Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

26 χρόνια ΟΜΟΝΟΙΑ: Λαμπρή επετειακή εκδήλωση στη Δερβιτσιάνη

26 χρόνια ΟΜΟΝΟΙΑ: Λαμπρή επετειακή εκδήλωση στη Δερβιτσιάνη
26 χρόνια ΟΜΟΝΟΙΑ: Λαμπρή επετειακή εκδήλωση στη Δερβιτσιάνη
Κι εφέτος το Πολιτιστικό Κέντρο «Σεβαστιανός» στο Κεφαλοχώρι της Δρόπολης, Δερβιτσιάνη ήταν κατάμεστο. Ήρθαν από  διάφορα χωριά της Δρόπολης,  από τους Αγίους Σαράντα και Χιμάρα, από Τίρανα και φίλοι από τον ελλαδικό χώρο.
Αναμεσά τους η πρέσβης της Ελλάδος στα Τίρανα κ. Ελένη Σουρανή, οι Γενικοί Πρόξενοι Αργυροκάστρου και Κορυτσάς κύριοι Βασίλειος Τόλιος και Γεώργιος Αλαμάνος, ο Προέδρος του ΚΕΑΔ και βουλευτής Βαγγέλης Ντούλες, ο Πρόεδρος του ΜΕΓΚΑ Χρήστος Κίτσιος, η καθηγήτρια Παρασκευή Περάκη από την Θεσσαλονίκη, οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Καραγιάννης και Μάριος Κάτσης, ο Γ. Γραμματέας του ΔΚ Αλβανίας και βουλευτής Αρμπέν Ιμάμι, ο βουλευτής του ΣΚ Αλβανίας Ανδρέας Μάρτος, η Διευθύντρια Κρατικής Επιτροπής Μειονοτήτων στα Τίρανα Κωνσταντίνα Βεζιάνη, ο Πρόεδρος του ΠΑΣΥΒΑ Θεσσαλονίκης Παντελής Πάπιστας, ο Πρόεδρος της ΣΦΕΒΑ Θεσσαλονίκης Φιλόθεος Κεμεντζεντζίδης, η Σύμβουλος Επικοινωνίας στην Ελληνική Πρεσβεία Τιράνων Μυρένα Σερβιτζόγλου, ο εκπρόσωπος της Νεολαίας Βορειοηπειρωτών Αλέξανδρος Θοδωρής κ. ά.
Μετά τη Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό «Κοίμησης της Θεοτόκου» και το μνημόσυνο υπέρ αναπαύσεων των κεκοιμημένων πρωτεργατών και αγωνιστών για τα ιδανικά της Ομόνοιας και του Βορειοηπειρωτικού Ελληνισμού, στην αίθουσα εκδηλώσεων ακολούθησε η ομιλία του Γενικού Πρόεδρου της Ομόνοιας Λεωνίδα Παππά και οι χαιρετισμοί των προσκεκλημένων.

Λίγη ιστορία
Ήταν η αναγκαιότητα του καιρού για να 
συναντηθούν στη Δερβιτσιάνη οι πρωτεργάτες: Αναστάσης Ντούρος, Βαγγέλης Ζαφειράτης, Βαγγέλης Παπαχρήστος, Βασίλης Βασιλείου, Βασίλης Ζαφειράτης, Βασίλης Ζούλας, Γιάννης Γιάννης, Γιώργος Μπούκας, Δημήτρης Ζούλας, Δημήτρη Κίκης, Ζήσος Λούτσης, Θανάσης Μάλλιος, Θεόδωρος Βεζιάνης, Κώστας Νάτσιος, Λάμπης Θανάσης, Μιχάλης Λίτσιος, ΝίκοςΜπαλκώνης, Παναγιώτης Μπάρκας, Τηλέμαχος Κονίνης, Χριστάκης Τόλης…και να ιδρύσουν την πολιτικο-κοινωνική και πολιτισμική οργάνωση ΟΜΟΝΟΙΑ.
Διαβάστε την συνέχεια

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Οι ΗΠΑ αποστέλλουν 950 τεθωρακισμένα οχήματα στην Αλβανία.

Οι ΗΠΑ αποστέλλουν εσπευσμένα 70 θωρακισμένα οχήματα στην Αλβανία (πρώτη  αποστολή) ενώ τους επόμενους  μήνες θα αποσταλούν άλλα 180 τα οποία  θα ανέλθουν συνολικά σε  950, εξοπλίζοντας τον αλβανικό στρατό για χερσαίες επιχειρήσεις . Πρόκειται για μια σαφή και κατηγορηματική κίνηση της Ουάσιγκτον στα τεκταινόμενα στο Κοσσυφοπέδιο και την ένταση  που έχει αναπτυχθεί τις τελευταίες ημέρες.

Ηπειρώτες Ευεργέτες της Τουρκοκρατίας και Ελληνοκρατίας

Το Ισλαμικό Κράτος στρατολογεί «φουρνιές» Αλβανών από Σκόπια και Κοσσυφοπέδιο