Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Ο αλβανός Υπεξ Μπουσάτι: Τα θέματα που ανέφερε ο Hahn έχει δεχθεί και η ελληνική πλευρά


kotzias_tirana

Στο φιλοκυβερνητικό κανάλι A1 Report βρέθηκε χθες βράδυ ο αλβανός Υπεξ κ. Ντ. Μπουσάτι. Δεν θα γινόταν κι αλλιώς, καθώς οι δηλώσεις Χαν συνεχίζουν να τροφοδοτούν τα μίντια με αναλύσεις για την πλέον «θετική αυτή διπλωματική εξέλιξη και επιτυχία», μέρος των ερωτήσεων του δημοσιογράφου να είχαν να κάνουν με τις ελληνο-αλβανικές σχέσεις.
Σύμφωνα με τον Μπουσάτι οι δυο πλευρές έχουν συγκροτήσει «έναν διμερή μηχανισμό συνεργασίας και έχουν ανταλλαξει διαμέσου δυο εγγράφων που τα έχουν χαρακτηρίσει ως non paper», καταγράφοντας ο καθένας την δική του άποψη για τα υπό συζήτηση θεματα. «Τα θέματα που αναφέρθηκαν και στη δήλωση του επιτρόπου Χαν, είπε ο Μπουσάτι, είναι θέματα που ανεξάρτητα από τον τρόπο χειρισμού τους, βρίσκονται και στο αλβανικό και στο ελληνικό έγγραφο. Στα συμφραζόμενα αυτά δεν θεωρώ έκπληξη τη στάση του επιτρόπου Χαν».

Ενώ σε άλλη ερώτηση για το «τι προσφέρει η κυβέρνησή σας για το «τσάμικο», ο κ. Μπουσάτι βρίσκει την ευκαιρία να επισημάνει άμεσα το ρόλο που παίζει τα ανθελληνικό κόμμα PDIU  του Σ. Ιντρίζι, σημαντικός πολιτικός σύμμαχος του κυβερνώντος Σ.Κόμματος του Ε. Ράμα.  «Εφόσον είμαστε σε διαβουλεύσεις (με την ελληνική πλευρά), απαντάει ο Μπουσάτι, πιστεύω θα δείξετε κατανόηση ώστε να μην είμαι εξαντλητικός στις απαντήσεις σχετικά με τους τρόπου λύσης του τσάμικου θέματος…Πρώτη, όμως, η κυβέρνησή μας, μετά την πτώση του κομμουνισμού έχει στο πρόγραμμά της το τσάμικο θέμα. Δεύτερον, υπάρχει ένα ψήφισμα στο αλβανικό κοινοβούλιο… Τρίτον, είναι γεγονός πως η συμμαχία μας έχει διευρυνθεί όχι απλκά αριθμητικά, αλλά και πολιτικά με ένα κόμμα όπως το PDIU. Όλα αυτά τα στοιχεία υποχρέωσαν την αλβανική διπλωματία να θέσει διάφορους τρόπους λύσεις στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων με την ελληνική πλευρά. Αυτό είναι θέμα βασικών ελευθεριών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Δεν απλά ιδιοκτησιακό  θέμα, είναι ένα θέμα που εμείς δεν το βλέπουμε ως ρεβάνς κατά της Ελλάδας. Είναι ενα  θέμα που του αξίζει πολιτικός χειρισμός, στο διπλωματικό, οικονομικό και νομικό σκέλος».
Τέλος στην ερώτηση εάν είναι σύμπτωση (η δημοσιοποίηση εκ μέρους της Αλβανίας, σχόλιο Δερόπολης) οι δηλώσεις Χαν με τις δηλώσεις Ερντογάν για τη Συνθήκη της Λωζάννης, ο Μπουσάτι όπως λακωνικά: «Κατά την άποψή μου είναι σύμπτωση. Η άποψή μου είναι αυτή που σας εξέθεσα».
http://www.deropoli.com/?p=14357

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Οι ΗΠΑ αποστέλλουν 950 τεθωρακισμένα οχήματα στην Αλβανία.

Οι ΗΠΑ αποστέλλουν εσπευσμένα 70 θωρακισμένα οχήματα στην Αλβανία (πρώτη  αποστολή) ενώ τους επόμενους  μήνες θα αποσταλούν άλλα 180 τα οποία  θα ανέλθουν συνολικά σε  950, εξοπλίζοντας τον αλβανικό στρατό για χερσαίες επιχειρήσεις . Πρόκειται για μια σαφή και κατηγορηματική κίνηση της Ουάσιγκτον στα τεκταινόμενα στο Κοσσυφοπέδιο και την ένταση  που έχει αναπτυχθεί τις τελευταίες ημέρες.

Ηπειρώτες Ευεργέτες της Τουρκοκρατίας και Ελληνοκρατίας

Το Ισλαμικό Κράτος στρατολογεί «φουρνιές» Αλβανών από Σκόπια και Κοσσυφοπέδιο