Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Ρωσία: Στην Αλβανία καταστρέφονται ορθόδοξα ιερά και διώκεται η Ορθοδοξία συστηματικά – Η Βόρεια Ήπειρος είναι «γη ελληνική»

Την προσοχή του στην Βόρεια Ήπειρο ρίχνει ο ρωσικός τύπος για τα τεκταινόμενα που λαμβάνουν χώρα εκεί εδώ και μεγάλο διάστημα δείχνοντας το ενδιαφέρον που υφίσταται για ολόκληρη την περιοχή των Βαλκανίων .   
Ευάλωτα σε επιθέσεις από βανδάλους και  χλευαστές της ορθοδοξίας παραμένουν μοναστήρια και ναοί της Βορείου Ηπείρου.
Αυτή η περιοχή εδώ και αιώνες κατοικείται κυρίως από Ορθόδοξους Έλληνες και σήμερα βρίσκεται στο έδαφος της σύγχρονης Αλβανίας, αναφέρει το ρωσικό δημοσίευμα το οποίο καταδεικνύει το μεγάλο ρωσικό ενδιαφέρον για την περιοχή της  Αλβανίας .
Την ίδια στιγμή Ρώσοι ειδικοί αμυντικοί αναλυτές, αξιωματούχοι κά, στηλιτεύουν την προσπάθεια δημιουργίας της «Μεγάλης Αλβανίας» σε έναν προνομιακό χώρο για την Μόσχα όπως τα Βαλκάνια, κάτι το οποίο η Ρωσία δεν πρόκειται να επιτρέψει ποτέ.
Ένα άλλο πλήγμα για την ορθόδοξη κληρονομιά της περιοχής ήταν η καταστροφή της Μονής του Αγίου Αθανασίου στην Κάτω Λένιτσα , το οποίο ιδρύθηκε  το μακρινό  1797, συνεχίζει το άρθρο.
Λόγω της αδράνειας των αρχών τα κτίρια που απαρτίζουν το μοναστήρι κατέρρευσαν και οι αλβανικές αρχές απέτυχαν να λάβουν  μέτρα για την αποκατάσταση του μνημείου, ενώ η Μονή έχει υποστεί  ανεπανόρθωτη βλάβη το χειμώνα που μας πέρασε .
Επί του παρόντος, το μοναστήρι είναι ερείπια και καμία ενέργεια δεν εγκρίνεται για την αποκατάσταση του.
Οι επιθέσεις σε ορθόδοξες εκκλησίες έχουν γίνει σύγχρονη πρακτική  στην σημερινή Αλβανία. Πολλές φορές έχουμε αφαίρεση της ιδιοκτησίας και  καταστροφή των ιερών τόπων από το ίδιο το αλβανικό κράτος .
Πριν από λίγο καιρό, στην κεντρική Αλβανία καταστράφηκαν μοναδικές τοιχογραφίες του διάσημου αγιογράφου του XVI αιώνα Ονούφριου χωρίς να συγκινηθεί ουδείς.
Πολλά λείψανα Αγίων στα ορθόδοξα μοναστήρια και ναούς έχουν πουληθεί  στο εξωτερικό αλλά και στην  μαύρη αγορά αρχαιοτήτων.
Πριν από λίγους μήνες, άγνωστοι έκλεψαν 18 εικόνες από τη βυζαντινή εκκλησία της Αγίας Μαρίνας στο Λάμποβο. Στην πόλη της Πρεμετής  δημόσιοι υπάλληλοι υπό το πρόσχημα της «συλλογής των παλαιών χρεών,» έκλεψαν  από την ορθόδοξη εκκλησία εικόνες της Αγίας  Θεοτόκου, ιερά σκεύη, ακόμη και ένα κουδούνι.
Ο Μητροπολίτης Κονίτσης Ανδρέας τονίζει ότι όχι μόνο η Ορθόδοξη Εκκλησία, αλλά και οι  Έλληνες της Αλβανίας είναι κάτω υπό σοβαρή πίεση, με  κατασχέσεις των περιουσιών  τους  και την παραπομπή τους σε δίκες παρωδία.
«Οι Αλβανοί δεν κρύβουν τα σχέδιά τους για την οικοδόμηση μιας» Μεγάλης Αλβανίας στην οποία  σχεδιάζουν να περιλαμβάνουν μεγάλες περιοχές των γειτονικών Ορθοδόξων κρατών», τονίζει  ο επίσκοπος.
Σύμφωνα με τον Προκαθήμενο της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Αλβανίας, ο Αρχιεπίσκοπος Αναστάσιος και η ορθόδοξη Εκκλησία στην Αλβανία εξακολουθούν να διώκονται  από τις αρχές , οι οποίες «δεν έχουν ακόμη επιστέψει τα ιερά που κατασχέθηκαν από το άθεο καθεστώς, συμπεριλαμβανομένων πολλών μοναστηριών.»
Η αλβανική κυβέρνηση  στερεί συστηματικά επίσης το δικαίωμα της αλβανικής υπηκοότητας σε αυτούς  που ζουν στην Ελλάδα .
Σύμφωνα με νέα  απόφαση οι πόλεις και τα χωριά που κατοικεί ελληνικός ορθόδοξος πληθυσμός εντάσσονται  διοικητικά εκ νέου σε περιοχές με κατοίκους  κυρίως  μουσουλμάνους .
Η Ήπειρος (από την ελληνική λέξη «η ηπειρωτική χώρα, γη, ήπειρο») είναι ελληνική περιφέρεια  που κατοικείται κυρίως από  ελληνικό ορθόδοξο πληθυσμό και δεν είναι λιγότερο σημαντική για την Ελλάδα από το Κοσσυφοπέδιο και τα Μετόχια για τη Σερβία, τονίζει ο Ρώσος αρθρογράφος.
Η έννοια της «Βορείου Ηπείρου» εμφανίστηκε μόνο στις αρχές του εικοστού αιώνα, όταν χωρίστηκε τεχνητά αυτή η περιοχή  σε δύο τμήματα, το νότιο που αποτελεί την  σημερινή  Ήπειρο και την   Βόρεια ‘Ήπειρο,  ενάντια στη βούληση του ελληνικού πληθυσμού που συνδέθηκε με το νέο κράτος της Αλβανίας.
Η περιοχή αυτή  ανακήρυξε την αυτονομία της δημιουργώντας μάλιστα και την δική της  κυβέρνηση (Φεβρουάριος 1914), όταν οι Έλληνες  νίκησαν τον μουσουλμανικό αλβανικό στρατό.
Στη συνέχεια, υπήρξε η δημιουργία μιας διεθνούς επιτροπής ελέγχου για το θέμα και η διεθνή μεσολάβηση με την διεξαγωγή συνομιλιών μεταξύ της κυβέρνησης των Ελλήνων  και των Αλβανών.
Ως αποτέλεσμα, τον  Μάιο 1914 υπογράφθηκε το  πρωτόκολλο της Κέρκυρας που αναγνώρισε  την αυτονομία της Βορείου Ηπείρου, τα θρησκευτικά, ατομικά και πολιτικά δικαιώματα της Ελληνικής Ορθόδοξης κοινότητας μέχρι και το δικαίωμά τους να έχουν τη δική τους χωροφυλακή στους τομείς τους.
Ωστόσο, σύντομα έγινε σαφές ότι οι Αλβανοί δεν πρόκειται να εφαρμόσουν αυτές τις συμφωνίες, τις οποίες καταπάτησαν …αμέσως.
Το 1970 υπήρξε  αναγκαστική μετατόπιση του ορθόδοξου πληθυσμού της Βορείου Ηπείρου. Με σχέδιο  εθνοκάθαρσης της περιοχής «μετακινήθηκαν » εβδομήντα οκτώ χιλιάδες Έλληνες με βίαιο τρόπο στη βόρεια Αλβανία. Μόνο δέκα έξι χιλιάδες από αυτούς κατάφεραν να επιστρέψουν αργότερα, καταλήγει το άρθρο.
Εφόσον οι ελληνικές κυβερνήσεις διαχρονικά δεν λαμβάνουν όλα εκείνα τα απαιτούμενα μέτρα, διπλωματικά, νομικά, στρατιωτικά κά,  ο ελληνισμός συστηματικά θα συρρικνώνεται και θα εξοντώνεται.
Αυτή είναι η ουσία από το μακρινό παρελθόν μέχρι σήμερα στην Ελλάδα των μνημονίων.  Κάποτε όμως , κάπως θα πρέπει να ξυπνήσουμε και να πράξουμε το «ορθό».  

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ηπειρώτες Ευεργέτες της Τουρκοκρατίας και Ελληνοκρατίας

Αποκαλύπτουμε : Αίτημα στον ΟΗΕ για την εδαφική αποκατάσταση της Αλβανίας με Ελληνικά εδάφη, ετοιμάζει ο Αλβανός πρωθυπουργός Έντι Ράμα.

Το αίτημα αυτό προς ΟΗΕ και Διεθνείς Οργανισμούς έχουν ήδη υπογράψει όλοι οι βουλευτές που ¨ελέγχει ¨ ο Έντιι Ράμ , Αλβανοί βουλευτές των Σκοπίων, αλλά και του Μαυροβουνίου . 


Το αίτημα αυτό θα συνοδεύεται από χιλιάδες υπογραφές Αλβανών που θα δηλώνουν μόνιμη κατοικία ή τόπο εργασίας "Ελλάδα¨ και φυσικά από τους "Τσάμηδες" που υπογράφουν από τους πρώτους, ως "δεδιωγμένοι" από τις "αλύτρωτες" εστίες τους. 


Μην ξεχνάμε ότι , το 52% των αλλοδαπών ̟ που διαµένουν στην Ελλάδα έχουν Αλβανική υπηκοότητα. ( δεν θέλουμε να τους κάνουμε την ζωή δύσκολη ). 


Οι οπαδοί της ¨Μεγάλης Αλβανίας ¨ και του Αλβανικού Μεγαλοϊδεατισμού , με τις ευλογίες και την ενθάρρυνση του Αλβανού πρωθυπουργού ¨γυρίζουν¨ στα προς προσάρτηση "Αλβανικά εδάφη" και συλλέγουν χιλιάδες υπογραφές. 


Ξυπνήστε ! 
Το πρόβλημα που θα ανακύψει εξαιτίας της αδράνειά μας , κρίνεται εξαιρετικά σοβαρό , αφού , θα δημιουργήσει ¨προ ανάχωμα¨ υπέρ της Αλβανίας στο διεθνές δίκαιο με σκοπό να γίνει πεπ…

Αναμνήσεις από το άνοιγμα των εκκλησιών στη Β. Ήπειρο και η πρώτη ελεύθερη Ανάσταση το 1992

Ἡ Ἀλβανία κάτω ἀπό τήν ἐξουσία τοῦ κομμουνιστικοῦ κόμματος ὑπῆρξε τό μοναδικό συνταγματικά ἀθεϊστικό κράτος στόν κόσμο, κατά τήν περίοδο 1967-1990. Τήν περίοδο αὐτή ἀπαγορεύθηκε κάθε θρησκευτική ἱεροπραξία, καταστράφηκαν ἐκ θεμελίων οἱ περισσότεροι τόποι λατρείας, ἐνῶ ἀπεσχηματίστηκαν ὅλοι οἱ ἱερεῖς, καί πολλοί ἀπό αὐτούς ἐξορίστηκαν ἤ πέθαναν μαρτυρικά στίς φυλακές. Ἀπό τό 1976 ἐπίσης ἀπαγορεύθηκαν διά νόμου ὅλα τα χριστιανικά ὀνόματα. Ἡ ἀπαγόρευση αὐτή ἔπληξε ὅλους τούς ἀλβανούς πολίτες, ἀλλά ἰδιαίτερα τούς βορειοηπειρῶτες ἀδελφούς μας, γιά τούς ὁποίους ἡ ὀρθόδοξη πίστη ἦταν βασικό συστατικό τῆς ἐθνικῆς τους ἰδιοπροσωπίας. Βασική ἀρχή τοῦ Κόμματος Ἐργασίας τῆς Ἀλβανίας ἦταν: «Κύριος σκοπός τοῦ κράτους εἶναι ἡ παραγωγή. Ὅποιος δέν παράγει, ὅπως οἱ ἱερεῖς, δέν ἔχει θέση στή νέα μας κοινωνία». Ἔτσι μέχρι τό 1990 οἱ ἀδελφοί μας ἔμεναν ἀβάπτιστοι, ἀστεφάνωτοι, ἀλειτούργητοι, ἀκήδευτοι, (μέ ἐλάχιστες ἐξαιρέσεις ἱερέων πού μέ κίνδυνο τῆς ζωῆς τους τελούσανν κρυφά κάποια μυστήρια).          …