Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Ο Σταύρος Τζίμας κάνει γαργάρα το κλίμα τρομοκρατίας των Τιράνων προς την ΕΕΜ στις εκλογές

Ένας δημοσιογράφος που παρακολουθούμε τακτικά και αναδημοσιεύουμε άρθρα του, αφού συνήθως οι πηγές του είναι έγκυρες στα θέματα που αφορούν τον ελληνισμό της Βορείου Ηπείρου, είναι ο Σταύρος Τζίμας. Ο κ. Τζίμας εκτός από συντάκτης της Καθημερινής είναι διευθυντικό στέλεχος του Αθηναϊκού Πρακτορείου ειδήσεων και είναι σε συνεχή επικοινωνία με τους απεσταλμένους στην Αλβανία.
Την Παρασκευή 26 Ιουνίου, δημοσιεύθηκε ένα άρθρο του κ. Τζίμα στην εφημερίδα "Η Καθημερινή" καθώς και στην ιστοσελίδα της με τίτλο «Έκλεισαν τον κύκλο τους». Το άρθρο αναφερόταν στην "αποτυχία" ΚΕΑΔ - ΟΜΟΝΟΙΑΣ στις πρόσφατες τοπικές εκλογές και ανέλυε τα αίτια που οδήγησαν στο αρνητικό αποτέλεσμα. Η ανάλυση αυτή, ήταν ουσιαστικά η προσωπική άποψη του συντάκτη και είναι σεβαστή.
Στην συνέχεια του άρθρου όμως, ο κ. Τζίμας ή υπέπεσε σε ατόπημα ή επέλεξε να υπερασπιστεί τα Τίρανα σχετικά με τις καταγγελίες ΕΕΜ περι τρομοκρατίας και φοβίας εν όψη εκλογών. Ανήκουμε στις σελίδες που δημοσίευσαν κάθε απόπειρα εκφοβισμού και τρομοκρατίας της κυβέρνησης Ράμα εις βάρος της μειονότητας και ότι δημοσιεύσαμε το τεκμηριώσαμε με φωτογραφίες και αναφορά έγκυρων πηγών. Λαμβάνοντας υπόψιν πως το κλίμα τρομοκρατίας υπήρξε μόνο στην Χιμάρα, μιας και στις άλλες μειονοτικές περιοχές ήταν πιο ήπια η κατάσταση, αναρωτιόμαστε πως ο κύριος Τζίμας γράφει πως όλα αυτά δεν απηχούν την πραγματικότητα και είναι δικαιολογίες.
Διαβάστε το επίμαχο σημείο στο άρθρο του κ. Τζίμα:
«...ενώ δεν απηχούν την πραγματικότητα δικαιολογίες περί δήθεν τρομοκρατίας και μεθοδεύσεων από πλευράς Τιράνων για καλλιέργεια, προεκλογικά, κλίματος φοβίας στους ομογενείς και άλλα παρόμοια.»
Ο βανδαλισμός του εκλογικού κέντρου του κ. Μπελέρη στο Λούκοβο ήταν φιάσκο; οι απειλές του Ράμα πως αν δεν ψηφιστεί ο υποψήφιος του στην Χιμάρα τότε οι κάτοικοι θα μείνουν χωρίς νερό επίσης δεν απηχούν την πραγματικότητα; και αυτά είναι όσα δημοσιεύτηκαν και από τα αλβανικά μέσα, διότι παρασκηνιακά οι απειλές ήταν περισσότερες.
Λυπούμαστε που βλέπουμε Έλληνες δημοσιογράφους με πολυετή εμπειρία να κάνουν τον συνήγορο της Αλβανίας. Ο κ. Τζίμας ως δημοσιογράφος που παρακολουθεί τα τεκταινόμενα στην Αλβανία και την ΕΕΜ, ενώ θα μπορούσε, δεν βοήθησε στην προβολή του προβλήματος του προεκλογικού εκφοβισμού, δικαίωμά του είναι. Είναι όμως δικαίωμά του να προσπαθεί να καλύψει τα όσα έκανε ο κ. Ράμα και να μας παρουσιάζει ψεύτες;
- See more at: http://www.himara.gr/4617-o-stavros-tzimas-kanei-gargara-to-klima-tromokratias-ton-tiranon-pros-tin-eem-stis-ekloges?utm_source=dlvr.it&utm_medium=twitter#sthash.W0fwKMZS.dpuf

Πηγή: www.himara.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ηπειρώτες Ευεργέτες της Τουρκοκρατίας και Ελληνοκρατίας

Αποκαλύπτουμε : Αίτημα στον ΟΗΕ για την εδαφική αποκατάσταση της Αλβανίας με Ελληνικά εδάφη, ετοιμάζει ο Αλβανός πρωθυπουργός Έντι Ράμα.

Το αίτημα αυτό προς ΟΗΕ και Διεθνείς Οργανισμούς έχουν ήδη υπογράψει όλοι οι βουλευτές που ¨ελέγχει ¨ ο Έντιι Ράμ , Αλβανοί βουλευτές των Σκοπίων, αλλά και του Μαυροβουνίου . 


Το αίτημα αυτό θα συνοδεύεται από χιλιάδες υπογραφές Αλβανών που θα δηλώνουν μόνιμη κατοικία ή τόπο εργασίας "Ελλάδα¨ και φυσικά από τους "Τσάμηδες" που υπογράφουν από τους πρώτους, ως "δεδιωγμένοι" από τις "αλύτρωτες" εστίες τους. 


Μην ξεχνάμε ότι , το 52% των αλλοδαπών ̟ που διαµένουν στην Ελλάδα έχουν Αλβανική υπηκοότητα. ( δεν θέλουμε να τους κάνουμε την ζωή δύσκολη ). 


Οι οπαδοί της ¨Μεγάλης Αλβανίας ¨ και του Αλβανικού Μεγαλοϊδεατισμού , με τις ευλογίες και την ενθάρρυνση του Αλβανού πρωθυπουργού ¨γυρίζουν¨ στα προς προσάρτηση "Αλβανικά εδάφη" και συλλέγουν χιλιάδες υπογραφές. 


Ξυπνήστε ! 
Το πρόβλημα που θα ανακύψει εξαιτίας της αδράνειά μας , κρίνεται εξαιρετικά σοβαρό , αφού , θα δημιουργήσει ¨προ ανάχωμα¨ υπέρ της Αλβανίας στο διεθνές δίκαιο με σκοπό να γίνει πεπ…

Αναμνήσεις από το άνοιγμα των εκκλησιών στη Β. Ήπειρο και η πρώτη ελεύθερη Ανάσταση το 1992

Ἡ Ἀλβανία κάτω ἀπό τήν ἐξουσία τοῦ κομμουνιστικοῦ κόμματος ὑπῆρξε τό μοναδικό συνταγματικά ἀθεϊστικό κράτος στόν κόσμο, κατά τήν περίοδο 1967-1990. Τήν περίοδο αὐτή ἀπαγορεύθηκε κάθε θρησκευτική ἱεροπραξία, καταστράφηκαν ἐκ θεμελίων οἱ περισσότεροι τόποι λατρείας, ἐνῶ ἀπεσχηματίστηκαν ὅλοι οἱ ἱερεῖς, καί πολλοί ἀπό αὐτούς ἐξορίστηκαν ἤ πέθαναν μαρτυρικά στίς φυλακές. Ἀπό τό 1976 ἐπίσης ἀπαγορεύθηκαν διά νόμου ὅλα τα χριστιανικά ὀνόματα. Ἡ ἀπαγόρευση αὐτή ἔπληξε ὅλους τούς ἀλβανούς πολίτες, ἀλλά ἰδιαίτερα τούς βορειοηπειρῶτες ἀδελφούς μας, γιά τούς ὁποίους ἡ ὀρθόδοξη πίστη ἦταν βασικό συστατικό τῆς ἐθνικῆς τους ἰδιοπροσωπίας. Βασική ἀρχή τοῦ Κόμματος Ἐργασίας τῆς Ἀλβανίας ἦταν: «Κύριος σκοπός τοῦ κράτους εἶναι ἡ παραγωγή. Ὅποιος δέν παράγει, ὅπως οἱ ἱερεῖς, δέν ἔχει θέση στή νέα μας κοινωνία». Ἔτσι μέχρι τό 1990 οἱ ἀδελφοί μας ἔμεναν ἀβάπτιστοι, ἀστεφάνωτοι, ἀλειτούργητοι, ἀκήδευτοι, (μέ ἐλάχιστες ἐξαιρέσεις ἱερέων πού μέ κίνδυνο τῆς ζωῆς τους τελούσανν κρυφά κάποια μυστήρια).          …