Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Αλβανική Κυβέρνηση: «Γατάκι» στον Εrdogan... λεονταρισμοί στην Αθήνα

Αλβανική Κυβέρνηση: «Γατάκι» στον Εrdogan... λεονταρισμοί στην Αθήνα

Την στιγμή που ο υπουργός εξωτερικών της Αλβανίας Ντ. Μπουσάτι στέκονταν πειθήνιος μπροστά στον Ερντογάν ακούγοντας τις «εντολές» για αντιμετώπιση των Γκιουλενιστών που δρουν στην Αλβανία, στα Τίρανα συνεχίζονται  οι ανθελληνικές δηλώσεις που έχουν αποθρασύνει τον ακραίο αλυτρωτισμό των Τσάμηδων που συμμετέχουν στην κυβέρνηση Ράμα.
Ο κ. Μπουσάτι επισκέφτηκε  την Άγκυρα στο πλαίσιο της επιχείρησης «δημοσίων σχέσεων» που έχει επιδοθεί το καθεστώς Ερντογαν και δέχθηκε δριμείες συστάσεις για την άμεση εξάρθρωση όλων των δικτύων που είχαν αναπτυχθεί στην Αλβανία  από το Ίδρυμα Φετουλάχ Γκιουλεν που με εντολή του …Ερντογάν τα προηγούμενα χρόνια είχε λειτουργήσει σχολεία, κοινωνικές δομές και τζαμιά στην Αλβανία στο πλαίσιο της γνωστής νεοθωμανικής ατζέντας του τούρκου υπουργού. Τα Τίρανα έχουν ήδη δεσμευθεί ότι θα αξιοποιήσουν τα στοιχεία  που τους έδωσαν οι τουρκικές Αρχές και θα ελέγξουν τον μηχανισμό του Γκιουλεν στην Αλβανία..
Και ενώ μπροστά στον Σουλτάνο η «περήφανη» κυβέρνηση Έντι Ράμα  υποκλίνεται, επιμένει να προκαλεί την Αθήνα, έχοντας με τις επιλογές της αποθρασύνει όλα τα ακραία εθνικιστικά στοιχεία με τα οποία μάλιστα και συνεργάζεται.
Ο κυβερνητικός εταίρος του κ. Ράμα και πρόεδρος του κόμματος των Τσαμηδων PDIU  κ. Ιντρίζι  ξεσπάθωσε και πάλι εναντίον της  Ελλάδας. Μιλώντας χθες στο Εθνικό Συνέδριο του κόμματός του δήλωσε ότι το θέμα των Τσάμηδων θα επιλυθεί μόνο ένα αντιμετωπισθεί ως «εθνικό θέμα» και για τον λόγο αυτό θα αναλάβει πρωτοβουλία για την   συγκρότηση Ειδικής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής που θα αναλάβει να προωθήσει το θέμα των Τσάμηδων και θα καταγράψει τους «Τσάμηδες που θανατώθηκαν  στην διάρκεια της Ελληνικής Γενοκτονίας». Ο κ. Ιντριζι μάλιστα κάλεσε την κυβέρνηση στην οποία συμμετέχει το κόμμα του να θέσει το θέμα του Εμπολέμου στην επόμενη Υπουργική Σύνοδο του ΝΑΤΟ καθώς και οι δυο χώρες είναι μέλη της Συμμαχίας.
Με αφορμή μάλιστα την συζήτηση που ξεκίνησε για το γνωστό θέμα των Στρατιωτικών Κοιμητηρίων  στην μνήμη των ελλήνων πεσόντων του Αλβανικού Μετώπου, ο  αρχηγός των Τσάμηδων προειδοποίησε ότι δεν πρόκειται να επιτρέψει την κατασκευή τους εάν πριν δεν επιτραπεί η ανέγερση αντίστοιχων κοιμητηρίων για τους ..Τσάμηδες στην Ελλάδα.
AdTech Ad
«Θα προστατεύουμε τα δικαιώματα των Αλβανών Τσάμηδων. Η Αλβανία δεν μπορεί να έχει νεκροταφείο για τους έλληνες στρατιώτες  χωρίς να έχει προηγηθεί η  ανέγερση Νεκροταφείων για το λαό των Τσαμηδων  στην Ελλάδα. Θα κάνουμε κρίσιμα βήματα στο ζήτημα αυτό. Θα συγκροτήσουμε Κοινοβουλευτική Επιτροπή αρμόδια για το Τσάμικο, θα ζητήσουμε στο Κοινοβούλιο την καταγραφή των αληθινών περιστατικών του 1944 και αμέσως μετά θα καταγράψουμε όλους όσους θανατώθηκαν στην διάρκεια της Γενοκτονίας των Τσάμηδων από την Ελλάδα. Αυτό είναι το ηθικό χρέος μας..» είπε ο κ. Ιντριζι.
Όμως ένα ακόμη ακραίο δείγμα της ανθελληνικής ρητορικής που έχει υιοθετηθεί στα Τίρανα, δόθηκε από την Γ.Γ. και βουλευτή του κόμματος PDIU Μεσίλα Ντόντα που στο πλαίσιο της προσπάθειας διεθνοποίησης του ζητήματος   των Τσαμηδων το έθεσε στην Διακοινοβουλευτική Συνέλευση που συνεδριάζει στην Γενεύη.

Μπροστά σε κοινοβουλευτικές αντιπροσωπείες από όλο τον κόσμο η κ. Ντόντα παρουσίασε το «δράμα των Τσαμηδων και της Τσαμουριάς ,υπό το πρίσμα της Συνθήκης για την Προστασία των Ανθρώπινων Δικαιωμάτων και Ελευθεριών. Η αλβανίδα βουλευτής  έκανε ειδική μνεία στην προσωπική εμπειρία της από την .. «Γενοκτονία εις βάρος 30 χιλιάδων Αλβανών της Τσαμουριάς ,περιοχή που ανήκει σήμερα στην βόρεια Ελλάδα(!)» ενώ απέδωσε την «επιχείρηση εθνοκάθαρσης εις βάρος τους σε …φιλοναζιστικές συμμορίες της εποχής»!
Θέλοντας να κεντρίσει το συναίσθημα των κοινοβουλευτικών αντιπροσωπειών αναφέρθηκε στον γιο της που «δεν έχει κανένα δικαίωμα να κληρονομήσει τον πάππου του, δεν έχει ιθαγένεια (ελληνική) αποδίδοντας την παραβίαση των κληρονομικών δικαιωμάτων στον Νόμο του Εμπολέμου κάνοντας έτσι λόγο για «παραβίαση  των ανθρώπινων δικαιωμάτων αλλά και για Γενοκτονία που έμεινε ατιμώρητη».
Κατηγορώντας τον Ναπολέοντα Ζέρβα για συνεργασία με τους ..Ναζί, με σκοπό να εκδιώξει τους Τσαμηδες, η αλβανίδα βουλευτής κατηγόρησε την Ελλάδα ότι στέκεται στην  «λάθος πλευρά της ιστορίας  χωρίς να έχει ζητήσει συγγνώμη  και συνεχίζοντας να μην επιτρέπει στους Τσαμηδες να επιστρέψουν στα σπίτια τους» και το ανθελληνικό αυτό παραλήρημα  ολοκληρώθηκε με την  ανιστόρητη και προκλητική επίθεση εναντίον της Ελλάδας ότι «ταυτίζεται με το χιτλερικό και σταλινικό καθεστώς  και όχι με την δημοκρατική Γερμανία και Ουκρανία, την ευρωπαϊκή Κροατία, οι οποίες έχουν δώσει λύση σε ανάλογα θέματα, με ιστορίες γενοκτονίας σε βάρος μειονοτήτων»…
http://www.liberal.gr/arthro/89169/amyna--diplomatia/2016/albaniki-kubernisi-isongatakisin-ston-erdogan-leontarismoi-stin-athina.html

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ηπειρώτες Ευεργέτες της Τουρκοκρατίας και Ελληνοκρατίας

Αποκαλύπτουμε : Αίτημα στον ΟΗΕ για την εδαφική αποκατάσταση της Αλβανίας με Ελληνικά εδάφη, ετοιμάζει ο Αλβανός πρωθυπουργός Έντι Ράμα.

Το αίτημα αυτό προς ΟΗΕ και Διεθνείς Οργανισμούς έχουν ήδη υπογράψει όλοι οι βουλευτές που ¨ελέγχει ¨ ο Έντιι Ράμ , Αλβανοί βουλευτές των Σκοπίων, αλλά και του Μαυροβουνίου . 


Το αίτημα αυτό θα συνοδεύεται από χιλιάδες υπογραφές Αλβανών που θα δηλώνουν μόνιμη κατοικία ή τόπο εργασίας "Ελλάδα¨ και φυσικά από τους "Τσάμηδες" που υπογράφουν από τους πρώτους, ως "δεδιωγμένοι" από τις "αλύτρωτες" εστίες τους. 


Μην ξεχνάμε ότι , το 52% των αλλοδαπών ̟ που διαµένουν στην Ελλάδα έχουν Αλβανική υπηκοότητα. ( δεν θέλουμε να τους κάνουμε την ζωή δύσκολη ). 


Οι οπαδοί της ¨Μεγάλης Αλβανίας ¨ και του Αλβανικού Μεγαλοϊδεατισμού , με τις ευλογίες και την ενθάρρυνση του Αλβανού πρωθυπουργού ¨γυρίζουν¨ στα προς προσάρτηση "Αλβανικά εδάφη" και συλλέγουν χιλιάδες υπογραφές. 


Ξυπνήστε ! 
Το πρόβλημα που θα ανακύψει εξαιτίας της αδράνειά μας , κρίνεται εξαιρετικά σοβαρό , αφού , θα δημιουργήσει ¨προ ανάχωμα¨ υπέρ της Αλβανίας στο διεθνές δίκαιο με σκοπό να γίνει πεπ…

Αναμνήσεις από το άνοιγμα των εκκλησιών στη Β. Ήπειρο και η πρώτη ελεύθερη Ανάσταση το 1992

Ἡ Ἀλβανία κάτω ἀπό τήν ἐξουσία τοῦ κομμουνιστικοῦ κόμματος ὑπῆρξε τό μοναδικό συνταγματικά ἀθεϊστικό κράτος στόν κόσμο, κατά τήν περίοδο 1967-1990. Τήν περίοδο αὐτή ἀπαγορεύθηκε κάθε θρησκευτική ἱεροπραξία, καταστράφηκαν ἐκ θεμελίων οἱ περισσότεροι τόποι λατρείας, ἐνῶ ἀπεσχηματίστηκαν ὅλοι οἱ ἱερεῖς, καί πολλοί ἀπό αὐτούς ἐξορίστηκαν ἤ πέθαναν μαρτυρικά στίς φυλακές. Ἀπό τό 1976 ἐπίσης ἀπαγορεύθηκαν διά νόμου ὅλα τα χριστιανικά ὀνόματα. Ἡ ἀπαγόρευση αὐτή ἔπληξε ὅλους τούς ἀλβανούς πολίτες, ἀλλά ἰδιαίτερα τούς βορειοηπειρῶτες ἀδελφούς μας, γιά τούς ὁποίους ἡ ὀρθόδοξη πίστη ἦταν βασικό συστατικό τῆς ἐθνικῆς τους ἰδιοπροσωπίας. Βασική ἀρχή τοῦ Κόμματος Ἐργασίας τῆς Ἀλβανίας ἦταν: «Κύριος σκοπός τοῦ κράτους εἶναι ἡ παραγωγή. Ὅποιος δέν παράγει, ὅπως οἱ ἱερεῖς, δέν ἔχει θέση στή νέα μας κοινωνία». Ἔτσι μέχρι τό 1990 οἱ ἀδελφοί μας ἔμεναν ἀβάπτιστοι, ἀστεφάνωτοι, ἀλειτούργητοι, ἀκήδευτοι, (μέ ἐλάχιστες ἐξαιρέσεις ἱερέων πού μέ κίνδυνο τῆς ζωῆς τους τελούσανν κρυφά κάποια μυστήρια).          …