Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

O εορτασμός της Εθνικής Εορτής της 25 Μαρτίου στην Κορυτσά! (φωτογραφίες+ βίντεο)

Πλήθος κόσμου συμμετείχε και φέτος στις εκδηλώσεις που διοργανώθηκαν στην Κορυτσά με την ευκαιρία της Εθνικής Εορτής της 25 Μαρτίου. Όπως κάθε φορά όλα έγιναν υπό την μέριμνα και την φροντίδα του Ελληνικού Προξενείου Κορυτσάς και του Γ .Π κ Ιωάννη Πεδιώτη ο οποίος έχει βοηθήσει σημαντικά στην αναβάθμιση των εορτασμών στην πόλη μας.

Οι εκδηλώσεις ξεκίνησαν στο Μητροπολιτικό  Ναό της Ζωοδόχου Πηγής  με την καθιερωμένη Δοξολογία. Συνεχίστηκαν στο Ελληνοαλβανικό Σχολείο Όμηρος που Εκπαιδευτικοί και παιδιά είχαν προετοιμάσει μια υπέροχη παράσταση με τραγούδια, θέατρο και χορούς μέσο των οποίων μετέφεραν σε όλους συναισθήματα αγνά που εμπνέονταν από τις θυσίες των ηρώων μας οι οποίοι έδωσαν χωρίς δισταγμό την ζωή τους  για να ζουν ελεύθερα οι επόμενες γενεές. Στο τέλος ακολούθησε δεξίωση στο ξενοδοχείο Life Gallery όπου πραγματοποιήθηκε η Τελετή Απονομής Τιμητικής Πλακέτας στην πρώην Πρόεδρο της Ομόνοια την κ Ερμιόνη Ανδρέα και στον κ Βασίλειο Κολάτση, για την προσφορά τους στον Ελληνισμό της Κορυτσάς και γενικότερα της Αλβανίας. Οι τιμητικές πλακέτες απονεμήθηκαν από την ΟΜΟΝΟΙΑ παράρτημα Κορυτσάς. Μια τιμητική πλακέτα θα απονέμονταν και στον κ Γρηγόρη Καραμέλο ο οποίος για σοβαρούς λόγους δεν ήταν παρών και στην πρώτη ευκαιρία, όπως ενημέρωσε η Πρόεδρος Ομόνοιας Κορυτσάς κ Στέλλα Πατσίλη θα του απονεμηθεί.
Τις εκδηλώσεις τίμησαν με την παρουσία τους, ο Αντιπρόεδρος της Αλβανικής Βουλής και πρόεδρος ΚΕΑΔ κ Βαγγέλης Ντούλες, ο Μητροπολίτης Κορυτσάς Ιωάννης, ο Περιφερειάρχης Ηπείρου κ Αλέξανδρος Καχριμάνης, ο Δήμαρχος Κορυτσάς κ Σωτηράκη Φίλο, ο Νομάρχης Κορυτσάς κ Αρντιτ Κονόμη, Πρόεδρος Νομαρχιακού Συμβουλίου Ιρένα Νίκαϊ, ο Πρόεδρος της ΟΜΟΝΟΙΑΣ κ Λεωνίδας Παππάς, Πρόεδρος ΤΕΙ Κοζάνης κ Ν Στασινόπουλος, ο Πρόεδρος Εκπαιδευτηρίων Όμηρος Κορυτσάς κ Ανδρέας Μήτσιος, ο Συντονιστής Εκπαίδευσης Εκπαιδευτηρίων Όμηρος κ Γιώργος Χρονόπουλος,  ο Διευθυντής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Κορυτσάς κ Κριστάκη Γραμπότσκα, η Πρόεδρος Ομόνοιας Κορυτσάς κ Στέλλα Πατσίλη , Πρόεδρος ΚΕΑΔ παράρτημα Κορυτσάς κ Αρμπέν Ηλία, ο Διευθυντής Λυκείου Πλάτων κ Βλαδίμηρος Πρίφτης  πρώην βουλευτές Ελληνικής Βουλής, η οργάνωση ΣΦΕΒΑ και πολλοί φίλοι και γονείς.
Εμείς από την πλευρά μας ευχόμαστε ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ και ο Θεός να χαρίσει σε μας το φωτισμό και την αγάπη για την πατρίδα που είχαν οι πρόγονοι μας.
Σας προσφέρουμε φωτογραφικό υλικό για την καλύτερη ενημέρωση σας.

Ετοίμασε για το ΠΕΛΑΣΓΟΣ ΚΟΡΥΤΣΑΣ κ Θ. Μπ.Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ηπειρώτες Ευεργέτες της Τουρκοκρατίας και Ελληνοκρατίας

Αποκαλύπτουμε : Αίτημα στον ΟΗΕ για την εδαφική αποκατάσταση της Αλβανίας με Ελληνικά εδάφη, ετοιμάζει ο Αλβανός πρωθυπουργός Έντι Ράμα.

Το αίτημα αυτό προς ΟΗΕ και Διεθνείς Οργανισμούς έχουν ήδη υπογράψει όλοι οι βουλευτές που ¨ελέγχει ¨ ο Έντιι Ράμ , Αλβανοί βουλευτές των Σκοπίων, αλλά και του Μαυροβουνίου . 


Το αίτημα αυτό θα συνοδεύεται από χιλιάδες υπογραφές Αλβανών που θα δηλώνουν μόνιμη κατοικία ή τόπο εργασίας "Ελλάδα¨ και φυσικά από τους "Τσάμηδες" που υπογράφουν από τους πρώτους, ως "δεδιωγμένοι" από τις "αλύτρωτες" εστίες τους. 


Μην ξεχνάμε ότι , το 52% των αλλοδαπών ̟ που διαµένουν στην Ελλάδα έχουν Αλβανική υπηκοότητα. ( δεν θέλουμε να τους κάνουμε την ζωή δύσκολη ). 


Οι οπαδοί της ¨Μεγάλης Αλβανίας ¨ και του Αλβανικού Μεγαλοϊδεατισμού , με τις ευλογίες και την ενθάρρυνση του Αλβανού πρωθυπουργού ¨γυρίζουν¨ στα προς προσάρτηση "Αλβανικά εδάφη" και συλλέγουν χιλιάδες υπογραφές. 


Ξυπνήστε ! 
Το πρόβλημα που θα ανακύψει εξαιτίας της αδράνειά μας , κρίνεται εξαιρετικά σοβαρό , αφού , θα δημιουργήσει ¨προ ανάχωμα¨ υπέρ της Αλβανίας στο διεθνές δίκαιο με σκοπό να γίνει πεπ…

Αναμνήσεις από το άνοιγμα των εκκλησιών στη Β. Ήπειρο και η πρώτη ελεύθερη Ανάσταση το 1992

Ἡ Ἀλβανία κάτω ἀπό τήν ἐξουσία τοῦ κομμουνιστικοῦ κόμματος ὑπῆρξε τό μοναδικό συνταγματικά ἀθεϊστικό κράτος στόν κόσμο, κατά τήν περίοδο 1967-1990. Τήν περίοδο αὐτή ἀπαγορεύθηκε κάθε θρησκευτική ἱεροπραξία, καταστράφηκαν ἐκ θεμελίων οἱ περισσότεροι τόποι λατρείας, ἐνῶ ἀπεσχηματίστηκαν ὅλοι οἱ ἱερεῖς, καί πολλοί ἀπό αὐτούς ἐξορίστηκαν ἤ πέθαναν μαρτυρικά στίς φυλακές. Ἀπό τό 1976 ἐπίσης ἀπαγορεύθηκαν διά νόμου ὅλα τα χριστιανικά ὀνόματα. Ἡ ἀπαγόρευση αὐτή ἔπληξε ὅλους τούς ἀλβανούς πολίτες, ἀλλά ἰδιαίτερα τούς βορειοηπειρῶτες ἀδελφούς μας, γιά τούς ὁποίους ἡ ὀρθόδοξη πίστη ἦταν βασικό συστατικό τῆς ἐθνικῆς τους ἰδιοπροσωπίας. Βασική ἀρχή τοῦ Κόμματος Ἐργασίας τῆς Ἀλβανίας ἦταν: «Κύριος σκοπός τοῦ κράτους εἶναι ἡ παραγωγή. Ὅποιος δέν παράγει, ὅπως οἱ ἱερεῖς, δέν ἔχει θέση στή νέα μας κοινωνία». Ἔτσι μέχρι τό 1990 οἱ ἀδελφοί μας ἔμεναν ἀβάπτιστοι, ἀστεφάνωτοι, ἀλειτούργητοι, ἀκήδευτοι, (μέ ἐλάχιστες ἐξαιρέσεις ἱερέων πού μέ κίνδυνο τῆς ζωῆς τους τελούσανν κρυφά κάποια μυστήρια).          …