Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

ΕΠΙΣΤΟΛΗ

ΕΠΙΣΤΟΛΗ


ΠΡΟΣ: ΛΕΩΝΙΔΑ ΠΑΠΠΑ
ΓΕΝΙΚΟ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΟΜΟΝΟΙΑΣ
ΠΡΟΣ: ΕΥΑΓΓΕΛΟ ΝΤΟΥΛΕ
ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΥ ΚΕΑΔ

Αγαπητοί κύριοι πρόεδροι της Ομόνοιας και του ΚΕΑΔ
Βρισκόμαστε στην τελική ευθεία  της ανασύνταξης των πολιτικών δυνάμεων της χώρας  για την εκλογική αναμέτρηση της 25 Ιουνίου 2017  και η Εθνική Ελληνική Μειονότητα  αισθάνεται  εντελώς αποπροσανατολισμένη όσο ποτέ άλλη φορά. Η πρόσφατη πολιτική κρίση, αλλά και η ερασιτεχνική διαχείριση της κατάστασης  οδήγησαν  σε πρωτοφανή  αδιέξοδα από τα οποία οφείλουμε από κοινού να βγούμε ανώδυνα.
 Στη σκέψη και τη συνείδησή μας αυτές  τις στιγμές  πρέπει να πρυτανεύσει η λογική και η σύνεση έστω και στο πάρα πέντε  να συνεννοηθούμε για να ενώσουμε όχι μόνο τις δυνάμεις των παρατάξεών μας, αλλά όλους τους Έλληνες  ως πανστρατιά που μπορεί να επανορθώσει την κατακερματισμένη και αποδυναμωμένη εικόνα της πολιτικής  και της κοινωνίας μας και κυρίως να διασώσει την αξιοπρέπεια και το κύρος της Εθνικής Ελληνικής μειονότητας, διεκδικώντας και πετυχαίνοντας την αυτοτελή εκπροσώπηση στην αλβανική βουλή .
Δημοσιεύματα στα ΜΜΕ  αναφέρουν ότι το ΚΕΑΔ – ΟΜΟΝΟΙΑ  δεν θα κατέβει    σ’ αυτές τις εκλογές και θα καλέσει τους ψηφοφόρους του να στηρίξουν το Δημοκρατικό Κόμμα με αντάλλαγμα την ένταξη σε εκλόγιμη θέση του προέδρου του ΚΕΑΔ  στο ψηφοδέλτιο του  ΔΚ.
   Αυτό δε χωράει στη λογική κανενός συμπατριώτη μας που τόσες δεκαετίες στη σειρά  , στήριξε φανατισμένα τους αγώνες της Ομόνοιας για τα δίκαια του Ελληνισμού. Και πίστευε στα αυτοτελή και εθνικά εγχειρήματα .
Εμείς ως Κόμμα των Ελλήνων, θα μπορούσαμε αυτές τις στιγμές  να σκεφτούμε μικροπολιτικά, αλλά δε θα το κάνουμε, γιατί δεν ήρθαμε στην πολιτική σκηνή να πολεμήσουμε την Ομόνοια και το ΚΕΑΔ, όπως με ιδιαίτερη εμπάθεια εξακολουθούν να πράττουν κάποιοι ασταμάτητα, αλλά  ήρθαμε για να αναβαθμίσουμε την ανεξάρτητη πολιτική της Εθνικής Ελληνικής Μειονότητας.
 Στην προσπάθειά μας αυτή, ίσως να μην πείσαμε ακόμη την πλειοψηφία των Ελλήνων, αλλά δεν εγκαταλείψαμε ποτέ τον καθαρό αγώνα και ούτε την ελπίδα μας ότι οι συμπατριώτες μας κάποια στιγμή θα  συστρατευτούν στην Συμμαχία των Ελλήνων. Κι αυτό επειδή αφουγκραζόμαστε τον πόνο και τις ανησυχίες  αυτού του τόπου.
Για μία ακόμη φορά σας κάνω έκκληση να συμπορευτούμε μαζί κι αδελφωμένα. Ο Ελληνισμός στην Αλβανία χρειάζεται άμεση και «ελληνική»  εκπροσώπηση αντάξια της ιστορίας του για δίκαιη και δημοκρατική διευθέτηση των δικαιωμάτων του .
Οι  έλληνες μπορούμε να εκλέξουμε αυτόνομα τους εκπροσώπους μας .
Δεν μπορεί η ΟΜΟΝΟΙΑ να είναι δεκανίκι  του κάθε αλβανικού κόμματος .

Υπάρχουν λύσεις  έστω και την ύστατη στιγμή.
Προτείνουμε:
 Ή να στηρίξετε εσείς το ψηφοδέλτιο του Κόμματος των Ελλήνων ,ή να στηρίξουμε όλοι μας έναν κοινό υποψήφιο με το ψηφοδέλτιο του ΚΕΑΔ.
Η ιστορία μας δίδαξε ότι οι Έλληνες μεγαλούργησαν μόνο όταν είναι ενωμένοι. Ας το πράξουμε τώρα.

ΧΡΗΣΤΟΣ ΚΙΤΣΟΣ
ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΕΕΜΜ-ΜΕΓΚΑ

Άγιοι Σαράντα 24.05.2017

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ηπειρώτες Ευεργέτες της Τουρκοκρατίας και Ελληνοκρατίας

Αποκαλύπτουμε : Αίτημα στον ΟΗΕ για την εδαφική αποκατάσταση της Αλβανίας με Ελληνικά εδάφη, ετοιμάζει ο Αλβανός πρωθυπουργός Έντι Ράμα.

Το αίτημα αυτό προς ΟΗΕ και Διεθνείς Οργανισμούς έχουν ήδη υπογράψει όλοι οι βουλευτές που ¨ελέγχει ¨ ο Έντιι Ράμ , Αλβανοί βουλευτές των Σκοπίων, αλλά και του Μαυροβουνίου . 


Το αίτημα αυτό θα συνοδεύεται από χιλιάδες υπογραφές Αλβανών που θα δηλώνουν μόνιμη κατοικία ή τόπο εργασίας "Ελλάδα¨ και φυσικά από τους "Τσάμηδες" που υπογράφουν από τους πρώτους, ως "δεδιωγμένοι" από τις "αλύτρωτες" εστίες τους. 


Μην ξεχνάμε ότι , το 52% των αλλοδαπών ̟ που διαµένουν στην Ελλάδα έχουν Αλβανική υπηκοότητα. ( δεν θέλουμε να τους κάνουμε την ζωή δύσκολη ). 


Οι οπαδοί της ¨Μεγάλης Αλβανίας ¨ και του Αλβανικού Μεγαλοϊδεατισμού , με τις ευλογίες και την ενθάρρυνση του Αλβανού πρωθυπουργού ¨γυρίζουν¨ στα προς προσάρτηση "Αλβανικά εδάφη" και συλλέγουν χιλιάδες υπογραφές. 


Ξυπνήστε ! 
Το πρόβλημα που θα ανακύψει εξαιτίας της αδράνειά μας , κρίνεται εξαιρετικά σοβαρό , αφού , θα δημιουργήσει ¨προ ανάχωμα¨ υπέρ της Αλβανίας στο διεθνές δίκαιο με σκοπό να γίνει πεπ…

Αναμνήσεις από το άνοιγμα των εκκλησιών στη Β. Ήπειρο και η πρώτη ελεύθερη Ανάσταση το 1992

Ἡ Ἀλβανία κάτω ἀπό τήν ἐξουσία τοῦ κομμουνιστικοῦ κόμματος ὑπῆρξε τό μοναδικό συνταγματικά ἀθεϊστικό κράτος στόν κόσμο, κατά τήν περίοδο 1967-1990. Τήν περίοδο αὐτή ἀπαγορεύθηκε κάθε θρησκευτική ἱεροπραξία, καταστράφηκαν ἐκ θεμελίων οἱ περισσότεροι τόποι λατρείας, ἐνῶ ἀπεσχηματίστηκαν ὅλοι οἱ ἱερεῖς, καί πολλοί ἀπό αὐτούς ἐξορίστηκαν ἤ πέθαναν μαρτυρικά στίς φυλακές. Ἀπό τό 1976 ἐπίσης ἀπαγορεύθηκαν διά νόμου ὅλα τα χριστιανικά ὀνόματα. Ἡ ἀπαγόρευση αὐτή ἔπληξε ὅλους τούς ἀλβανούς πολίτες, ἀλλά ἰδιαίτερα τούς βορειοηπειρῶτες ἀδελφούς μας, γιά τούς ὁποίους ἡ ὀρθόδοξη πίστη ἦταν βασικό συστατικό τῆς ἐθνικῆς τους ἰδιοπροσωπίας. Βασική ἀρχή τοῦ Κόμματος Ἐργασίας τῆς Ἀλβανίας ἦταν: «Κύριος σκοπός τοῦ κράτους εἶναι ἡ παραγωγή. Ὅποιος δέν παράγει, ὅπως οἱ ἱερεῖς, δέν ἔχει θέση στή νέα μας κοινωνία». Ἔτσι μέχρι τό 1990 οἱ ἀδελφοί μας ἔμεναν ἀβάπτιστοι, ἀστεφάνωτοι, ἀλειτούργητοι, ἀκήδευτοι, (μέ ἐλάχιστες ἐξαιρέσεις ἱερέων πού μέ κίνδυνο τῆς ζωῆς τους τελούσανν κρυφά κάποια μυστήρια).          …