Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Αλβανία: Νομοθετικές ρυθμίσεις για να φιμώσουν την ενημέρωση στο διαδίκτυοΤη συζήτηση για το νομοσχέδιο που θα αλλάξει το νόμο 10128 της 11.05.2009 "Για το ηλεκτρονικό εμπόριο" έχει αρχίσει η αλβανική Κυβέρνηση. Στο υπό συζήτηση νομοσχέδιο προβλέπονται και ρήτρες σχετικά με τη διαχείριση και τη διάδοση πληροφοριών μέσω διαδικτύου. Πρόκειται για την προσθήκη 5 άρθρων στο σχετικό νόμο, σύμφωνα με τα οποία δημιουργείται ένας νέος φορέας που σκοπό θα έχει την "αστυνόμευση" των ιστοσελίδων. Το όνομα του φορέα αυτού, σύμφωνα πάντα με το υπό συζήτηση σχέδιο νόμου, θα είναι "Ο Επίτροπος για το δικαίωμα στην ενημέρωση και για την προστασία των δεδομένων" και θα λειτουργεί σαν λογοκριτής του διαδικτύου έχοντας το δικαίωμα να απαιτεί και να επιβάλει την αφαίρεση από τις ιστοσελίδες όλων των πληροφοριών, των δεδομένων, των σχολίων και των συνδέσμων που κατά την κρίση του δεν θα πρέπει να δημοσιεύονται.
Ο Επίτροπος υποκαθιστά έτσι τη δικαστική εξουσία καθώς θα έχει το δικαίωμα να διατάζει την αφαίρεση μιας δημοσίευσης εντός 48 ωρών και να επιβάλει ακόμη και ολοκληρωτική φραγή στην ιστοσελίδα χωρίς δικαστική απόφαση. Έως τώρα προβλέπεται η αφαίρεση ενός δημοσιεύματος εντός 24 ωρών ύστερα από δικαστική απόφαση.
Αν και ο νόμος αυτός είναι μέρος της νομοθεσίας που αφορά το ηλεκτρονικό εμπόριο, εντός αυτού έχουν ενταχθεί διατάξεις που αφορούν την ενημέρωση και την πληροφόρηση με τη δικαιολογία ότι οι ιστοσελίδες που προσφέρουν πληροφόρηση πουλάνε διαφημιστικό χώρο!
Το όλο εγχείρημα δικαιολογείται από την αλβανική Κυβέρνηση ως εναρμόνιση της νομοθεσίας με αυτή της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Έως τώρα, όμως, οι εκπρόσωποι της Ευρωπαϊκής Ένωσης δεν έχουν εκφραστεί επί του θέματος και φυσικά δεν γνωρίζουμε αντίστοιχες περιπτώσεις λειτουργίας θεσμών αυθαίρετης λογοκρισίας του διαδικτύου στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Εάν στο μέλλον μερικά από τα link του Himara.gr δεν θα ανοίγουν για τους αναγνώστες μας στην Αλβανία, θα σημαίνει πως ο Επίτροπος για το δικαίωμα στην ενημέρωση έπιασε δουλειά.
Ο ΕκσκαφέαςΣχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ηπειρώτες Ευεργέτες της Τουρκοκρατίας και Ελληνοκρατίας

Αποκαλύπτουμε : Αίτημα στον ΟΗΕ για την εδαφική αποκατάσταση της Αλβανίας με Ελληνικά εδάφη, ετοιμάζει ο Αλβανός πρωθυπουργός Έντι Ράμα.

Το αίτημα αυτό προς ΟΗΕ και Διεθνείς Οργανισμούς έχουν ήδη υπογράψει όλοι οι βουλευτές που ¨ελέγχει ¨ ο Έντιι Ράμ , Αλβανοί βουλευτές των Σκοπίων, αλλά και του Μαυροβουνίου . 


Το αίτημα αυτό θα συνοδεύεται από χιλιάδες υπογραφές Αλβανών που θα δηλώνουν μόνιμη κατοικία ή τόπο εργασίας "Ελλάδα¨ και φυσικά από τους "Τσάμηδες" που υπογράφουν από τους πρώτους, ως "δεδιωγμένοι" από τις "αλύτρωτες" εστίες τους. 


Μην ξεχνάμε ότι , το 52% των αλλοδαπών ̟ που διαµένουν στην Ελλάδα έχουν Αλβανική υπηκοότητα. ( δεν θέλουμε να τους κάνουμε την ζωή δύσκολη ). 


Οι οπαδοί της ¨Μεγάλης Αλβανίας ¨ και του Αλβανικού Μεγαλοϊδεατισμού , με τις ευλογίες και την ενθάρρυνση του Αλβανού πρωθυπουργού ¨γυρίζουν¨ στα προς προσάρτηση "Αλβανικά εδάφη" και συλλέγουν χιλιάδες υπογραφές. 


Ξυπνήστε ! 
Το πρόβλημα που θα ανακύψει εξαιτίας της αδράνειά μας , κρίνεται εξαιρετικά σοβαρό , αφού , θα δημιουργήσει ¨προ ανάχωμα¨ υπέρ της Αλβανίας στο διεθνές δίκαιο με σκοπό να γίνει πεπ…

Αναμνήσεις από το άνοιγμα των εκκλησιών στη Β. Ήπειρο και η πρώτη ελεύθερη Ανάσταση το 1992

Ἡ Ἀλβανία κάτω ἀπό τήν ἐξουσία τοῦ κομμουνιστικοῦ κόμματος ὑπῆρξε τό μοναδικό συνταγματικά ἀθεϊστικό κράτος στόν κόσμο, κατά τήν περίοδο 1967-1990. Τήν περίοδο αὐτή ἀπαγορεύθηκε κάθε θρησκευτική ἱεροπραξία, καταστράφηκαν ἐκ θεμελίων οἱ περισσότεροι τόποι λατρείας, ἐνῶ ἀπεσχηματίστηκαν ὅλοι οἱ ἱερεῖς, καί πολλοί ἀπό αὐτούς ἐξορίστηκαν ἤ πέθαναν μαρτυρικά στίς φυλακές. Ἀπό τό 1976 ἐπίσης ἀπαγορεύθηκαν διά νόμου ὅλα τα χριστιανικά ὀνόματα. Ἡ ἀπαγόρευση αὐτή ἔπληξε ὅλους τούς ἀλβανούς πολίτες, ἀλλά ἰδιαίτερα τούς βορειοηπειρῶτες ἀδελφούς μας, γιά τούς ὁποίους ἡ ὀρθόδοξη πίστη ἦταν βασικό συστατικό τῆς ἐθνικῆς τους ἰδιοπροσωπίας. Βασική ἀρχή τοῦ Κόμματος Ἐργασίας τῆς Ἀλβανίας ἦταν: «Κύριος σκοπός τοῦ κράτους εἶναι ἡ παραγωγή. Ὅποιος δέν παράγει, ὅπως οἱ ἱερεῖς, δέν ἔχει θέση στή νέα μας κοινωνία». Ἔτσι μέχρι τό 1990 οἱ ἀδελφοί μας ἔμεναν ἀβάπτιστοι, ἀστεφάνωτοι, ἀλειτούργητοι, ἀκήδευτοι, (μέ ἐλάχιστες ἐξαιρέσεις ἱερέων πού μέ κίνδυνο τῆς ζωῆς τους τελούσανν κρυφά κάποια μυστήρια).          …