ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΉ ΕΦΗΜΕΡΙΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΉ ΙΣΤΟΡΙΚΉ ΟΡΘΌΔΟΞΗ ΤΩΝ ΚΟΡΥΤΣΑΙΩΝ ΗΠΕΙΡΩΤΏΝ

O εορτασμός της Εθνικής Εορτής της 25 Μαρτίου στην Κορυτσά! (φωτογραφίες+ βίντεο)

Πλήθος κόσμου συμμετείχε και φέτος στις εκδηλώσεις που διοργανώθηκαν στην Κορυτσά με την ευκαιρία της Εθνικής Εορτής της 25 Μαρτίου. Όπως κάθε φορά όλα έγιναν υπό την μέριμνα και την φροντίδα του Ελληνικού Προξενείου Κορυτσάς και του Γ .Π κ Ιωάννη Πεδιώτη ο οποίος έχει βοηθήσει σημαντικά στην αναβάθμιση των εορτασμών στην πόλη μας.

Οι εκδηλώσεις ξεκίνησαν στο Μητροπολιτικό  Ναό της Ζωοδόχου Πηγής  με την καθιερωμένη Δοξολογία. Συνεχίστηκαν στο Ελληνοαλβανικό Σχολείο Όμηρος που Εκπαιδευτικοί και παιδιά είχαν προετοιμάσει μια υπέροχη παράσταση με τραγούδια, θέατρο και χορούς μέσο των οποίων μετέφεραν σε όλους συναισθήματα αγνά που εμπνέονταν από τις θυσίες των ηρώων μας οι οποίοι έδωσαν χωρίς δισταγμό την ζωή τους  για να ζουν ελεύθερα οι επόμενες γενεές. Στο τέλος ακολούθησε δεξίωση στο ξενοδοχείο Life Gallery όπου πραγματοποιήθηκε η Τελετή Απονομής Τιμητικής Πλακέτας στην πρώην Πρόεδρο της Ομόνοια την κ Ερμιόνη Ανδρέα και στον κ Βασίλειο Κολάτση, για την προσφορά τους στον Ελληνισμό της Κορυτσάς και γενικότερα της Αλβανίας. Οι τιμητικές πλακέτες απονεμήθηκαν από την ΟΜΟΝΟΙΑ παράρτημα Κορυτσάς. Μια τιμητική πλακέτα θα απονέμονταν και στον κ Γρηγόρη Καραμέλο ο οποίος για σοβαρούς λόγους δεν ήταν παρών και στην πρώτη ευκαιρία, όπως ενημέρωσε η Πρόεδρος Ομόνοιας Κορυτσάς κ Στέλλα Πατσίλη θα του απονεμηθεί.
Τις εκδηλώσεις τίμησαν με την παρουσία τους, ο Αντιπρόεδρος της Αλβανικής Βουλής και πρόεδρος ΚΕΑΔ κ Βαγγέλης Ντούλες, ο Μητροπολίτης Κορυτσάς Ιωάννης, ο Περιφερειάρχης Ηπείρου κ Αλέξανδρος Καχριμάνης, ο Δήμαρχος Κορυτσάς κ Σωτηράκη Φίλο, ο Νομάρχης Κορυτσάς κ Αρντιτ Κονόμη, Πρόεδρος Νομαρχιακού Συμβουλίου Ιρένα Νίκαϊ, ο Πρόεδρος της ΟΜΟΝΟΙΑΣ κ Λεωνίδας Παππάς, Πρόεδρος ΤΕΙ Κοζάνης κ Ν Στασινόπουλος, ο Πρόεδρος Εκπαιδευτηρίων Όμηρος Κορυτσάς κ Ανδρέας Μήτσιος, ο Συντονιστής Εκπαίδευσης Εκπαιδευτηρίων Όμηρος κ Γιώργος Χρονόπουλος,  ο Διευθυντής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Κορυτσάς κ Κριστάκη Γραμπότσκα, η Πρόεδρος Ομόνοιας Κορυτσάς κ Στέλλα Πατσίλη , Πρόεδρος ΚΕΑΔ παράρτημα Κορυτσάς κ Αρμπέν Ηλία, ο Διευθυντής Λυκείου Πλάτων κ Βλαδίμηρος Πρίφτης  πρώην βουλευτές Ελληνικής Βουλής, η οργάνωση ΣΦΕΒΑ και πολλοί φίλοι και γονείς.
Εμείς από την πλευρά μας ευχόμαστε ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ και ο Θεός να χαρίσει σε μας το φωτισμό και την αγάπη για την πατρίδα που είχαν οι πρόγονοι μας.
Σας προσφέρουμε φωτογραφικό υλικό για την καλύτερη ενημέρωση σας.

Ετοίμασε για το ΠΕΛΑΣΓΟΣ ΚΟΡΥΤΣΑΣ κ Θ. Μπ.Share:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Επιλεγμένα Κείμενα- Tekste të zgjedhura

Σύντομα .... - Së shpejti....

Σοφά Λόγια - Fjalë të urta

Σύντομα... Së shpejti...........

Λίστα ιστολογίων/ Listë faqesh

Πελασγός Κορυτσάς. Από το Blogger.