Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Η ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΤΣΑΜΗΔΩΝ-ΙΤΑΛΩΝ - Bashkëpunimi i Çamëve dhe italianëve

7 Απριλίου 1939. Ο Υπουργός Εξωτερικών και Προπαγάνδας τής Ιταλίας, υποδεχόμενος από ενθουσιώδεις αλβανούς στο Δυρράχιο. (Το Δυρράχιο είναι η αρχαία Ελληνική αποικία Επίδαμνος)

7 Prill 1939. Ministri i Jashtëm dhe i propagandës së Italisë duke u pritur nga shqiptarët e entuziasmuar në Durrës. (Durrësi është një prej kolonive të lashta Greke Epidhamni).


ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΤΣΑΜΗΔΩΝ-ΙΤΑΛΩΝ

.
7 Απριλίου 1939. Ο Υπουργός Εξωτερικών και Προπαγάνδας τής Ιταλίας, υποδεχόμενος από ενθουσιώδεις αλβανούς στο Δυρράχιο. (Το Δυρράχιο είναι η αρχαία Ελληνική αποικία Επίδαμνος)

.
Η ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΤΣΑΜΗΔΩΝ-ΙΤΑΛΩΝ
,
Οι Τσάμηδες, Σπαχήδες τού Μπενίτο
Λεπτομέρεια φωτογραφίας από την εθνουσιώδη και πολυπληθή υποδοχή τού Τσιάνο στα Τίρανα όπου εκφώνησε λόγο…
……….Το ίδιο απόγευμα, λίγες ώρες μετά την επίδοση τού Ιταλικού τελεσιγράφου και την έναρξη των εχθροπραξιών, δυο Αλβανικά Τάγματα Τσάμηδων εισέβαλον στην Θεσπρωτία κατά διαταγή τού Ντούτσε. Επί κεφαλής των Τσάμικων αυτών ταγμάτων ήσαν οι Τσάμηδες Σπαχήδες τού Μουσσολίνι: α) Αζίζ Τσάμης από την Ριάναρη-Κονισπόλεως-Τσαμουριάς, β) Σκενδέρ Τσιάμης, από το Μαλούνιον Φιλιατών, χριστιανός εξωμότης, όργανο τού ομαίμονός του αρχιπράκτορος των Ιταλών Χασάν Πιλάφη και μοίραρχος τής Αλβανικής Χωροφυλακής, γ) Μπράχο Τσαπούνη, από την Λιόψα Φιλιατών, δ) Τζελάλ Τσαπούνη, συγγενής και συμπολίτης τού προηγουμένου, ε) Τζέλιο Ελμάζ και στ) Ζεϊνέλ Ισμαήλ, και αυτοί από την Λιόψα Φιλιατών.
1940 Φασιστική αλβανική πολιτοφυλακή. (Milizia Fascista Albanese)
Ασχολίες των εισβολέων: Τα τάγματα αυτά των Τσάμηδων εισέβαλον στους Σαγιάδες και τούς Φιλιάτες (Θεσπρωτία).
α) Λεηλασία (Πλιάτσικο): Αμέσως επεδόθησαν στο προσφιλές σπορ των Αρβανιτάδων (κατά την τότε δική τους διάλεκτο), το πλιάτσικο, λεηλατούντες και διαρπάζοντες τα σπίτια και τα καταστήματα των Ελλήνων κατοίκων.
β) Ο Λευκός σκούφος: Κατόπιν οι εισβολείς απηγόρευσαν στους Έλληνας να φορούν το συνηθισμένο καπέλο και τούς υποχρέωσαν να φορέσουν τον γνωστό Αλβανικό σκούφο!
γ) Βασανιστήρια και φόνοι: Τέλος, άρχισαν να διαπράττουν παντοειδή εγκλήματα κατά των ατυχών Θεσπρωτών, να βασανίζουν και να σκοτώνουν.
δ) Μία παλαιότερη κομμουνιστική ομολογία: Στο βιβλίο του «Τί είναι και τι θέλει το Ε. Α. Μ.» ο γνωστός κομμουνιστής Δημήτριος Γληνός γράφει γιά τούς Τσήμηδες αυτούς (σελ. 22/23): «Και κατέβηκαν ακόμα πίσω από τούς Γερμανοϊταλούς στην Ελληνική Ήπειρο οι γενναίοι Αρβανίτες γιά το πατροπαράδοτο πλιάτσικο». Τί θα έλεγε, άραγε ο Γληνός αν ζούσε σήμερα και έβλεπε τους αθλίους εκείνους πλιατσικολόγους και εγκληματίες πολέμου να έχουν μεταβληθή σε «αδελφούς εν όπλοις» τού Κ.Κ.Ε. και να συνεχίζουν ή να ετοιμάζονται να ξαναρχίσουν το ολέθριο έργο των υπό τις ευλογίας των Σλάβων αφεντάδων;
Αλυσίδα εγκλημάτων
……….Τα εγκλήματα των Τσάμηδων είναι τόσο πολλά, όσο και αποτρόπαια. Μία ειδική έκθεση πού έχουμε υπ’ όψει μας, τα αναφέρει χρονογραφικώς μόνον και εν τούτοις καταλαμβάνουν διακόσιες εξήντα εννέα (269) μεγάλες και πυκνοδακτυλογραφημένες σελίδες. Αναλογισθήτε δε, ότι περιορίζεται, όπως ετονίσαμε, στην λακωνική, σε τηλεγραφικό ύφος, αποτύπωση τής μοναδικής στην ιστορία τής Χερσονήσου τού Αίμου —με εξαίρεση τούς Βουλγάρους— θηριώδους, κακοποιού, εγκληματικής δράσεως των Τσάμηδων, σε αδρές γραμμές και γιά την πρόσφατο περίοδο μονάχα.

Bashkëpunimi i Çamëve dhe italianëve

7 Prill 1939. Ministri i Jashtëm dhe i propagandës së Italisë duke u pritur nga shqiptarët e entuziasmuar në Durrës. (Durrësi është një prej kolonive të lashta Greke Epidhamni).


Bashkëpunimi i Çamëve-Italianëve

Çamët, Spahinjtë e Benitos
Fotografia e marë nga pritja entuziasmante dhe shumë e madhe që ju bë Cianow në Tiranë ku dhe mbajti një fjalim para turmës

Në të njejtën mbasdite, pak orë pas dorëzimit të telegramit për fillimin e luftimeve, dy batalione Çamësh hynë në Thesproti sipas urdhërit të Duçes. Në krye të këtyre batalioneve çame ishihn Spahinj çamë të Musolinit: a) Azis Çami nga Rianari-Konispoli-Çamëri, b) Skënder Çami, nga Malunioni, Filiates, tradhëtar i krishter, vegël e kryespiunit të Italianëve dhe bashkëpatriotit të tij Hasan Pilafit si dhe udhëheqës skuadriljeje i Xhandarmarisë Shqiptare, c) Braho Capuni, nga Liopsa e Filiatëve, d) Xhelal Capuni, i afërm dhe bashkëqytetar i të sapopërmendurit, e) Xhelio Elmaz dhe f) Zenel Ismaili dhe këta nga Liopsa e Filiatës.

(Milicia fashiste shqiptare 1940).

Me se u morën pushtuesit:
Këto batalione të çamëve hynë në Sajadhes dhe në Filiates (Thesproti) dhe kryen:
a)     Plaçkitje. Menjëherë u morën me sportin e pëlqyer të shqiptarëve, plaçkitjen duke rrëmbyer nga shtëpitë dhe dyqanet e banorëve grekë.
b)    Kapuçët e bardhë: Më pas pushtuesit, ndaluan grekët që të mbanin kapelen e zakonëshme dhe i detyruan që të mbajnë kapelen e njohur shqiptare (plisin).
c)     Tortura dhe vrasje: Në fund, filluan që të kryejnë krime të shumta kundër Thesprotianëve, duke i torturuar dhe duke i vrarë.
d)    Një pohim më i vjetër komunist. Në librin e tij “Çfarë është dhe çfarë do EAM-i”, komunisti i njohur, Dhimitri Glinos shkruan për këta çamë (fq22/23). “Dhe zbritën pas fashistëve gjermanop-italianë në Epirin Helen dhe trimat shqiptarë për plaçkitjen tradicionale”. Çfarë do të thoshte vallë dhe Glinoja nëse jetonte sot për bëmat e atyre plaçkitësve dhe kriminelëve të luftës të cilët ishin shndërruar në “vëllezër në armë” të Partisë Komuniste Greke, dhe vazhdojnë ose përgatiten të rifillojnë veprën e tyre shkatërruese nënë bekimin e Afendikonjëve Sllavë?

Zinxhiri i Krimeve

Krimet e çamëve janë të shumta, sa dhe të neveritëshme. Një raport special i cili ndodhet në duart tona i përmend vetëm me rend kronografik dhe mgjth atë është pothuajse 296 faqe të mëdha dhe të shkruara dendur.
Mendoni që nuk kufizohet, siç përmendëm, në formën lakonike apo stilin telegrafik të përshkrimit në  historinë e Gadishullit Ballkanik – me përjashtim bullgarët- të aktivitetit kriminal, keqbërës, kafshëror të çamëve në vija të gjëra dhe vetëm për periudhën e fundit.


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ηπειρώτες Ευεργέτες της Τουρκοκρατίας και Ελληνοκρατίας

Αποκαλύπτουμε : Αίτημα στον ΟΗΕ για την εδαφική αποκατάσταση της Αλβανίας με Ελληνικά εδάφη, ετοιμάζει ο Αλβανός πρωθυπουργός Έντι Ράμα.

Το αίτημα αυτό προς ΟΗΕ και Διεθνείς Οργανισμούς έχουν ήδη υπογράψει όλοι οι βουλευτές που ¨ελέγχει ¨ ο Έντιι Ράμ , Αλβανοί βουλευτές των Σκοπίων, αλλά και του Μαυροβουνίου . 


Το αίτημα αυτό θα συνοδεύεται από χιλιάδες υπογραφές Αλβανών που θα δηλώνουν μόνιμη κατοικία ή τόπο εργασίας "Ελλάδα¨ και φυσικά από τους "Τσάμηδες" που υπογράφουν από τους πρώτους, ως "δεδιωγμένοι" από τις "αλύτρωτες" εστίες τους. 


Μην ξεχνάμε ότι , το 52% των αλλοδαπών ̟ που διαµένουν στην Ελλάδα έχουν Αλβανική υπηκοότητα. ( δεν θέλουμε να τους κάνουμε την ζωή δύσκολη ). 


Οι οπαδοί της ¨Μεγάλης Αλβανίας ¨ και του Αλβανικού Μεγαλοϊδεατισμού , με τις ευλογίες και την ενθάρρυνση του Αλβανού πρωθυπουργού ¨γυρίζουν¨ στα προς προσάρτηση "Αλβανικά εδάφη" και συλλέγουν χιλιάδες υπογραφές. 


Ξυπνήστε ! 
Το πρόβλημα που θα ανακύψει εξαιτίας της αδράνειά μας , κρίνεται εξαιρετικά σοβαρό , αφού , θα δημιουργήσει ¨προ ανάχωμα¨ υπέρ της Αλβανίας στο διεθνές δίκαιο με σκοπό να γίνει πεπ…

Αναμνήσεις από το άνοιγμα των εκκλησιών στη Β. Ήπειρο και η πρώτη ελεύθερη Ανάσταση το 1992

Ἡ Ἀλβανία κάτω ἀπό τήν ἐξουσία τοῦ κομμουνιστικοῦ κόμματος ὑπῆρξε τό μοναδικό συνταγματικά ἀθεϊστικό κράτος στόν κόσμο, κατά τήν περίοδο 1967-1990. Τήν περίοδο αὐτή ἀπαγορεύθηκε κάθε θρησκευτική ἱεροπραξία, καταστράφηκαν ἐκ θεμελίων οἱ περισσότεροι τόποι λατρείας, ἐνῶ ἀπεσχηματίστηκαν ὅλοι οἱ ἱερεῖς, καί πολλοί ἀπό αὐτούς ἐξορίστηκαν ἤ πέθαναν μαρτυρικά στίς φυλακές. Ἀπό τό 1976 ἐπίσης ἀπαγορεύθηκαν διά νόμου ὅλα τα χριστιανικά ὀνόματα. Ἡ ἀπαγόρευση αὐτή ἔπληξε ὅλους τούς ἀλβανούς πολίτες, ἀλλά ἰδιαίτερα τούς βορειοηπειρῶτες ἀδελφούς μας, γιά τούς ὁποίους ἡ ὀρθόδοξη πίστη ἦταν βασικό συστατικό τῆς ἐθνικῆς τους ἰδιοπροσωπίας. Βασική ἀρχή τοῦ Κόμματος Ἐργασίας τῆς Ἀλβανίας ἦταν: «Κύριος σκοπός τοῦ κράτους εἶναι ἡ παραγωγή. Ὅποιος δέν παράγει, ὅπως οἱ ἱερεῖς, δέν ἔχει θέση στή νέα μας κοινωνία». Ἔτσι μέχρι τό 1990 οἱ ἀδελφοί μας ἔμεναν ἀβάπτιστοι, ἀστεφάνωτοι, ἀλειτούργητοι, ἀκήδευτοι, (μέ ἐλάχιστες ἐξαιρέσεις ἱερέων πού μέ κίνδυνο τῆς ζωῆς τους τελούσανν κρυφά κάποια μυστήρια).          …