Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Ερώτημα Νικολόπουλου για το κλείσιμο του Προξενείου στην Κορυτσά

Την έντονη αντίθεσή τους εκφράζουν οι Βορειοηπειρώτες, στις πληροφορίες που φέρουν το Ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών αποφασισμένο, να αναστείλει για οικονομικούς λόγους, μέχρι τον Σεπτέμβριο του 2015, τη λειτουργία του Γενικού Προξενείου στην Κορυτσά.
Όπως κατήγγειλαν οι ως άνω στην Συντονιστική Επιτροπή των ΑΝΕΛ, στα Ιωάννινα, την αγωνία τους για την συγκεκριμένη πρόθεση του ΥΠ. ΕΞ. ενισχύει το γεγονός, ότι ο σημερινός Γενικός Πρόξενος της Ελλάδας στην Κορυτσά, κ. Ιωάννης Πεδιώτης, παραμένει στη θέση του, ενώ η θητεία του κανονικά έχει λήξει από τον Νοέμβριο του 2014, όταν και συμπλήρωσε τρία έτη στην συγκεκριμένη υπηρεσία.
Όπως αναφέρει ο βουλευτής των ΑΝΕΛ Νίκος Νικολόπουλος σε σχετική ερώτησή του, σύμφωνα με πληροφορίες, η αντικατάσταση του Έλληνα διπλωμάτη, δεν έχει πραγματοποιηθεί, επειδή δεν προβλέπεται να αναλάβει κάποιος άλλος διπλωμάτης τη θέση του και ως εκ τούτου, παραμένει εκεί μέχρι να κλείσει οριστικά το Ελληνικό Προξενείο.
«Το Ελληνικό Προξενείο στην Κορυτσά αποτελεί έναν ισχυρό πυλώνα φάρο για το Βορειοηπειρωτικό Ελληνισμό, σε μία Περιφέρεια που το αλβανικό κράτος δεν αναγνωρίζει πουθενά ύπαρξη Εθνικής Ελληνικής Μειονότητας, σύμφωνη με τα ανάλογα δικαιώματα που προβλέπουν οι διεθνείς συμβάσεις. Επίσης, οι Βορειοηπειρώτες επισημαίνουν, ότι στην ευαίσθητη εθνικά περιοχή της Κορυτσάς, οργιάζει η Ρουμανική προπαγάνδα σε βάρος του βλαχόφωνου πληθυσμού, όπως αυτή διεξάγεται από το Ρουμανικό Προξενείο, που έχει εγκαταστήσει εκεί το Βουκουρέστι, εδώ και περίπου δύο χρόνια. Ταυτόχρονα, εξαπλώνεται η ισλαμική προπαγάνδα, μέσω του τουρκικού θρησκευτικού εκπαιδευτηρίου που λειτουργεί στην Κορυτσά, ενώ συνεχίζεται απρόσκοπτα η προπαγάνδα των Σκοπιανών γύρω από την «μακεδονική» μειονότητα στις όχθες της Πρέσπας».
Ο κ. Νικολόπουλος ρωτά: Σχεδιάζει το Υπουργείο Εξωτερικών το κλείσιμο του Ελληνικού Προξενείου στην Κορυτσά; Αν δεν υπάρχει τέτοια πρόθεση, γιατί δεν διαψεύδονται οι σχετικές πληροφορίες;

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Οι ΗΠΑ αποστέλλουν 950 τεθωρακισμένα οχήματα στην Αλβανία.

Οι ΗΠΑ αποστέλλουν εσπευσμένα 70 θωρακισμένα οχήματα στην Αλβανία (πρώτη  αποστολή) ενώ τους επόμενους  μήνες θα αποσταλούν άλλα 180 τα οποία  θα ανέλθουν συνολικά σε  950, εξοπλίζοντας τον αλβανικό στρατό για χερσαίες επιχειρήσεις . Πρόκειται για μια σαφή και κατηγορηματική κίνηση της Ουάσιγκτον στα τεκταινόμενα στο Κοσσυφοπέδιο και την ένταση  που έχει αναπτυχθεί τις τελευταίες ημέρες.

Ηπειρώτες Ευεργέτες της Τουρκοκρατίας και Ελληνοκρατίας

Το Ισλαμικό Κράτος στρατολογεί «φουρνιές» Αλβανών από Σκόπια και Κοσσυφοπέδιο