Πέμπτη, 9 Οκτωβρίου 2014

Αντιπροσωπεία του Κογκρέσου στην Αλβανία, η Χιμάρα στην ατζέντα των συζητήσεων

Το Σάββατο 11 Οκτωβρίου, μέλη του αμερικανικού Κογκρέσου θα επισκεφθούν την Αλβανία όπου θα συναντηθούν με τον πρωθυπουργό της χώρας Έντι Ράμα, τον πρόεδρο του κοινοβουλίου Ιλίρ Μέτα και τον Αρχιεπίσκοπο Τιράνων, Δυρραχίου και πάσης Αλβανίας Αναστάσιο.
Η ατζέντα των συζητήσεων έχει διαμορφωθεί απ' τον State Department και την Αμερικάνικη Πρεσβεία στην Αλβανία που παρακολουθεί στενά τα φλέγοντα ζητήματα.
Σύμφωνα με πληροφορίες, επικεφαλής της αντιπροσωπείας θα είναι ο ελληνικοαμερικανός βουλευτής Gus Bilirakis και θα συνοδεύεται απ' τους βουλευτές Michele Bachmann, Jack Kingston και Gregory Meeks.
Ο κ. Bilirakis έχει ασχοληθεί αρκετές φορές στο παρελθόν με τα προβλήματα της Ελληνικής Μειονότητας στην Αλβανία τα οποία πάντα προωθούσε στο υπουργείο Εξωτερικών της Αμερικής. Η ενασχόληση του με τα δικαιώματα της ΕΕΜ στην Αλβανία, προέκυψε απ' την στενή συνεργασία του με την Χιμαρώτικη Κοινότητα Αμερικής και την φιλική του σχέση με τον πρόεδρό της, πάτερ Κοσμά Καραβέλα.
Όπως μας ενημέρωσαν τα μέλη της Χιμαριώτικης Κοινότητας Αμερικής, έχουν ενημερώσει τον κ. Biliraki για το ζήτημα της διοικητικής διαίρεσης στην περιοχή της Χιμάρας και τις προσπάθειες της αλβανικής κυβέρνησης για την αλλοίωση του ελληνικού στοιχείου στην περιοχή. Επίσης και η Αμερικανική πρεσβεία στην Αλβανία έχει θέσει το ίδιο ζήτημα στους Αμερικανούς βουλευτές για να συζητηθεί με τον πρωθυπουργό της χώρας Έντι Ράμα.
Share This
Previous Post
Next Post

Εντολήν καινήν σας δίδω, Να αγαπάτε αλλήλους∙ καθώς εγώ σας ηγάπησα, και σεις να αγαπάτε αλλήλους. Εκ τούτου θέλουσι γνωρίσει πάντες ότι είσθε μαθηταί μου, εάν έχητε αγάπην προς αλλήλους. (Ιωάννης, ιγ΄:34--35).---Një porosi të re ju le juve: Të doni njëri-tjetrin, siç ju desha unë dhe ju të doni njëri-tjetrin. Prej kësaj do t'ju njohin ju të gjithë se jeni nxënësit e mi, në qoftë se keni dashuri për njëri-tjetrin" Joani 13,34-35.

0 σχόλια: