Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Ο ΣΠΥΡΟΣ ΞΕΡΑΣ ΕΙΝΑΙ «ΕΝΟΧΟΣ»!Ο Σπύρος Ξέρας είναι ένοχος, όπως είμαστε και όλοι εμείς που δεν φροντίσαμε να σηκώσουμε την φωνή μας και να διεκδικήσουμε την εφαρμογή των διεθνών συμφωνιών, που κατοχυρώνουν το Ιερό δικαίωμα των Β. Ηπειρωτών να διαμένουν με ασφάλεια στα πάτρια εδάφη.

«Ο σώζων εαυτό του, σωθήτο!»- ενώ όλοι μαζί πάμε κατά διαβόλου… Στο παραπάνω ρητό ίσως βρίσκεται η ρίζα της κακοδαιμονίας των Ελληνικών τραγωδιών.
Ο λαός των εβραίων δεν διστάζει να μπει σε απερίγραπτες περιπέτειες για να σώσει και τον τελευταίο φαντάρο του, στον αντίποδα εμείς «πουλάμε Πατρίδα» και το «γλεντάμε», σαν κάτι να τρέχει στα «γύφτικα». Δεν μπορούμε να συνειδητοποιήσομε πως κάνοντας την Πατρίδα μας όλο και πιο μικρή και φτωχή, νομίζοντας πως βάλαμε στο απυρόβλητο τον εαυτούλη μας, στο τέλος δεν θα βρεθεί ούτε για τον εαυτό μας μια σπιθαμή τόπος να σταθούμε…! 


Είμαστε άνθρωποι της τελευταίας στιγμής αναγκασμένοι να τρέχουμε πίσω από τις εξελίξεις και όχι να τις ελέγχουμε. Οι Σέρβοι βομβαρδίστηκαν ανηλεώς απ’ όλο τον «πολιτισμένο» κόσμο, αλλά δεν παραδίδουν τα αδέρφια τους του Βόρειου Κόσοβου, ερμιά των Αλβανών. «Αυτή η περιοχή προβλέπεται να έχει την Βουλή της, μια Εκτελεστική αρχή της και το Δικαστικό σύστημα της (Gjykate apeli). Επίσης οι αντιπρόσωποι αυτής της Ευρωπαϊκής Περιοχής προβλέπεται να εκλέγονται απευθείας από τον Λαό, με τοπικές εκλογές. Το έγγραφο διασαφηνίζει ότι όποια μεταρρύθμιση θα γίνει σύμφωνα με τους νόμους και το Σύνταγμα του Κοσόβου» - εφημερίδα gazeta MAPO 18/3/2013.


Αναρωτιόμαστε τι πρέπει να συμπεραίνει η παγκόσμια κοινότητα όταν άκουγε από τον πρωθυπουργό των Αλβανών να ζητάει από την παγκόσμια κοινότητα να βομβαρδιστεί το Βελιγράδι για τα δικαιώματα των Κοσσοβάρων και συνεχίζει να ακούει από τους Αλβανούς «Μεγαλοϊδεάτες», με πρώτον και καλύτερο τον πρωθυπουργό τους να μιλάνε για Μεγάλη Αλβανία που θα επεκτείνεται σε πέντε γειτονικά κράτη;


Ενώ όπως φαίνεται για τους Εθνοπατέρες μας δεν υπήρξε ποτές στην Αλβανία ψυχρός πόλεμος και η πιο στυγνή δικτατορία του Χότζια (για μερικούς μάλιστα ήταν καθεστώς προς μίμηση!;), αφού τους άνοιξαν τις πύλες του Νατο και της εισόδου στην Ευρωπαϊκή Ένωση.
Ο καθένας νομίζει πως σώζει τον «εαυτούλη του», το ίδιο νόμισε και ο κ. Ξέρρας, κατέχοντας ακόμα και χαρτοφυλάκιο στην Αλβανική κυβέρνηση, κατορθώνοντας να στύση ακόμα και μια ακμάζουσα μικρή οικογενειακή επιχείρηση στο χωριό του, μα έλα που δεν λογάριασε τις αιώνιες Αλβανικές αυθαιρεσίες απέναντι στο Ελληνικό στοιχείο. 
Οι κατηγορίες ενάντια του είναι υποκειμενικές, και αφήνουν χώρο για πολλαπλές ερμηνείες σε κάθε «αμερόληπτο» Αλβανό δικαστή για δήθεν στημένους διαγωνισμούς, παγκοσμίως σήμερα είναι το πιο αμφιλεγόμενο δικαστικό αντικείμενο και που ταυτόχρονα έχει γίνει η πιο μεγάλη κατάχρηση από την δικαιοσύνη. «Πέρσι ψόφησε εφέτος μύρισε λέει ο λαός μας», χωρίς να πιαστεί με την γίδα στην πλάτη θα πρέπει τώρα να αποδείξει πως δεν είναι ελέφαντας.


Για μας ο Σπύρος Ξέρας είναι «ένοχος»!


Είναι « ένοχος», γιατί δεν σήκωσε την φωνή του για τα δικαιώματα των αδερφών του Β. Ηπειρωτών και για τη εφαρμογή του Πρωτοκόλλου της Κερκύρας, όταν η φωνή του θα έπιανε τόπο και θα ακουγόταν στα πέρατα του κόσμου. Κανίς μας δεν έχει το δικαίωμα να αποποίηση το αίμα και τους αγώνες των προγονών μας!


Δεν είναι μόνο η Μοσχόπολη η «Αθήνα του βορά» που πολλάκις ξεκληρίστηκε από τους σύγχρονους«βάρβαρους». Δεν είναι μόνο οι άθαφτοι πεσόντες του ’40 που περιμένουν δικαίωση. 
Είναι και οι χιλιάδες των Β. Ηπειρωτών που μαρτύρησαν στα κάτεργα των Αλβανικών φυλάκων, χωρίς να ξέρει κανίς για τους πιο πολλούς απ’ αυτούς που τους παράχωσαν. Είναι και οι χιλιάδες νεκροί των Βαλκανικών πολέμων για την απελευθέρωση της Β. Ηπείρου από τους Τούρκους 1912-1913. Είναι οι μάρτυρες του αυτονομιστικού αγώνα 1914, για την Αυτονομία της, που δικαιώθηκαν και με Διεθνείς Συμβάσεις, που δυστυχώς έμειναν στα χαρτιά. Είναι και οι χιλιάδες των πιο αδικημένων Ελλήνων, των Βορειοηπειρωτών, που περιμένουν να «αισθανθούν ισάξιοι πολίτες», (όπως δήλωσε και ο ίδιος ο πρωθυπουργός της Αλβανίας Σαλί Μπερίσια στο Μόναχο όταν βρέθηκε αντιμέτωπος με τους «ανέμους» του Μεγαλοϊδεατισμού του και θέρισε Θύελες. Αξίζει να τονίσουμε ότι στην συνδιάσκεψη συμμετείχε και ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ).
Για αυτούς θα μιλήσει κανείς: Κανείς δεν έχει το δικαίωμα να απεμπολήσει το αίμα και τους αγώνες τους!


Για αυτό τον λόγο επιμένουμε να το λέμε πολλάκις πως ο Σπύρος Ξέρρας και όλοι εμείς είμαστε ένοχοι με την σιωπή μας! Γιατί δεν φροντίσαμε καμία αλβανική αστυνομία να μην έχει το δικαίωμα τρομοκρατώντας να μπαίνει στο καφενείο της Δερβιτσιάνης και να συλλαμβάνει τον καλύτερο ανάμεσα μας (θα έπρεπε να είχαμε φροντίσει να έχουμε την δικιά μας αστυνομία και δικαστήρια όπως ορίζει το πρωτόκολλο της Κερκύρας και όπως κατόρθωσαν οι Σέρβοι του Β. Κοσσυφοπέδιου έστω και αν βομβαρδίστηκαν από όλο τον «πολιτισμένο» κόσμο. Δεν φροντίσαμε οι ομοεθνείς μας να έχουν το δικαίωμα να κρίνονται για την ενοχή της ή αθωότητα τους από ομοεθνείς τους που μιλάν την ίδια γλώσσα.


Είναι κανείς ανάμεσα μας που αμφιβάλει πως οι Αλβανοί δεν θα σταματήσουν να αυθαιρετούν και τα Αλβανικά δικαστήρια να μεροληπτούν βγάζοντας δικαστικές αποφάσεις που αδικούν βάναυσα τους Β. Ηπειρώτες και τα δικαιώματα τους, μέχρι ωσότου και ο τελευταίος Β. Ηπειρώτης αναγκαστεί να εγκαταλείψει «αυτοβούλως» τα πάτρια εδάφη;


από το προφίλ facebook
"προδομένη πατρίδα"

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ηπειρώτες Ευεργέτες της Τουρκοκρατίας και Ελληνοκρατίας

Αποκαλύπτουμε : Αίτημα στον ΟΗΕ για την εδαφική αποκατάσταση της Αλβανίας με Ελληνικά εδάφη, ετοιμάζει ο Αλβανός πρωθυπουργός Έντι Ράμα.

Το αίτημα αυτό προς ΟΗΕ και Διεθνείς Οργανισμούς έχουν ήδη υπογράψει όλοι οι βουλευτές που ¨ελέγχει ¨ ο Έντιι Ράμ , Αλβανοί βουλευτές των Σκοπίων, αλλά και του Μαυροβουνίου . 


Το αίτημα αυτό θα συνοδεύεται από χιλιάδες υπογραφές Αλβανών που θα δηλώνουν μόνιμη κατοικία ή τόπο εργασίας "Ελλάδα¨ και φυσικά από τους "Τσάμηδες" που υπογράφουν από τους πρώτους, ως "δεδιωγμένοι" από τις "αλύτρωτες" εστίες τους. 


Μην ξεχνάμε ότι , το 52% των αλλοδαπών ̟ που διαµένουν στην Ελλάδα έχουν Αλβανική υπηκοότητα. ( δεν θέλουμε να τους κάνουμε την ζωή δύσκολη ). 


Οι οπαδοί της ¨Μεγάλης Αλβανίας ¨ και του Αλβανικού Μεγαλοϊδεατισμού , με τις ευλογίες και την ενθάρρυνση του Αλβανού πρωθυπουργού ¨γυρίζουν¨ στα προς προσάρτηση "Αλβανικά εδάφη" και συλλέγουν χιλιάδες υπογραφές. 


Ξυπνήστε ! 
Το πρόβλημα που θα ανακύψει εξαιτίας της αδράνειά μας , κρίνεται εξαιρετικά σοβαρό , αφού , θα δημιουργήσει ¨προ ανάχωμα¨ υπέρ της Αλβανίας στο διεθνές δίκαιο με σκοπό να γίνει πεπ…

Αναμνήσεις από το άνοιγμα των εκκλησιών στη Β. Ήπειρο και η πρώτη ελεύθερη Ανάσταση το 1992

Ἡ Ἀλβανία κάτω ἀπό τήν ἐξουσία τοῦ κομμουνιστικοῦ κόμματος ὑπῆρξε τό μοναδικό συνταγματικά ἀθεϊστικό κράτος στόν κόσμο, κατά τήν περίοδο 1967-1990. Τήν περίοδο αὐτή ἀπαγορεύθηκε κάθε θρησκευτική ἱεροπραξία, καταστράφηκαν ἐκ θεμελίων οἱ περισσότεροι τόποι λατρείας, ἐνῶ ἀπεσχηματίστηκαν ὅλοι οἱ ἱερεῖς, καί πολλοί ἀπό αὐτούς ἐξορίστηκαν ἤ πέθαναν μαρτυρικά στίς φυλακές. Ἀπό τό 1976 ἐπίσης ἀπαγορεύθηκαν διά νόμου ὅλα τα χριστιανικά ὀνόματα. Ἡ ἀπαγόρευση αὐτή ἔπληξε ὅλους τούς ἀλβανούς πολίτες, ἀλλά ἰδιαίτερα τούς βορειοηπειρῶτες ἀδελφούς μας, γιά τούς ὁποίους ἡ ὀρθόδοξη πίστη ἦταν βασικό συστατικό τῆς ἐθνικῆς τους ἰδιοπροσωπίας. Βασική ἀρχή τοῦ Κόμματος Ἐργασίας τῆς Ἀλβανίας ἦταν: «Κύριος σκοπός τοῦ κράτους εἶναι ἡ παραγωγή. Ὅποιος δέν παράγει, ὅπως οἱ ἱερεῖς, δέν ἔχει θέση στή νέα μας κοινωνία». Ἔτσι μέχρι τό 1990 οἱ ἀδελφοί μας ἔμεναν ἀβάπτιστοι, ἀστεφάνωτοι, ἀλειτούργητοι, ἀκήδευτοι, (μέ ἐλάχιστες ἐξαιρέσεις ἱερέων πού μέ κίνδυνο τῆς ζωῆς τους τελούσανν κρυφά κάποια μυστήρια).          …