Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Η Ιερά Μητρόπολη Κορυτσάς δίπλα στους πληγέντες από τις πλημμύρες. - Dorëzimi i ndihmave për të afërmit tanë të prekur nga përmbytja!

Η Ιερά Μητρόπολης Κορυτσάς στα πλαίσια του φιλανθρωπικού της έργου έστειλε ανθρωπιστική βοήθεια στις πληγείσες περιοχές  στην Νότια Αλβανία από τις πλημμύρες. Η βοήθεια παραδόθηκε από τους εκπροσώπους της Μητροπόλεως στο Κέντρο Εκτάκτων Αναγκών Φιέρ όπου ήταν παρών ο Δήμαρχος της πόλης Φιέρ και ο Υπουργός Κοινωνικής Ευημερίας και Νεολαίας ο κ Εριών Βελίαϊ ο οποίος ευχαρίστησε και συνεχάρη τους εκπροσώπους της Μητρόπολης Κορυτσάς. 
 Mitropolia e Shenjtë Korçë dhe besimtarët e saj morën pjesë në përpjekjen e Kishës Orthodhokse Autoqefale për të zbutur sado pak dhimbjen e qytetarëve në nevojë në zonat e përmbytura.  Ajo tregoi dashurinë dhe solidaritetin e saj me vepra të shprehura  nga të gjithë besimtarët. Me një delegacion të përbërë nga Atë Kristaq Mertiri dhe Vladimir Nestori Mitropolia e Shenjtë Korçë  dorëzoi një sasi të konsiderueshme ndihmash të shumëllojshme.
Dorëzimi u krye në Qëndrën e Emergjencave Fier ku prezent ishte Kryetari i Bashkisë së Fierit por dhe vetë Ministri i Mirëqënies Sociale dhe Rinisë z Erion Veliaj i cili përgëzoi  dhe falenderoi përfaqësuesit për ndihmat e dorëzuara. Sigurisht Mitropolia e Shenjtë Korçë si  pjesë e Kishës Orthodhokse Autoqefale Shqiptare gjithmonë ka treguar dhe do të tregojë me vepra që ndodhet pranë njeriut në nevojë.  Besimtarët orthodhoksë e kuptojnë shumë mirë se çdo të thotë të ndihmosh dikë në nevojë sepse ata kanë përjetuar dhe shijua ndihmesën e të tjerëve në çaste të vështira por e kanë dhe pjesë së jetë së tyre më Krishtin shprehjen e dashurisë  me vepra solidariteti ndaj të afërmit në nevojë. πηγή

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ηπειρώτες Ευεργέτες της Τουρκοκρατίας και Ελληνοκρατίας

Αποκαλύπτουμε : Αίτημα στον ΟΗΕ για την εδαφική αποκατάσταση της Αλβανίας με Ελληνικά εδάφη, ετοιμάζει ο Αλβανός πρωθυπουργός Έντι Ράμα.

Το αίτημα αυτό προς ΟΗΕ και Διεθνείς Οργανισμούς έχουν ήδη υπογράψει όλοι οι βουλευτές που ¨ελέγχει ¨ ο Έντιι Ράμ , Αλβανοί βουλευτές των Σκοπίων, αλλά και του Μαυροβουνίου . 


Το αίτημα αυτό θα συνοδεύεται από χιλιάδες υπογραφές Αλβανών που θα δηλώνουν μόνιμη κατοικία ή τόπο εργασίας "Ελλάδα¨ και φυσικά από τους "Τσάμηδες" που υπογράφουν από τους πρώτους, ως "δεδιωγμένοι" από τις "αλύτρωτες" εστίες τους. 


Μην ξεχνάμε ότι , το 52% των αλλοδαπών ̟ που διαµένουν στην Ελλάδα έχουν Αλβανική υπηκοότητα. ( δεν θέλουμε να τους κάνουμε την ζωή δύσκολη ). 


Οι οπαδοί της ¨Μεγάλης Αλβανίας ¨ και του Αλβανικού Μεγαλοϊδεατισμού , με τις ευλογίες και την ενθάρρυνση του Αλβανού πρωθυπουργού ¨γυρίζουν¨ στα προς προσάρτηση "Αλβανικά εδάφη" και συλλέγουν χιλιάδες υπογραφές. 


Ξυπνήστε ! 
Το πρόβλημα που θα ανακύψει εξαιτίας της αδράνειά μας , κρίνεται εξαιρετικά σοβαρό , αφού , θα δημιουργήσει ¨προ ανάχωμα¨ υπέρ της Αλβανίας στο διεθνές δίκαιο με σκοπό να γίνει πεπ…

Αναμνήσεις από το άνοιγμα των εκκλησιών στη Β. Ήπειρο και η πρώτη ελεύθερη Ανάσταση το 1992

Ἡ Ἀλβανία κάτω ἀπό τήν ἐξουσία τοῦ κομμουνιστικοῦ κόμματος ὑπῆρξε τό μοναδικό συνταγματικά ἀθεϊστικό κράτος στόν κόσμο, κατά τήν περίοδο 1967-1990. Τήν περίοδο αὐτή ἀπαγορεύθηκε κάθε θρησκευτική ἱεροπραξία, καταστράφηκαν ἐκ θεμελίων οἱ περισσότεροι τόποι λατρείας, ἐνῶ ἀπεσχηματίστηκαν ὅλοι οἱ ἱερεῖς, καί πολλοί ἀπό αὐτούς ἐξορίστηκαν ἤ πέθαναν μαρτυρικά στίς φυλακές. Ἀπό τό 1976 ἐπίσης ἀπαγορεύθηκαν διά νόμου ὅλα τα χριστιανικά ὀνόματα. Ἡ ἀπαγόρευση αὐτή ἔπληξε ὅλους τούς ἀλβανούς πολίτες, ἀλλά ἰδιαίτερα τούς βορειοηπειρῶτες ἀδελφούς μας, γιά τούς ὁποίους ἡ ὀρθόδοξη πίστη ἦταν βασικό συστατικό τῆς ἐθνικῆς τους ἰδιοπροσωπίας. Βασική ἀρχή τοῦ Κόμματος Ἐργασίας τῆς Ἀλβανίας ἦταν: «Κύριος σκοπός τοῦ κράτους εἶναι ἡ παραγωγή. Ὅποιος δέν παράγει, ὅπως οἱ ἱερεῖς, δέν ἔχει θέση στή νέα μας κοινωνία». Ἔτσι μέχρι τό 1990 οἱ ἀδελφοί μας ἔμεναν ἀβάπτιστοι, ἀστεφάνωτοι, ἀλειτούργητοι, ἀκήδευτοι, (μέ ἐλάχιστες ἐξαιρέσεις ἱερέων πού μέ κίνδυνο τῆς ζωῆς τους τελούσανν κρυφά κάποια μυστήρια).          …