Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Οι Τσάμηδες και δύο παλιοί (καλοί) φίλοι


Εικόνα: Φαήλος Κρανιδιώτης

Οι δηλώσεις του επιτρόπου που σκαλίζει το θέμα δεν είναι τυχαίες
Οι εχθροί είναι όπως τα αρπακτικά: οσμίζονται την αρρώστια, την αδυναμία ή εντοπίζουν τα απομονωμένα ζώα και επιτίθενται. Σήμερα, λοιπόν, λόγω της οικονομικής δυσπραγίας, οι υπαρκτοί, δυστυχώς, εχθροί μας, η Τουρκία και η Αλβανία, θεωρούν την κρίση μας ευκαιρία τους και προσπαθούν να προωθήσουν τα συμφέροντά τους σε βάρος μας. Αυτοί δε οι δύο συνδέονται ιστορικά και η Τουρκία έχει διεισδύσει πολλαπλώς, οικονομικά, στρατιωτικά, με ισλαμικό χρήμα και ιδρύματα, στην Αλβανία. Αλλωστε, το κατασκεύασμα του αλβανικού «έθνους» είναι ακριβώς δημιούργημα της Υψηλής Πύλης, της Αυστροουγγαρίας, της Ιταλίας και της δικής μας αβελτηρίας.

Οι δηλώσεις του Γερμανού επιτρόπου, του Χάαν, που σκαλίζει το θέμα των Τσάμηδων, δεν είναι τυχαίες. Οι μουσουλμάνοι Τσάμηδες αποτελούν πανευρωπαϊκά σπάνια περίπτωση μαζικού δοσιλογισμού, προδοσίας και εγκλημάτων πολέμου, με συντριπτική συμμετοχή μιας συγκεκριμένης κοινότητας κατά αθώων συμπολιτών τους.

Οι μουσουλμάνοι Τσάμηδες που ζούσαν στην Ηπειρο, ως εχθροί και αρπακτικά, θεώρησαν τη γερμανική κατοχή ευκαιρία τους για να εκτελέσουν εθνοκάθαρση των Ελλήνων με όργιο φόνων, βιασμών, λεηλασιών, να υφαρπάξουν την περιουσία τους και να υλοποιήσουν το σοβινιστικό όνειρό τους κλέβοντας ελληνική γη και ενώνοντάς την με την Αλβανία. Οι αρχηγοί των Τσάμηδων προδοτών και εγκληματιών πολέμου ήταν η φάρα των Ντιναίων.

Αρχηγός τους, ο κτηνίατρος Νουρί Ντίνο, αρχικά ρουφιάνος των Ιταλών και αργότερα της 1ης Μεραρχίας Καταδρομών «Edelweiss» της Βέρμαχτ, που είχε διοικητή τον στρατηγό Χούμπερτ Λαντς, ο οποίος κάθισε στο σκαμνί στη Νυρεμβέργη.
Ο αδελφός του, ο Μαζάρ Ντίνο, ήταν πρόεδρος της διαβόητης KSILA (Συμβούλιο Αλβανικής Διοίκησης) και διοικητής του «αλβανικού λόχου της Τσαμουριάς», ήτοι κατσαπλιάδων συνεργατών των ναζί.
Αλλοι ηγέτες των Τσάμηδων δοσιλόγων ήταν ο Ρεντζέπ Ντίνο, ανιψιός του Νουρί, ο δρ Αλί Κούτσι, ο Αβδουλά Κασίμ, ο Αντέμ Μεχμέτ, ο Γιουσούφ Ιζάτ, ο Μαχμούτ Μάλε, ο Τζελάλ Σκέντο, ο Ναζίφ Βεϊσέλ, ο Νταμίν Νουχ, ο Γιασίν Σαντίκ, όλοι μέλη της KSILA.

Η Θεσπρωτία πνίγηκε στο ελληνικό αίμα από τη δράση τους. Τον Αύγουστο του 1943, οι Τσάμηδες δοσίλογοι συμμετείχαν μαζί με τους Γερμανούς και τους Ιταλούς στην επιχείρηση «Augustus», εκτελώντας εθνοκάθαρση σε βάρος των Ελλήνων χριστιανών της Θεσπρωτίας. Πλην του «αλβανικού λόχου της Τσαμουριάς», οι Ντιναίοι είχαν συγκροτήσει πολιτοφυλακή σε όλα τα χωριά των μουσουλμάνων Τσάμηδων.

Ο Νουρί Ντίνο ήταν γενικός διοικητής, ο Μαζάρ διοικητής της πολιτοφυλακής των επαρχιών Παραμυθιάς και Μαργαριτίου και ο Ρετζέπ των επαρχιών Ηγουμενίτσας και Φιλιατών. Ο Νουρί Ντίνο, μάλιστα, συγκρότησε και τάγμα που έφερε το όνομά του, με σκοπό να χτυπήσει κι αυτός τους Ελληνες αντάρτες, με δύναμη 691 ανδρών και έδρα το Αργυρόκαστρο. Ο Μαζάρ σκοτώθηκε στην Αλβανία, ο Νουρί κατέφυγε στην Τουρκία και έγινε επιχειρηματίας, κι ο Ρετζέπ έγινε επίσης επιχειρηματίας στο Μόναχο. Μια σοβαρή χώρα, όπως το Ισραήλ, θα τους είχε φέρει δεμένους πισθάγκωνα στην Ελλάδα και θα τους είχε τουφεκίσει.

Το εξαίρετο βιβλίο «Τσαμουριά, ταυτότητες στην κατοχική Θεσπρωτία και ο ρόλος της μουσουλμανικής μειονότητας» του Αθανάσιου Γκότοβου (Εναλλακτικές Εκδόσεις), το οποίο προτρέπω να διαβάσετε αμελητί, είναι το δώρο που θα πρέπει να κάνει η κυβέρνηση στον χερ Χάαν και σε όποιον άλλον έχει απορίες. Εκεί θα διαβάσουν για τον μαζικό δοσιλογισμό των μουσουλμάνων Τσάμηδων, τα νταραβέρια τους με αξιωματικούς των SS και της «Edelweiss» ακόμη και μετά τον πόλεμο, τον μακρύ κατάλογο των χιλιάδων θυμάτων και εγκλημάτων τους, που τους οδήγησαν σε μαζική φυγή και σε σωρεία καταδικών από την ελληνική Δικαιοσύνη. Ξεβρόμισε η πατρίδα. Λίγο...

Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης -
Πρόεδρος της ΝΕΑΣ ΔΕΞΙΑΣ

http://www.dimokratianews.gr/content/67468/oi-tsamides-kai-dyo-palioi-kaloi-filoi

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ηπειρώτες Ευεργέτες της Τουρκοκρατίας και Ελληνοκρατίας

Αποκαλύπτουμε : Αίτημα στον ΟΗΕ για την εδαφική αποκατάσταση της Αλβανίας με Ελληνικά εδάφη, ετοιμάζει ο Αλβανός πρωθυπουργός Έντι Ράμα.

Το αίτημα αυτό προς ΟΗΕ και Διεθνείς Οργανισμούς έχουν ήδη υπογράψει όλοι οι βουλευτές που ¨ελέγχει ¨ ο Έντιι Ράμ , Αλβανοί βουλευτές των Σκοπίων, αλλά και του Μαυροβουνίου . 


Το αίτημα αυτό θα συνοδεύεται από χιλιάδες υπογραφές Αλβανών που θα δηλώνουν μόνιμη κατοικία ή τόπο εργασίας "Ελλάδα¨ και φυσικά από τους "Τσάμηδες" που υπογράφουν από τους πρώτους, ως "δεδιωγμένοι" από τις "αλύτρωτες" εστίες τους. 


Μην ξεχνάμε ότι , το 52% των αλλοδαπών ̟ που διαµένουν στην Ελλάδα έχουν Αλβανική υπηκοότητα. ( δεν θέλουμε να τους κάνουμε την ζωή δύσκολη ). 


Οι οπαδοί της ¨Μεγάλης Αλβανίας ¨ και του Αλβανικού Μεγαλοϊδεατισμού , με τις ευλογίες και την ενθάρρυνση του Αλβανού πρωθυπουργού ¨γυρίζουν¨ στα προς προσάρτηση "Αλβανικά εδάφη" και συλλέγουν χιλιάδες υπογραφές. 


Ξυπνήστε ! 
Το πρόβλημα που θα ανακύψει εξαιτίας της αδράνειά μας , κρίνεται εξαιρετικά σοβαρό , αφού , θα δημιουργήσει ¨προ ανάχωμα¨ υπέρ της Αλβανίας στο διεθνές δίκαιο με σκοπό να γίνει πεπ…

Αναμνήσεις από το άνοιγμα των εκκλησιών στη Β. Ήπειρο και η πρώτη ελεύθερη Ανάσταση το 1992

Ἡ Ἀλβανία κάτω ἀπό τήν ἐξουσία τοῦ κομμουνιστικοῦ κόμματος ὑπῆρξε τό μοναδικό συνταγματικά ἀθεϊστικό κράτος στόν κόσμο, κατά τήν περίοδο 1967-1990. Τήν περίοδο αὐτή ἀπαγορεύθηκε κάθε θρησκευτική ἱεροπραξία, καταστράφηκαν ἐκ θεμελίων οἱ περισσότεροι τόποι λατρείας, ἐνῶ ἀπεσχηματίστηκαν ὅλοι οἱ ἱερεῖς, καί πολλοί ἀπό αὐτούς ἐξορίστηκαν ἤ πέθαναν μαρτυρικά στίς φυλακές. Ἀπό τό 1976 ἐπίσης ἀπαγορεύθηκαν διά νόμου ὅλα τα χριστιανικά ὀνόματα. Ἡ ἀπαγόρευση αὐτή ἔπληξε ὅλους τούς ἀλβανούς πολίτες, ἀλλά ἰδιαίτερα τούς βορειοηπειρῶτες ἀδελφούς μας, γιά τούς ὁποίους ἡ ὀρθόδοξη πίστη ἦταν βασικό συστατικό τῆς ἐθνικῆς τους ἰδιοπροσωπίας. Βασική ἀρχή τοῦ Κόμματος Ἐργασίας τῆς Ἀλβανίας ἦταν: «Κύριος σκοπός τοῦ κράτους εἶναι ἡ παραγωγή. Ὅποιος δέν παράγει, ὅπως οἱ ἱερεῖς, δέν ἔχει θέση στή νέα μας κοινωνία». Ἔτσι μέχρι τό 1990 οἱ ἀδελφοί μας ἔμεναν ἀβάπτιστοι, ἀστεφάνωτοι, ἀλειτούργητοι, ἀκήδευτοι, (μέ ἐλάχιστες ἐξαιρέσεις ἱερέων πού μέ κίνδυνο τῆς ζωῆς τους τελούσανν κρυφά κάποια μυστήρια).          …