Ενίσχυση του έργου!

Ενίσχυση του έργου!

Δευτέρα 29 Ιουνίου 2015

Ο Σταύρος Τζίμας κάνει γαργάρα το κλίμα τρομοκρατίας των Τιράνων προς την ΕΕΜ στις εκλογές

Ένας δημοσιογράφος που παρακολουθούμε τακτικά και αναδημοσιεύουμε άρθρα του, αφού συνήθως οι πηγές του είναι έγκυρες στα θέματα που αφορούν τον ελληνισμό της Βορείου Ηπείρου, είναι ο Σταύρος Τζίμας. Ο κ. Τζίμας εκτός από συντάκτης της Καθημερινής είναι διευθυντικό στέλεχος του Αθηναϊκού Πρακτορείου ειδήσεων και είναι σε συνεχή επικοινωνία με τους απεσταλμένους στην Αλβανία.
Την Παρασκευή 26 Ιουνίου, δημοσιεύθηκε ένα άρθρο του κ. Τζίμα στην εφημερίδα "Η Καθημερινή" καθώς και στην ιστοσελίδα της με τίτλο «Έκλεισαν τον κύκλο τους». Το άρθρο αναφερόταν στην "αποτυχία" ΚΕΑΔ - ΟΜΟΝΟΙΑΣ στις πρόσφατες τοπικές εκλογές και ανέλυε τα αίτια που οδήγησαν στο αρνητικό αποτέλεσμα. Η ανάλυση αυτή, ήταν ουσιαστικά η προσωπική άποψη του συντάκτη και είναι σεβαστή.
Στην συνέχεια του άρθρου όμως, ο κ. Τζίμας ή υπέπεσε σε ατόπημα ή επέλεξε να υπερασπιστεί τα Τίρανα σχετικά με τις καταγγελίες ΕΕΜ περι τρομοκρατίας και φοβίας εν όψη εκλογών. Ανήκουμε στις σελίδες που δημοσίευσαν κάθε απόπειρα εκφοβισμού και τρομοκρατίας της κυβέρνησης Ράμα εις βάρος της μειονότητας και ότι δημοσιεύσαμε το τεκμηριώσαμε με φωτογραφίες και αναφορά έγκυρων πηγών. Λαμβάνοντας υπόψιν πως το κλίμα τρομοκρατίας υπήρξε μόνο στην Χιμάρα, μιας και στις άλλες μειονοτικές περιοχές ήταν πιο ήπια η κατάσταση, αναρωτιόμαστε πως ο κύριος Τζίμας γράφει πως όλα αυτά δεν απηχούν την πραγματικότητα και είναι δικαιολογίες.
Διαβάστε το επίμαχο σημείο στο άρθρο του κ. Τζίμα:
«...ενώ δεν απηχούν την πραγματικότητα δικαιολογίες περί δήθεν τρομοκρατίας και μεθοδεύσεων από πλευράς Τιράνων για καλλιέργεια, προεκλογικά, κλίματος φοβίας στους ομογενείς και άλλα παρόμοια.»
Ο βανδαλισμός του εκλογικού κέντρου του κ. Μπελέρη στο Λούκοβο ήταν φιάσκο; οι απειλές του Ράμα πως αν δεν ψηφιστεί ο υποψήφιος του στην Χιμάρα τότε οι κάτοικοι θα μείνουν χωρίς νερό επίσης δεν απηχούν την πραγματικότητα; και αυτά είναι όσα δημοσιεύτηκαν και από τα αλβανικά μέσα, διότι παρασκηνιακά οι απειλές ήταν περισσότερες.
Λυπούμαστε που βλέπουμε Έλληνες δημοσιογράφους με πολυετή εμπειρία να κάνουν τον συνήγορο της Αλβανίας. Ο κ. Τζίμας ως δημοσιογράφος που παρακολουθεί τα τεκταινόμενα στην Αλβανία και την ΕΕΜ, ενώ θα μπορούσε, δεν βοήθησε στην προβολή του προβλήματος του προεκλογικού εκφοβισμού, δικαίωμά του είναι. Είναι όμως δικαίωμά του να προσπαθεί να καλύψει τα όσα έκανε ο κ. Ράμα και να μας παρουσιάζει ψεύτες;
- See more at: http://www.himara.gr/4617-o-stavros-tzimas-kanei-gargara-to-klima-tromokratias-ton-tiranon-pros-tin-eem-stis-ekloges?utm_source=dlvr.it&utm_medium=twitter#sthash.W0fwKMZS.dpuf

Πηγή: www.himara.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: