Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Π.Σ.Η.Ε: Να σταματήσει η ανθελληνική πολιτική της Αλβανίας – Η Ελλάδα δεν μπορεί μόνο να αμύνεται. Ψήφισμα Παγκοσμίου Συμβούλιο Ηπειρωτών Εξωτερικού για την Ε.Ε.Μ

 
Π.Σ.Η.Ε: Να σταματήσει η ανθελληνική πολιτική της Αλβανίας – Η Ελλάδα δεν μπορεί μόνο να αμύνεται 
Ψήφισμα Παγκοσμίου Συμβούλιο Ηπειρωτών Εξωτερικού για την Ε.Ε.Μ
Κατά τη διάρκεια των εργασιών του Δ’ Συνεδρίου Παγκοσμίου Συμβουλίου Ηπειρωτών Εξωτερικού που έλαβε χώρα στην Πρέβεζα, 27 με 29 Ιουλίου 2017, συζητήθηκαν ενδελεχώς τα ζητήματα που απασχολούν τον Βορειοηπειρωτικό Ελληνισμό.
Οι αντιπρόσωποι του Συνεδρίου ενέκριναν ομόφωνα το ακόλουθο ψήφισμά:
Οι απόδημοι Έλληνες Ηπειρώτες, παρακολουθούμε στενά τα τεκταινόμενα και εκφράζουν την απόλυτη συμπαράσταση μας στους συμπατριώτες μας που διαμένουν στις πατρογονικές τους εστίες. Εκφράζουμε την ανησυχία μας για τα πολύπλευρα προβλήματα που αντιμετωπίζουν με επίκεντρο το δημογραφικό, τα ζητήματα παιδείας και το περιουσιακό. Ειδικότερα για το περιουσιακό, καταγγέλλουμε τις συνεχιζόμενες μεθοδεύσεις διαφόρων υπηρεσιών του αλβανικού κράτους που προσπαθούν να απογυμνώσουν περιουσιακά την Εθνική Ελληνική Μειονότητα όπως στις περιοχές των Αγιών Σαράντα και του Αργυροκάστρου όπου τεράστιες εκτάσεις γης παραχωρούνται σε αλλοεθνείς και αλλόθρησκους σε υποτιθέμενους απογόνους αγάδων χωρίς να έχουν καμία σχέση με την περιοχή αλλά και την παρατεταμένη πίεση των γηγενών κατοίκων της Χειμάρας με σκοπό την υφαρπαγή των ακινήτων που κληρονόμησαν από τους προγόνους τους, με πρόσφατο περιστατικό την κατεδάφιση δύο ακινήτων στους Δρυμάδες
Καλούμε την Αλβανική Κυβέρνηση να συμμορφωθεί, στο πνεύμα της σύγχρονης εποχής και να σεβαστεί τα ανθρώπινα και μειονοτικά δικαιώματα όλων των πολιτών της όπως αυτά απορρέουν από τις ευρωπαϊκές και διεθνείς συμβάσεις που και η ίδια υπέγραψε. Μας ανησυχεί το γεγονός ότι στην Αλβανία καλλιεργείται ένα ανθελληνικό πνεύμα και είναι διπλά λυπηρό όταν αυτό έχει την ανοχή μέχρι και την προτροπή των ανώτατων αξιωματούχων της χώρας, όπως συνέβη πρόσφατα με την τοποθέτηση πέτρας από του Φιλιάτες θεωρώντας το αλβανική επικράτεια αλλά και τους κατά καιρούς ανθελληνικές δηλώσεις του πρωθυπουργού Έντι Ράμα.
Καλούμε την Ελληνική Κυβέρνηση, Να σταματήσει την παθητική πολιτική στα ελληνοαλβανικά ζητήματα αλλά στο πνεύμα της καλής γειτνίασης και της κοινής ευρωπαϊκής πορείας των δύο χωρών, να εντείνει το διάλογο για την επίλυση των ουσιαστικών ζητημάτων με κυριότερο αυτό του βορειοηπειρωτικού ελληνισμού. Να δείξει την έμπρακτη στήριξη της προς τους ομογενείς μας με συγκεκριμένες πρωτοβουλίες, Να επαναφέρει άμεσα το οικονομικό βοήθημα προς τους ανασφάλιστους υπερήλικες του ΟΓΑ
Το Παγκόσμιο Συμβούλιο Ηπειρωτών Εξωτερικού εκφράζει την συμπαράσταση του προς την ιστορική οργάνωση «ΟΜΟΝΟΙΑ» και ευελπιστεί πως θα βγει πιο ανανεωμένη από τις ήδη ανακοινωθέντες διεργασίες που αναμένεται να γίνουν εντός του 2017.
http://omonoia-deeem.org/

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ηπειρώτες Ευεργέτες της Τουρκοκρατίας και Ελληνοκρατίας

Αποκαλύπτουμε : Αίτημα στον ΟΗΕ για την εδαφική αποκατάσταση της Αλβανίας με Ελληνικά εδάφη, ετοιμάζει ο Αλβανός πρωθυπουργός Έντι Ράμα.

Το αίτημα αυτό προς ΟΗΕ και Διεθνείς Οργανισμούς έχουν ήδη υπογράψει όλοι οι βουλευτές που ¨ελέγχει ¨ ο Έντιι Ράμ , Αλβανοί βουλευτές των Σκοπίων, αλλά και του Μαυροβουνίου . 


Το αίτημα αυτό θα συνοδεύεται από χιλιάδες υπογραφές Αλβανών που θα δηλώνουν μόνιμη κατοικία ή τόπο εργασίας "Ελλάδα¨ και φυσικά από τους "Τσάμηδες" που υπογράφουν από τους πρώτους, ως "δεδιωγμένοι" από τις "αλύτρωτες" εστίες τους. 


Μην ξεχνάμε ότι , το 52% των αλλοδαπών ̟ που διαµένουν στην Ελλάδα έχουν Αλβανική υπηκοότητα. ( δεν θέλουμε να τους κάνουμε την ζωή δύσκολη ). 


Οι οπαδοί της ¨Μεγάλης Αλβανίας ¨ και του Αλβανικού Μεγαλοϊδεατισμού , με τις ευλογίες και την ενθάρρυνση του Αλβανού πρωθυπουργού ¨γυρίζουν¨ στα προς προσάρτηση "Αλβανικά εδάφη" και συλλέγουν χιλιάδες υπογραφές. 


Ξυπνήστε ! 
Το πρόβλημα που θα ανακύψει εξαιτίας της αδράνειά μας , κρίνεται εξαιρετικά σοβαρό , αφού , θα δημιουργήσει ¨προ ανάχωμα¨ υπέρ της Αλβανίας στο διεθνές δίκαιο με σκοπό να γίνει πεπ…

Αναμνήσεις από το άνοιγμα των εκκλησιών στη Β. Ήπειρο και η πρώτη ελεύθερη Ανάσταση το 1992

Ἡ Ἀλβανία κάτω ἀπό τήν ἐξουσία τοῦ κομμουνιστικοῦ κόμματος ὑπῆρξε τό μοναδικό συνταγματικά ἀθεϊστικό κράτος στόν κόσμο, κατά τήν περίοδο 1967-1990. Τήν περίοδο αὐτή ἀπαγορεύθηκε κάθε θρησκευτική ἱεροπραξία, καταστράφηκαν ἐκ θεμελίων οἱ περισσότεροι τόποι λατρείας, ἐνῶ ἀπεσχηματίστηκαν ὅλοι οἱ ἱερεῖς, καί πολλοί ἀπό αὐτούς ἐξορίστηκαν ἤ πέθαναν μαρτυρικά στίς φυλακές. Ἀπό τό 1976 ἐπίσης ἀπαγορεύθηκαν διά νόμου ὅλα τα χριστιανικά ὀνόματα. Ἡ ἀπαγόρευση αὐτή ἔπληξε ὅλους τούς ἀλβανούς πολίτες, ἀλλά ἰδιαίτερα τούς βορειοηπειρῶτες ἀδελφούς μας, γιά τούς ὁποίους ἡ ὀρθόδοξη πίστη ἦταν βασικό συστατικό τῆς ἐθνικῆς τους ἰδιοπροσωπίας. Βασική ἀρχή τοῦ Κόμματος Ἐργασίας τῆς Ἀλβανίας ἦταν: «Κύριος σκοπός τοῦ κράτους εἶναι ἡ παραγωγή. Ὅποιος δέν παράγει, ὅπως οἱ ἱερεῖς, δέν ἔχει θέση στή νέα μας κοινωνία». Ἔτσι μέχρι τό 1990 οἱ ἀδελφοί μας ἔμεναν ἀβάπτιστοι, ἀστεφάνωτοι, ἀλειτούργητοι, ἀκήδευτοι, (μέ ἐλάχιστες ἐξαιρέσεις ἱερέων πού μέ κίνδυνο τῆς ζωῆς τους τελούσανν κρυφά κάποια μυστήρια).          …