Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Αντιπροσωπεία του Κογκρέσου στην Αλβανία, η Χιμάρα στην ατζέντα των συζητήσεων

Το Σάββατο 11 Οκτωβρίου, μέλη του αμερικανικού Κογκρέσου θα επισκεφθούν την Αλβανία όπου θα συναντηθούν με τον πρωθυπουργό της χώρας Έντι Ράμα, τον πρόεδρο του κοινοβουλίου Ιλίρ Μέτα και τον Αρχιεπίσκοπο Τιράνων, Δυρραχίου και πάσης Αλβανίας Αναστάσιο.
Η ατζέντα των συζητήσεων έχει διαμορφωθεί απ' τον State Department και την Αμερικάνικη Πρεσβεία στην Αλβανία που παρακολουθεί στενά τα φλέγοντα ζητήματα.
Σύμφωνα με πληροφορίες, επικεφαλής της αντιπροσωπείας θα είναι ο ελληνικοαμερικανός βουλευτής Gus Bilirakis και θα συνοδεύεται απ' τους βουλευτές Michele Bachmann, Jack Kingston και Gregory Meeks.
Ο κ. Bilirakis έχει ασχοληθεί αρκετές φορές στο παρελθόν με τα προβλήματα της Ελληνικής Μειονότητας στην Αλβανία τα οποία πάντα προωθούσε στο υπουργείο Εξωτερικών της Αμερικής. Η ενασχόληση του με τα δικαιώματα της ΕΕΜ στην Αλβανία, προέκυψε απ' την στενή συνεργασία του με την Χιμαρώτικη Κοινότητα Αμερικής και την φιλική του σχέση με τον πρόεδρό της, πάτερ Κοσμά Καραβέλα.
Όπως μας ενημέρωσαν τα μέλη της Χιμαριώτικης Κοινότητας Αμερικής, έχουν ενημερώσει τον κ. Biliraki για το ζήτημα της διοικητικής διαίρεσης στην περιοχή της Χιμάρας και τις προσπάθειες της αλβανικής κυβέρνησης για την αλλοίωση του ελληνικού στοιχείου στην περιοχή. Επίσης και η Αμερικανική πρεσβεία στην Αλβανία έχει θέσει το ίδιο ζήτημα στους Αμερικανούς βουλευτές για να συζητηθεί με τον πρωθυπουργό της χώρας Έντι Ράμα.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Οι ΗΠΑ αποστέλλουν 950 τεθωρακισμένα οχήματα στην Αλβανία.

Οι ΗΠΑ αποστέλλουν εσπευσμένα 70 θωρακισμένα οχήματα στην Αλβανία (πρώτη  αποστολή) ενώ τους επόμενους  μήνες θα αποσταλούν άλλα 180 τα οποία  θα ανέλθουν συνολικά σε  950, εξοπλίζοντας τον αλβανικό στρατό για χερσαίες επιχειρήσεις . Πρόκειται για μια σαφή και κατηγορηματική κίνηση της Ουάσιγκτον στα τεκταινόμενα στο Κοσσυφοπέδιο και την ένταση  που έχει αναπτυχθεί τις τελευταίες ημέρες.

Ηπειρώτες Ευεργέτες της Τουρκοκρατίας και Ελληνοκρατίας

Το Ισλαμικό Κράτος στρατολογεί «φουρνιές» Αλβανών από Σκόπια και Κοσσυφοπέδιο