Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Το προσφυγικό στο επίκεντρο της συνάντησης Ν. Τόσκα με τον Αλβανό ομόλογό του

Ο Αναπληρωτής Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας συναντήθηκε σήμερα με τον Υπουργό Εσωτερικών της Αλβανίας Saimir Tahiri o oποίος επισκέπτεται τη χώρα μας συνοδευόμενος από πολυμελή αντιπροσωπεία.
Μέρος της συνάντησης αφιερώθηκε σε σύσκεψη εργασίας των δύο υπουργών, με τη συμμετοχή επιτελών και υπηρεσιακών παραγόντων των δύο πλευρών.
Ο κ. Τόσκας, πριν ξεκινήσει η σύσκεψη, δήλωσε ότι «μας δίνεται η ευκαιρία να συζητήσουμε διμερή θέματα, να συζητήσουμε την κατάσταση και τους κινδύνους στην περιοχή. Να ενημερώσω τον Υπουργό για το προσφυγικό πρόβλημα και να βρούμε μαζί τρόπους καλύτερης συνεργασίας στηναντιμετώπιση του οργανωμένου εγκλήματος και στα άλλα προβλήματα που απασχολούν τα ζητήματα ασφάλειας και τάξης.
Θα έχουμε μια συνεργασία οι δύο αντιπροσωπείες και θα έχουμε και μία συνάντηση των Υπουργών Εξωτερικών και Εσωτερικών τις επόμενες μέρες, και όπως καταλαβαίνετε γίνεται μια καλή αρχή για επαφές που οδηγούν στην επίλυση προβλημάτων. Ευχαριστώ και πάλι τον συνάδελφο Υπουργό για την επίσκεψή του».
Από την πλευρά του ο υπουργός Εσωτερικών της Αλβανίας σημείωσε προσερχόμενος στη σύσκεψη: «αναμφίβολα, ένα από τα σημεία των σημερινών συζητήσεων, θα είναι οι κοινές προκλήσεις ενόψει της ασφάλειας της περιοχής. Χώρος συνεργασίας υπάρχει, είναι μεγάλος.
Ένα δεύτερο σημείο της συζήτησης μας θα είναι η στενότερη συνεργασία για το θέμα, για το προσφυγικό. Γνωρίζουμε πολύ καλά ότι καμία χώρα δεν μπορεί να αντιμετωπίσει από μόνη της το προσφυγικό. Όπως γνωρίζουμε επίσης πολύ καλά ότι έχουμε ανάγκη για ένα κοινό σχέδιο, μία κοινή ευρωπαϊκή ατζέντα. Η Αλβανία βρίσκεται ήδη στην πορεία ευρωπαϊκής ενσωμάτωσης, όμως οι κρίσεις αυτές μας βοηθούν να αντιληφθούμε ότι η συνεργασία είναι απαραίτητη, για την επίλυση και αντιμετώπιση των κοινών προκλήσεων».

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Οι ΗΠΑ αποστέλλουν 950 τεθωρακισμένα οχήματα στην Αλβανία.

Οι ΗΠΑ αποστέλλουν εσπευσμένα 70 θωρακισμένα οχήματα στην Αλβανία (πρώτη  αποστολή) ενώ τους επόμενους  μήνες θα αποσταλούν άλλα 180 τα οποία  θα ανέλθουν συνολικά σε  950, εξοπλίζοντας τον αλβανικό στρατό για χερσαίες επιχειρήσεις . Πρόκειται για μια σαφή και κατηγορηματική κίνηση της Ουάσιγκτον στα τεκταινόμενα στο Κοσσυφοπέδιο και την ένταση  που έχει αναπτυχθεί τις τελευταίες ημέρες.

Ηπειρώτες Ευεργέτες της Τουρκοκρατίας και Ελληνοκρατίας

Το Ισλαμικό Κράτος στρατολογεί «φουρνιές» Αλβανών από Σκόπια και Κοσσυφοπέδιο