Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Ολόκληρη η εκδήλωση για την 103η επέτειο της ανακήρυξης της Αυτονομίας της Βορείου Ηπείρου στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο


Παρακολουθείστε ολόκληρη την εκδήλωση με θέμα "103 χρόνια από την ανακήρυξη της Αυτονομίας της Βορείου Ηπείρου", η οποία πραγματοποιήθηκε στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στις Βρυξέλλες στις 27 Μαρτίου 2017, από τον Έλληνα Ευρωβουλευτή των Ευρωπαίων Συντηρητικών Μεταρρυθμιστών κ. Νότη Μαριά σε συνεργασία με τον Εθνικό Σύλλογο "Βόρειος Ήπειρος 1914".


Η συνοδευτική επιστολή στους φακέλους με το ενημερωτικό υλικό που αποδόθηκαν στους Ευρωβουλευτές.


ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΕΥΡΩΒΟΥΛΕΥΤΩΝ
ΓΙΑ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΜΕΙΟΝΟΤΗΤΑΣ
ΣΤΗΝ ΑΛΒΑΝΙΑ


Βρυξέλλες 27-03-2017

Αξιότιμοι κύριοι Ευρωβουλευτές,

Η σημερινή παρουσία μας στους χώρους του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου αποβλέπει στην γνωστοποίηση των σοβαρών προβλημάτων που ταλανίζουν τα μέλη της Εθνικής Ελληνικής Μειονότητος της Αλβανίας, δηλαδή των αυτόχθονων ελληνικών κατοίκων της περιοχής, που ιστορικά αποκαλείται «Βόρειος Ήπειρος».

Τα προβλήματα αφορούν στην καταπάτηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων σε ζητήματα ιδιοκτησίας (με την υφαρπαγή εκτάσεων και περιουσιών που ανήκουν σε Έλληνες), σε ζητήματα πληθυσμιακής αλλοίωσης (με την εγκατάσταση ξένων πληθυσμών στις περιοχές της Εθνικής Ελληνικής Μειονότητος κατά παράβαση του Άρθρου 16 της Σύμβασης – Πλαίσιο του Συμβουλίου της Ευρώπης για την Προστασία των Εθνικών Μειονοτήτων), σε ζητήματα Γλώσσας, Παιδείας και Πολιτισμού καθώς και σε ζητήματα ασφαλείας.

Το πλέον, όμως, σημαντικό για την Εθνική Ελληνική Μειονότητα στην Αλβανία είναι ο περιορισμός της από το αλβανικό κράτος σε μόλις 99 χωριά. Το αποτέλεσμα είναι να παραβιάζεται το δικαίωμα του εθνικού αυτοπροσδιορισμού και να μην απολαμβάνουν των διεθνώς αναγνωρισμένων και πλειστάκις κατοχυρωμένων δικαιωμάτων τους ως Έλληνες μειονοτικοί οι κάτοικοι της Χιμάρας, της Νάρτας και πολλών άλλων ελληνικών χωριών στις Περιφέρειες Αυλώνας, Αργυροκάστρου και Κορυτσάς.

Μετά την γνωστοποίηση αυτών των προβλημάτων, ζητούμε την στήριξη σας στο να επιτευχθεί η πλήρης κατοχύρωση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων για τα μέλη της Εθνικής Ελληνικής Μειονότητος της Αλβανίας.

                                                                                           
                                                                                        Με εκτίμηση   
                                                                      Εθνικός Σύλλογος Βόρειος Ήπειρος 1914


Για το Δ.Σ


Για το Προεδρείο                                           Η Γενική Γραμματέας


             
                     Λευτέρης Πρίφτης                                                 Βιολέτα Νίκα

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Οι ΗΠΑ αποστέλλουν 950 τεθωρακισμένα οχήματα στην Αλβανία.

Οι ΗΠΑ αποστέλλουν εσπευσμένα 70 θωρακισμένα οχήματα στην Αλβανία (πρώτη  αποστολή) ενώ τους επόμενους  μήνες θα αποσταλούν άλλα 180 τα οποία  θα ανέλθουν συνολικά σε  950, εξοπλίζοντας τον αλβανικό στρατό για χερσαίες επιχειρήσεις . Πρόκειται για μια σαφή και κατηγορηματική κίνηση της Ουάσιγκτον στα τεκταινόμενα στο Κοσσυφοπέδιο και την ένταση  που έχει αναπτυχθεί τις τελευταίες ημέρες.

Ηπειρώτες Ευεργέτες της Τουρκοκρατίας και Ελληνοκρατίας

Το Ισλαμικό Κράτος στρατολογεί «φουρνιές» Αλβανών από Σκόπια και Κοσσυφοπέδιο