔΕΕΕΜ ΟΜΟΝΟΙΑ" για το επίδομα του ΟΓΑ


Προς :

κ. Αλέξη Τσίπρα                   – Πρωθυπουργό της Ελλάδος, Πρόεδρο Σύριζα
κ. Νικόλαο Βούτση               – Πρόεδρο Βουλής των Ελλήνων
κ. Γιώργο Κατρούγκαλο      – Υπουργό Εργασίας Κοιν. Ασφάλισης και Κοιν. Αλληλεγγύης
κ. Βαγγέλη Μειμαράκη        –  Πρόεδρο Νέας Δημοκρατίας, αρχηγό Αξιωματικής Αντιπολίτευσης  
κ. Νικόλαο Μιχαλολιάκο     –  Γεν. Γραμματεα του Λαϊκού Συνδέσμου Χρυσή Αυγή
κα. Φωτεινή Γενηματά         –  Πρόεδρο ΠΑΣΟΚ
κ. Δημήτρη Κουτσούμπα     –  Γενικό Γραμματέα ΚΚΕ
κ. Σταύρο Θεοδωράκη         –  Πρόεδρο «Ποτάμι»
κ. Παναγιώτη Καμένο          –  Πρόεδρο «Ανεξάρτητων Ελλήνων»   

κ. Βασίλη Λεβέντη                –  Πρόεδρο «Ένωσης Κεντρώων»   


Κοινοποίηση :

Στα 300 μέλη του Ελληνικού Κοινοβουλίου
 

Θέμα: Επαναχορήγηση Οικονομικού Επιδόματος ΟΓΑ προς τους υπερήλικες ομογενείς 


Αξιότιμοι κύριοι,
Ο Βορειοηπειρωτικός Ελληνισμός, ως αναπόσπαστο κομμάτι του Ελληνικού Έθνους, βιώνει και αυτός τις συνέπειες της οικονομικής κρίσης και  αγωνιά για το μέλλον της Ελλάδας.

Η κατάργηση του οικονομικού βοηθήματος ΟΓΑ προς του υπερήλικες ομογενείς με το νόμο 4093/12, χαρακτηρίστηκε από όλο το φάσμα των πολιτικών δυνάμεων της χώρας από άδικη μέχρι απάνθρωπη πολιτική πράξη, καθώς δεν επρόκειτο για ένα επώδυνο μέτρο περικοπών, όπως πολλά άλλα, αλλά για πλήρη κατάργηση με ότι αυτό συνεπάγεται.
Είχαμε από τότε τη διαβεβαίωση της εκάστοτε κυβέρνησης ότι το βοήθημα αυτό, που δεν έχει μόνο κοινωνικές αλλά και εθνικές προεκτάσεις, θα επανέρχονταν το συντομότερο.
Τον Απρίλιο του 2015, με νόμο που ψηφίστηκε στη Βουλή των Ελλήνων (4331), προβλέπονταν η  επαναχορήγηση του επιδόματος έστω και μειωμένου (260 από 360 ευρώ). Παρά την ακατανόητη γραφειοκρατία που προβλεπόταν και την καθυστέρηση  έξι μηνών για την εφαρμογή του μέτρου,  η κοινότητα μας δέχτηκε με ανακούφιση την συγκεκριμένη νομοθετική πράξη.

Η είδηση ότι το πολυνομοσχέδιο με το προαπαιτούμενα που αναμένεται να έρθει προς ψήφιση την ερχόμενη Παρασκευή προβλέπει την κατάργηση του νόμου 4331/15, πλημυρίζει με αγανάκτηση και θυμό όλα τα μέλη της κοινότητας μας.

 Αξιότιμοι κύριοι,

Είμαστε ευγνώμονες προς το ελληνικό κράτος για τα όσα προσέφερε σε δύσκολους καιρούς προς την κοινότητα μας. Είμαστε περήφανοι γιατί η πλειοψηφία των εθνικών ευεργετών ( Ζάππας, Σίνας, Μπάγκας, Ζωγράφος, Αρσάκης κ.α.)  κατάγονται από την ιδιαίτερη μας πατρίδα. Είμαστε ακόμα περήφανοι για τα σημερινά γηρατειά του τόπου μας, γιατί είναι η γενιά που διατήρησε την ελληνικότητα αυτού του τόπου ίσως στην πιο δύσκολη ιστορική μας περίοδο από δημιουργίας του ελληνικού κράτους.

Σε αυτούς τους ανθρώπους δεν αξίζει αυτή η αντιμετώπιση. Δεν ζητάμε ελεημοσύνη. Ζητάμε να αισθανθούμε ισότιμοι πολίτες ενός κράτους δικαιοσύνης και αλληλεγγύης, κάτι που κατοχυρώνεται συνταγματικά.

Θέλουμε να πιστεύουμε, πως ο νόμος 4331 που ψηφίστηκε στη Βουλή των Ελλήνων τον περασμένο Απρίλιο, όχι μόνο δεν θα καταργηθεί, αλλά θα βελτιωθεί απαλείφοντας τους  όρους εκείνους που ταλαιπωρούν τους συνταξιούχους μας με περιττές και άνευ περιεχομένου  γραφειοκρατικές διαδικασίες.

Με εκτίμηση
Λεωνίδας Παππάς
Γενικός Πρόεδρος 
Άγιοι Σαράντα 13/10/2015

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Οι ΗΠΑ αποστέλλουν 950 τεθωρακισμένα οχήματα στην Αλβανία.

Οι ΗΠΑ αποστέλλουν εσπευσμένα 70 θωρακισμένα οχήματα στην Αλβανία (πρώτη  αποστολή) ενώ τους επόμενους  μήνες θα αποσταλούν άλλα 180 τα οποία  θα ανέλθουν συνολικά σε  950, εξοπλίζοντας τον αλβανικό στρατό για χερσαίες επιχειρήσεις . Πρόκειται για μια σαφή και κατηγορηματική κίνηση της Ουάσιγκτον στα τεκταινόμενα στο Κοσσυφοπέδιο και την ένταση  που έχει αναπτυχθεί τις τελευταίες ημέρες.

Ηπειρώτες Ευεργέτες της Τουρκοκρατίας και Ελληνοκρατίας

Το Ισλαμικό Κράτος στρατολογεί «φουρνιές» Αλβανών από Σκόπια και Κοσσυφοπέδιο