Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Κίνημα Αλληλεγγύη: Ανησυχούμε για τους Έλληνες Β Ηπείρου!

Μετά την μεταφορά 3 χιλιάδων Σιιτών στην Αλβανία από τον  καταυλισμό Ashraf του Ιράκ «προκαλεί ανησυχία και πρέπει να θέτει σε συναγερμό τον κάθε δημοκράτη πολίτη, η μεταφορά 3 χιλιάδων Ιρανών Σιιτών από το στρατόπεδο Ελευθερία-Ashraf του Ιράκ, «προσωρινά»  έξω από τα Τίρανα της Αλβανίας. Δεν θεωρούμε ότι δεν θα πρέπει να δοθεί βοήθεια προς ανθρώπους θύματα του πολέμου ανεξαρτήτως θρησκεία, χρώματος ή εθνικότητας, αλλά εκείνο που μας ανησυχεί είναι το σχέδιο μετακίνησής του προς τη Βόρειο  Ήπειρο που άρχισε ήδη να υλοποιείται σταδιακά.  Η χρήση των προσφύγων αυτών προορίζεται να γίνει εργαλείο  εκμετάλλευσης από την αλβανική Κυβέρνηση σε βάρος της Ελληνικής  μειονότητας της Βορείου Ηπείρου στα πλαίσια των σχεδιασμών αλλοίωσης της δημογραφικής σύνθεσης του πληθυσμού που υλοποιείται εδώ και καιρό».
Αυτά αναφέρει σε ανακοίνωσή της, η Πρόεδρος του Κινήματος Αλληλεγγύη Ελένη Θεοχάρους και προσθέτει: «Οφείλουμε να παρακολουθούμε στενά την κατάσταση, διότι η αλβανική Κυβέρνηση επί μακρόν τηρεί εχθρική στάση σε βάρος της ελληνικής μειονότητας της Βορείου Ηπείρου. Ως Έλληνες και ως πολίτες που υπερασπίζονται τα ανθρώπινα δικαιώματα δεν μπορούμε να παραμείνουμε αδρανείς μπροστά στο τελικό κτύπημα για  τον αφανισμό των Ελλήνων της Βορείου Ηπείρου».


ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ – ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ
ΠΕΜΠΤΗ 29 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2016
http://www.allileggii.com/theocharous-anisychoume-gia-tous-ellines-tis-voriou-ipirou/

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Οι ΗΠΑ αποστέλλουν 950 τεθωρακισμένα οχήματα στην Αλβανία.

Οι ΗΠΑ αποστέλλουν εσπευσμένα 70 θωρακισμένα οχήματα στην Αλβανία (πρώτη  αποστολή) ενώ τους επόμενους  μήνες θα αποσταλούν άλλα 180 τα οποία  θα ανέλθουν συνολικά σε  950, εξοπλίζοντας τον αλβανικό στρατό για χερσαίες επιχειρήσεις . Πρόκειται για μια σαφή και κατηγορηματική κίνηση της Ουάσιγκτον στα τεκταινόμενα στο Κοσσυφοπέδιο και την ένταση  που έχει αναπτυχθεί τις τελευταίες ημέρες.

Ηπειρώτες Ευεργέτες της Τουρκοκρατίας και Ελληνοκρατίας

Το Ισλαμικό Κράτος στρατολογεί «φουρνιές» Αλβανών από Σκόπια και Κοσσυφοπέδιο