Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

ΣΚΟΠΙΜΗ ΚΑΙ ΑΝΗΘΙΚΗ Η ΕΠΙΘΕΣΗ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ,ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΣΤΟ ΑΡΓΥΡΟΚΑΣΤΡΟ

515
Δεν είναι καθόλου τυχαίο που μία οργανωμένη επίθεση των αλβανικών ΜΜΕ με ταυτοποιημένους ή αφανείς  προτεργάτες στοχεύει να στιγματίσει και καταστείλει τολμηρές πρωτοβουλίες των διανοουμένων της Εθνικής Ελληνικής Μειονότητας που σχετίζονται με την εφαρμογή των δικαιωμάτων που παρέχουν οι  εγχώριοι και διεθνή  νόμοι περί μειονοτήτων.

Και η πρόσφατη επίθεση κατά του Τμήματος Ελληνικής Γλώσσας, Λογοτεχνίας και Πολιτισμού στο Πανεπιστήμιο «Εκερέμ Τσαμπέϊ»  Αργυροκάστρου έχει τους ίδιους  εμπνευστές, το ίδιο σενάριο και τον ίδιο σκοπό: να διαλύσει και εκείνον τον μικρό επιστημονικό πυρήνα σε αυτό το ίδρυμα που πρόσφατα ανέλαβε πρωτοβουλίες να ασκήσει όλο το κύρος του στον τομέα της Ελληνικής  παιδείας και πολιτισμού  στην Αλβανία.
Οι καθηγητές του Τμήματος Ελληνικής Γλώσσας, Λογοτεχνίας και Πολιτισμού στο Πανεπιστήμιο «Εκερέμ Τσαμπέϊ»  Αργυροκάστρου και ο προϊστάμενός του Παναγιώτης Μπάρκας παρέχουν καθημερινά πνοή σ’ αυτό το ίδρυμα και το κατευθύνουν στο ρόλο που αρμόζει αναλαμβάνοντας τη λύση σοβαρών προβλημάτων της παιδείας στην Εθνική Ελληνική μειονότητα όπως η πιστοποίηση των διδασκόντων , τη σύνταξη προγραμμάτων και σχολικών κειμένων, τη διαπίστωση και προβολή των πολιτιστικών, κοινωνικών  και ιστορικών αξιών από πραγματική επιστημονική σκοπιά. Όπως διαπιστώνεται, αυτή η θετική πορεία δε βολεύει τους ψευτοπατριώτες που βλέπουν τα πάντα με  τα μαύρα γυαλιά του στενού εθνικισμού και όχι με εκείνα της συμβίωσης σε ομαλές και ισότιμες συνθήκες.
Κανείς από τους «αποκαλυπτές των σκανδάλων», κανείς απ’ τους  κήρυκες του κακού δεν τόλμησαν να αναφερθούν  στα πολύχρονα σκάλνδαλα της έλλειψης των σχολικών προγραμμάτων και κειμένων στα μειονοτικά σχολεία, της ανυπαρξίας της δοικητικής, ελεγκτικής ή συμβουλευτικής  δομής για τη μειονότητα σε όλη την κρατική πυραμίδα της παιδείας ή στο γεγονός της παραποίησης του εκπαιδευτικού περιεχομένου στα σχολεία όπου αντιπαιδαγωγικά προκαλεί συναισθήματα κατωτερότητας, φοβίας και ανασφάλειας των μαθητών για την παραμονή τους σ’ αυτή τη χώρα, κλπ,κλπ.
Το Τμήμα Ελληνικής  Γλώσσας,Λογοτεχνίας και Πολιτισμού έχει  εξουσιοδοτηθεί πλέον από το σύνολο των εκπαιδευτικών, μαθητών και γονέων  της Εθνικής Ελληνικής Μειονότητας να αναπτύξει επιστημονικά αρκετά από τα προβλήματά της σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας της Αλβανίας.Και αυτή η συνεργασία φαίνεται να εξελίσσεται. Κάποιοι όμως δεν επιθυμούν ώστε τα πράγματα να πάνε καλά σ’ αυτή τη χώρα.
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ       Άγιοι Σαράντα 24/12/2015

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ηπειρώτες Ευεργέτες της Τουρκοκρατίας και Ελληνοκρατίας

Αποκαλύπτουμε : Αίτημα στον ΟΗΕ για την εδαφική αποκατάσταση της Αλβανίας με Ελληνικά εδάφη, ετοιμάζει ο Αλβανός πρωθυπουργός Έντι Ράμα.

Το αίτημα αυτό προς ΟΗΕ και Διεθνείς Οργανισμούς έχουν ήδη υπογράψει όλοι οι βουλευτές που ¨ελέγχει ¨ ο Έντιι Ράμ , Αλβανοί βουλευτές των Σκοπίων, αλλά και του Μαυροβουνίου . 


Το αίτημα αυτό θα συνοδεύεται από χιλιάδες υπογραφές Αλβανών που θα δηλώνουν μόνιμη κατοικία ή τόπο εργασίας "Ελλάδα¨ και φυσικά από τους "Τσάμηδες" που υπογράφουν από τους πρώτους, ως "δεδιωγμένοι" από τις "αλύτρωτες" εστίες τους. 


Μην ξεχνάμε ότι , το 52% των αλλοδαπών ̟ που διαµένουν στην Ελλάδα έχουν Αλβανική υπηκοότητα. ( δεν θέλουμε να τους κάνουμε την ζωή δύσκολη ). 


Οι οπαδοί της ¨Μεγάλης Αλβανίας ¨ και του Αλβανικού Μεγαλοϊδεατισμού , με τις ευλογίες και την ενθάρρυνση του Αλβανού πρωθυπουργού ¨γυρίζουν¨ στα προς προσάρτηση "Αλβανικά εδάφη" και συλλέγουν χιλιάδες υπογραφές. 


Ξυπνήστε ! 
Το πρόβλημα που θα ανακύψει εξαιτίας της αδράνειά μας , κρίνεται εξαιρετικά σοβαρό , αφού , θα δημιουργήσει ¨προ ανάχωμα¨ υπέρ της Αλβανίας στο διεθνές δίκαιο με σκοπό να γίνει πεπ…

Αναμνήσεις από το άνοιγμα των εκκλησιών στη Β. Ήπειρο και η πρώτη ελεύθερη Ανάσταση το 1992

Ἡ Ἀλβανία κάτω ἀπό τήν ἐξουσία τοῦ κομμουνιστικοῦ κόμματος ὑπῆρξε τό μοναδικό συνταγματικά ἀθεϊστικό κράτος στόν κόσμο, κατά τήν περίοδο 1967-1990. Τήν περίοδο αὐτή ἀπαγορεύθηκε κάθε θρησκευτική ἱεροπραξία, καταστράφηκαν ἐκ θεμελίων οἱ περισσότεροι τόποι λατρείας, ἐνῶ ἀπεσχηματίστηκαν ὅλοι οἱ ἱερεῖς, καί πολλοί ἀπό αὐτούς ἐξορίστηκαν ἤ πέθαναν μαρτυρικά στίς φυλακές. Ἀπό τό 1976 ἐπίσης ἀπαγορεύθηκαν διά νόμου ὅλα τα χριστιανικά ὀνόματα. Ἡ ἀπαγόρευση αὐτή ἔπληξε ὅλους τούς ἀλβανούς πολίτες, ἀλλά ἰδιαίτερα τούς βορειοηπειρῶτες ἀδελφούς μας, γιά τούς ὁποίους ἡ ὀρθόδοξη πίστη ἦταν βασικό συστατικό τῆς ἐθνικῆς τους ἰδιοπροσωπίας. Βασική ἀρχή τοῦ Κόμματος Ἐργασίας τῆς Ἀλβανίας ἦταν: «Κύριος σκοπός τοῦ κράτους εἶναι ἡ παραγωγή. Ὅποιος δέν παράγει, ὅπως οἱ ἱερεῖς, δέν ἔχει θέση στή νέα μας κοινωνία». Ἔτσι μέχρι τό 1990 οἱ ἀδελφοί μας ἔμεναν ἀβάπτιστοι, ἀστεφάνωτοι, ἀλειτούργητοι, ἀκήδευτοι, (μέ ἐλάχιστες ἐξαιρέσεις ἱερέων πού μέ κίνδυνο τῆς ζωῆς τους τελούσανν κρυφά κάποια μυστήρια).          …