Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Δήμος Δερόπολης: Ανυπόστατα τα δημοσιεύματα των Αλβανών για κατέβασμα της Ελληνικής σημαίας στους Γεωργουτσάτες

Σε ανακοίνωση που δημοσίευσε ο Δήμος Δρόπολης στην επίσημη σελίδα του στο Facebook διαψεύδει ρητά και κατηγορηματικά τα δημοσιεύματα και τους ισχυρισμούς του αλβανοκοσσοβάρου Ταχιρ Βελίου και της πολιτικής κίνησης του με την ονομασία «Κίνημα για Ενωμένη Αλβανία» που ισχυρίζονται πως δήθεν κατέβασαν την Ελληνική σημαία από το χωρίο Γεωργουτσάτες.
«Διαβάσαμε σήμερα σε διάφορα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ότι μέλη της εθνικιστικής ομάδας του Ταχίρ Βελίου αφαίρεσαν από το παρεκκλήσι στο κέντρο του χωριού Γεωργουτσάτες την ελληνική σημαία που ήταν τοποθετημένη εκεί για πολλά χρόνια. Μάλιστα όπως λένε το γνωστοποίησαν οι ίδιοι.
Διαψεύδουμε αυτό το γεγονός κατηγορηματικά. Η ελληνική σημαία στο κέντρο του χωριού έχει αφαιρεθεί μερικούς μήνες πριν για λόγους φθοράς από τις καιρικές συνθήκες από τους ίδιους του Γεωργοτσατινούς. Μπορεί να το προπαγανδίζουν, με έμφαση αλλά η αλήθεια είναι αυτή. Κανείς από τα εν λόγω «παλικάρια» δεν ήταν αυτουργός αυτής της πράξης.
Το γεγονός αυτό δεν αποκλείει μερικές άλλες πράξεις γραφικές, εχθρικές και χαμηλού επιπέδου που έχουν λάβει χώρα στο χώρο του Δήμου Δρόπολης από διάφορους αλβανικούς εθνικιστικούς κύκλους όπως το κύμα κλοπής κατοικιών για εκφοβισμό, η καταστροφή των πινακίδων στην ελληνική γλώσσα, διάφορα συνθήματα περί Τσαμουριάς κ.α. Όλα αυτά τα συμβάντα συμπεριλαμβάνονται στην εκστρατεία εκφοβισμού και τρομοκρατίας με την ανοιχτή ανοχή της τοπικής αστυνομίας για την δράση της οποίας στο Δήμο έχουμε πολλά ερωτηματικά. Τονίζουμε ότι όλα αυτά τα συμβάντα δεν έχουν πτοήσει καθόλου το ηθικό τον συνδημοτών μας» γράφει σε ανακοινωσή που δημοσίευσε ο Δήμος Δρόπολης στην επίσημη σελίδα του στο Facebook.
 http://chaonia.com/

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ηπειρώτες Ευεργέτες της Τουρκοκρατίας και Ελληνοκρατίας

Αποκαλύπτουμε : Αίτημα στον ΟΗΕ για την εδαφική αποκατάσταση της Αλβανίας με Ελληνικά εδάφη, ετοιμάζει ο Αλβανός πρωθυπουργός Έντι Ράμα.

Το αίτημα αυτό προς ΟΗΕ και Διεθνείς Οργανισμούς έχουν ήδη υπογράψει όλοι οι βουλευτές που ¨ελέγχει ¨ ο Έντιι Ράμ , Αλβανοί βουλευτές των Σκοπίων, αλλά και του Μαυροβουνίου . 


Το αίτημα αυτό θα συνοδεύεται από χιλιάδες υπογραφές Αλβανών που θα δηλώνουν μόνιμη κατοικία ή τόπο εργασίας "Ελλάδα¨ και φυσικά από τους "Τσάμηδες" που υπογράφουν από τους πρώτους, ως "δεδιωγμένοι" από τις "αλύτρωτες" εστίες τους. 


Μην ξεχνάμε ότι , το 52% των αλλοδαπών ̟ που διαµένουν στην Ελλάδα έχουν Αλβανική υπηκοότητα. ( δεν θέλουμε να τους κάνουμε την ζωή δύσκολη ). 


Οι οπαδοί της ¨Μεγάλης Αλβανίας ¨ και του Αλβανικού Μεγαλοϊδεατισμού , με τις ευλογίες και την ενθάρρυνση του Αλβανού πρωθυπουργού ¨γυρίζουν¨ στα προς προσάρτηση "Αλβανικά εδάφη" και συλλέγουν χιλιάδες υπογραφές. 


Ξυπνήστε ! 
Το πρόβλημα που θα ανακύψει εξαιτίας της αδράνειά μας , κρίνεται εξαιρετικά σοβαρό , αφού , θα δημιουργήσει ¨προ ανάχωμα¨ υπέρ της Αλβανίας στο διεθνές δίκαιο με σκοπό να γίνει πεπ…

Αναμνήσεις από το άνοιγμα των εκκλησιών στη Β. Ήπειρο και η πρώτη ελεύθερη Ανάσταση το 1992

Ἡ Ἀλβανία κάτω ἀπό τήν ἐξουσία τοῦ κομμουνιστικοῦ κόμματος ὑπῆρξε τό μοναδικό συνταγματικά ἀθεϊστικό κράτος στόν κόσμο, κατά τήν περίοδο 1967-1990. Τήν περίοδο αὐτή ἀπαγορεύθηκε κάθε θρησκευτική ἱεροπραξία, καταστράφηκαν ἐκ θεμελίων οἱ περισσότεροι τόποι λατρείας, ἐνῶ ἀπεσχηματίστηκαν ὅλοι οἱ ἱερεῖς, καί πολλοί ἀπό αὐτούς ἐξορίστηκαν ἤ πέθαναν μαρτυρικά στίς φυλακές. Ἀπό τό 1976 ἐπίσης ἀπαγορεύθηκαν διά νόμου ὅλα τα χριστιανικά ὀνόματα. Ἡ ἀπαγόρευση αὐτή ἔπληξε ὅλους τούς ἀλβανούς πολίτες, ἀλλά ἰδιαίτερα τούς βορειοηπειρῶτες ἀδελφούς μας, γιά τούς ὁποίους ἡ ὀρθόδοξη πίστη ἦταν βασικό συστατικό τῆς ἐθνικῆς τους ἰδιοπροσωπίας. Βασική ἀρχή τοῦ Κόμματος Ἐργασίας τῆς Ἀλβανίας ἦταν: «Κύριος σκοπός τοῦ κράτους εἶναι ἡ παραγωγή. Ὅποιος δέν παράγει, ὅπως οἱ ἱερεῖς, δέν ἔχει θέση στή νέα μας κοινωνία». Ἔτσι μέχρι τό 1990 οἱ ἀδελφοί μας ἔμεναν ἀβάπτιστοι, ἀστεφάνωτοι, ἀλειτούργητοι, ἀκήδευτοι, (μέ ἐλάχιστες ἐξαιρέσεις ἱερέων πού μέ κίνδυνο τῆς ζωῆς τους τελούσανν κρυφά κάποια μυστήρια).          …