Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Το προσφυγικό στο επίκεντρο της συνάντησης Ν. Τόσκα με τον Αλβανό ομόλογό του

Ο Αναπληρωτής Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας συναντήθηκε σήμερα με τον Υπουργό Εσωτερικών της Αλβανίας Saimir Tahiri o oποίος επισκέπτεται τη χώρα μας συνοδευόμενος από πολυμελή αντιπροσωπεία.
Μέρος της συνάντησης αφιερώθηκε σε σύσκεψη εργασίας των δύο υπουργών, με τη συμμετοχή επιτελών και υπηρεσιακών παραγόντων των δύο πλευρών.
Ο κ. Τόσκας, πριν ξεκινήσει η σύσκεψη, δήλωσε ότι «μας δίνεται η ευκαιρία να συζητήσουμε διμερή θέματα, να συζητήσουμε την κατάσταση και τους κινδύνους στην περιοχή. Να ενημερώσω τον Υπουργό για το προσφυγικό πρόβλημα και να βρούμε μαζί τρόπους καλύτερης συνεργασίας στηναντιμετώπιση του οργανωμένου εγκλήματος και στα άλλα προβλήματα που απασχολούν τα ζητήματα ασφάλειας και τάξης.
Θα έχουμε μια συνεργασία οι δύο αντιπροσωπείες και θα έχουμε και μία συνάντηση των Υπουργών Εξωτερικών και Εσωτερικών τις επόμενες μέρες, και όπως καταλαβαίνετε γίνεται μια καλή αρχή για επαφές που οδηγούν στην επίλυση προβλημάτων. Ευχαριστώ και πάλι τον συνάδελφο Υπουργό για την επίσκεψή του».
Από την πλευρά του ο υπουργός Εσωτερικών της Αλβανίας σημείωσε προσερχόμενος στη σύσκεψη: «αναμφίβολα, ένα από τα σημεία των σημερινών συζητήσεων, θα είναι οι κοινές προκλήσεις ενόψει της ασφάλειας της περιοχής. Χώρος συνεργασίας υπάρχει, είναι μεγάλος.
Ένα δεύτερο σημείο της συζήτησης μας θα είναι η στενότερη συνεργασία για το θέμα, για το προσφυγικό. Γνωρίζουμε πολύ καλά ότι καμία χώρα δεν μπορεί να αντιμετωπίσει από μόνη της το προσφυγικό. Όπως γνωρίζουμε επίσης πολύ καλά ότι έχουμε ανάγκη για ένα κοινό σχέδιο, μία κοινή ευρωπαϊκή ατζέντα. Η Αλβανία βρίσκεται ήδη στην πορεία ευρωπαϊκής ενσωμάτωσης, όμως οι κρίσεις αυτές μας βοηθούν να αντιληφθούμε ότι η συνεργασία είναι απαραίτητη, για την επίλυση και αντιμετώπιση των κοινών προκλήσεων».

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ηπειρώτες Ευεργέτες της Τουρκοκρατίας και Ελληνοκρατίας

Αποκαλύπτουμε : Αίτημα στον ΟΗΕ για την εδαφική αποκατάσταση της Αλβανίας με Ελληνικά εδάφη, ετοιμάζει ο Αλβανός πρωθυπουργός Έντι Ράμα.

Το αίτημα αυτό προς ΟΗΕ και Διεθνείς Οργανισμούς έχουν ήδη υπογράψει όλοι οι βουλευτές που ¨ελέγχει ¨ ο Έντιι Ράμ , Αλβανοί βουλευτές των Σκοπίων, αλλά και του Μαυροβουνίου . 


Το αίτημα αυτό θα συνοδεύεται από χιλιάδες υπογραφές Αλβανών που θα δηλώνουν μόνιμη κατοικία ή τόπο εργασίας "Ελλάδα¨ και φυσικά από τους "Τσάμηδες" που υπογράφουν από τους πρώτους, ως "δεδιωγμένοι" από τις "αλύτρωτες" εστίες τους. 


Μην ξεχνάμε ότι , το 52% των αλλοδαπών ̟ που διαµένουν στην Ελλάδα έχουν Αλβανική υπηκοότητα. ( δεν θέλουμε να τους κάνουμε την ζωή δύσκολη ). 


Οι οπαδοί της ¨Μεγάλης Αλβανίας ¨ και του Αλβανικού Μεγαλοϊδεατισμού , με τις ευλογίες και την ενθάρρυνση του Αλβανού πρωθυπουργού ¨γυρίζουν¨ στα προς προσάρτηση "Αλβανικά εδάφη" και συλλέγουν χιλιάδες υπογραφές. 


Ξυπνήστε ! 
Το πρόβλημα που θα ανακύψει εξαιτίας της αδράνειά μας , κρίνεται εξαιρετικά σοβαρό , αφού , θα δημιουργήσει ¨προ ανάχωμα¨ υπέρ της Αλβανίας στο διεθνές δίκαιο με σκοπό να γίνει πεπ…

Αναμνήσεις από το άνοιγμα των εκκλησιών στη Β. Ήπειρο και η πρώτη ελεύθερη Ανάσταση το 1992

Ἡ Ἀλβανία κάτω ἀπό τήν ἐξουσία τοῦ κομμουνιστικοῦ κόμματος ὑπῆρξε τό μοναδικό συνταγματικά ἀθεϊστικό κράτος στόν κόσμο, κατά τήν περίοδο 1967-1990. Τήν περίοδο αὐτή ἀπαγορεύθηκε κάθε θρησκευτική ἱεροπραξία, καταστράφηκαν ἐκ θεμελίων οἱ περισσότεροι τόποι λατρείας, ἐνῶ ἀπεσχηματίστηκαν ὅλοι οἱ ἱερεῖς, καί πολλοί ἀπό αὐτούς ἐξορίστηκαν ἤ πέθαναν μαρτυρικά στίς φυλακές. Ἀπό τό 1976 ἐπίσης ἀπαγορεύθηκαν διά νόμου ὅλα τα χριστιανικά ὀνόματα. Ἡ ἀπαγόρευση αὐτή ἔπληξε ὅλους τούς ἀλβανούς πολίτες, ἀλλά ἰδιαίτερα τούς βορειοηπειρῶτες ἀδελφούς μας, γιά τούς ὁποίους ἡ ὀρθόδοξη πίστη ἦταν βασικό συστατικό τῆς ἐθνικῆς τους ἰδιοπροσωπίας. Βασική ἀρχή τοῦ Κόμματος Ἐργασίας τῆς Ἀλβανίας ἦταν: «Κύριος σκοπός τοῦ κράτους εἶναι ἡ παραγωγή. Ὅποιος δέν παράγει, ὅπως οἱ ἱερεῖς, δέν ἔχει θέση στή νέα μας κοινωνία». Ἔτσι μέχρι τό 1990 οἱ ἀδελφοί μας ἔμεναν ἀβάπτιστοι, ἀστεφάνωτοι, ἀλειτούργητοι, ἀκήδευτοι, (μέ ἐλάχιστες ἐξαιρέσεις ἱερέων πού μέ κίνδυνο τῆς ζωῆς τους τελούσανν κρυφά κάποια μυστήρια).          …