Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Παρουσίαση βιβλίου «Βορειοηπειρώτες στη Χαλκιδική - γεφυρώνοντας δύο πατρίδες»

Την Κυριακή 13 Νοεμβρίου 2016, στο Δημοτικό Θέατρο Πολυγύρου και σε φορτισμένη συναισθηματικά ατμόσφαιρα, πραγματοποιήσαμε την παρουσίαση του βιβλίου-λευκώματος με τίτλο: «Βορειοηπειρώτες στη Χαλκιδική - γεφυρώνοντας δύο πατρίδες».
Ήταν μια υποχρέωση που είχαμε αναλάβει σαν Συντονιστική Επιτροπή Βορειοηπειρωτών Νομού Χαλκιδικής πριν από 8 περίπου χρόνια, προκειμένου να καταγράψουμε σε ένα λεύκωμα-αφιέρωμα ιστορίες και μαρτυρίες των προγόνων μας που από χωριά της Βορείου Ηπείρου εγκαταστάθηκαν στη Χαλκιδική τον προηγούμενο αιώνα.
Ένα λεύκωμα-αφιέρωμα, φόρος τιμής αλλά και ελάχιστο δείγμα βαθιάς ευγνωμοσύνης σ’ αυτούς που ξεριζωμένοι από τον τόπο τους εγκαταστάθηκαν στην νέα τους πατρίδα, τη Χαλκιδική, και στάθηκαν στα πόδια τους. Ένα λεύκωμα-αφιέρωμα στα παιδιά μας αλλά και τις μελλοντικές γενιές, για να μάθουν τις ρίζες τους, να γνωρίσουν καλύτερα την ιστορία των προγόνων τους, καθώς και το σημαντικό ρόλο που έπαιξαν αυτοί στην πρόοδο και την ανάπτυξη της νέας τους πατρίδας.
Σαν Συντονιστική Επιτροπή, αισθανόμαστε την υποχρέωση αλλά και την ανάγκη να ευχαριστήσουμε όλους όσους με οποιονδήποτε τρόπο ανταποκρίθηκαν ή συμμετείχαν στην έκδοση αυτού του αφιερώματος.
Ήταν μεγάλο το βάρος που επωμιστήκαμε. Πορευτήκαμε με ανιδιοτέλεια και αγάπη. Για λάθη και παραλήψεις μας ζητούμε την κατανόησή σας.
Το βιβλίο-λεύκωμα διανεμήθηκε δωρεάν. Τα έσοδα από εθελοντική προσφορά δόθηκαν εξ ημισείας στο Σύλλογο Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες Νομού Χαλκιδικής «Η ΑΓΑΠΗ» καθώς και στο Χαμόγελο του Παιδιού.
Πηγή: respentza.blogspot.gr/

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Οι ΗΠΑ αποστέλλουν 950 τεθωρακισμένα οχήματα στην Αλβανία.

Οι ΗΠΑ αποστέλλουν εσπευσμένα 70 θωρακισμένα οχήματα στην Αλβανία (πρώτη  αποστολή) ενώ τους επόμενους  μήνες θα αποσταλούν άλλα 180 τα οποία  θα ανέλθουν συνολικά σε  950, εξοπλίζοντας τον αλβανικό στρατό για χερσαίες επιχειρήσεις . Πρόκειται για μια σαφή και κατηγορηματική κίνηση της Ουάσιγκτον στα τεκταινόμενα στο Κοσσυφοπέδιο και την ένταση  που έχει αναπτυχθεί τις τελευταίες ημέρες.

Ηπειρώτες Ευεργέτες της Τουρκοκρατίας και Ελληνοκρατίας

Το Ισλαμικό Κράτος στρατολογεί «φουρνιές» Αλβανών από Σκόπια και Κοσσυφοπέδιο