Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Ο αλβανός Υπεξ Μπουσάτι: Τα θέματα που ανέφερε ο Hahn έχει δεχθεί και η ελληνική πλευρά


kotzias_tirana

Στο φιλοκυβερνητικό κανάλι A1 Report βρέθηκε χθες βράδυ ο αλβανός Υπεξ κ. Ντ. Μπουσάτι. Δεν θα γινόταν κι αλλιώς, καθώς οι δηλώσεις Χαν συνεχίζουν να τροφοδοτούν τα μίντια με αναλύσεις για την πλέον «θετική αυτή διπλωματική εξέλιξη και επιτυχία», μέρος των ερωτήσεων του δημοσιογράφου να είχαν να κάνουν με τις ελληνο-αλβανικές σχέσεις.
Σύμφωνα με τον Μπουσάτι οι δυο πλευρές έχουν συγκροτήσει «έναν διμερή μηχανισμό συνεργασίας και έχουν ανταλλαξει διαμέσου δυο εγγράφων που τα έχουν χαρακτηρίσει ως non paper», καταγράφοντας ο καθένας την δική του άποψη για τα υπό συζήτηση θεματα. «Τα θέματα που αναφέρθηκαν και στη δήλωση του επιτρόπου Χαν, είπε ο Μπουσάτι, είναι θέματα που ανεξάρτητα από τον τρόπο χειρισμού τους, βρίσκονται και στο αλβανικό και στο ελληνικό έγγραφο. Στα συμφραζόμενα αυτά δεν θεωρώ έκπληξη τη στάση του επιτρόπου Χαν».

Ενώ σε άλλη ερώτηση για το «τι προσφέρει η κυβέρνησή σας για το «τσάμικο», ο κ. Μπουσάτι βρίσκει την ευκαιρία να επισημάνει άμεσα το ρόλο που παίζει τα ανθελληνικό κόμμα PDIU  του Σ. Ιντρίζι, σημαντικός πολιτικός σύμμαχος του κυβερνώντος Σ.Κόμματος του Ε. Ράμα.  «Εφόσον είμαστε σε διαβουλεύσεις (με την ελληνική πλευρά), απαντάει ο Μπουσάτι, πιστεύω θα δείξετε κατανόηση ώστε να μην είμαι εξαντλητικός στις απαντήσεις σχετικά με τους τρόπου λύσης του τσάμικου θέματος…Πρώτη, όμως, η κυβέρνησή μας, μετά την πτώση του κομμουνισμού έχει στο πρόγραμμά της το τσάμικο θέμα. Δεύτερον, υπάρχει ένα ψήφισμα στο αλβανικό κοινοβούλιο… Τρίτον, είναι γεγονός πως η συμμαχία μας έχει διευρυνθεί όχι απλκά αριθμητικά, αλλά και πολιτικά με ένα κόμμα όπως το PDIU. Όλα αυτά τα στοιχεία υποχρέωσαν την αλβανική διπλωματία να θέσει διάφορους τρόπους λύσεις στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων με την ελληνική πλευρά. Αυτό είναι θέμα βασικών ελευθεριών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Δεν απλά ιδιοκτησιακό  θέμα, είναι ένα θέμα που εμείς δεν το βλέπουμε ως ρεβάνς κατά της Ελλάδας. Είναι ενα  θέμα που του αξίζει πολιτικός χειρισμός, στο διπλωματικό, οικονομικό και νομικό σκέλος».
Τέλος στην ερώτηση εάν είναι σύμπτωση (η δημοσιοποίηση εκ μέρους της Αλβανίας, σχόλιο Δερόπολης) οι δηλώσεις Χαν με τις δηλώσεις Ερντογάν για τη Συνθήκη της Λωζάννης, ο Μπουσάτι όπως λακωνικά: «Κατά την άποψή μου είναι σύμπτωση. Η άποψή μου είναι αυτή που σας εξέθεσα».
http://www.deropoli.com/?p=14357

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ηπειρώτες Ευεργέτες της Τουρκοκρατίας και Ελληνοκρατίας

Αποκαλύπτουμε : Αίτημα στον ΟΗΕ για την εδαφική αποκατάσταση της Αλβανίας με Ελληνικά εδάφη, ετοιμάζει ο Αλβανός πρωθυπουργός Έντι Ράμα.

Το αίτημα αυτό προς ΟΗΕ και Διεθνείς Οργανισμούς έχουν ήδη υπογράψει όλοι οι βουλευτές που ¨ελέγχει ¨ ο Έντιι Ράμ , Αλβανοί βουλευτές των Σκοπίων, αλλά και του Μαυροβουνίου . 


Το αίτημα αυτό θα συνοδεύεται από χιλιάδες υπογραφές Αλβανών που θα δηλώνουν μόνιμη κατοικία ή τόπο εργασίας "Ελλάδα¨ και φυσικά από τους "Τσάμηδες" που υπογράφουν από τους πρώτους, ως "δεδιωγμένοι" από τις "αλύτρωτες" εστίες τους. 


Μην ξεχνάμε ότι , το 52% των αλλοδαπών ̟ που διαµένουν στην Ελλάδα έχουν Αλβανική υπηκοότητα. ( δεν θέλουμε να τους κάνουμε την ζωή δύσκολη ). 


Οι οπαδοί της ¨Μεγάλης Αλβανίας ¨ και του Αλβανικού Μεγαλοϊδεατισμού , με τις ευλογίες και την ενθάρρυνση του Αλβανού πρωθυπουργού ¨γυρίζουν¨ στα προς προσάρτηση "Αλβανικά εδάφη" και συλλέγουν χιλιάδες υπογραφές. 


Ξυπνήστε ! 
Το πρόβλημα που θα ανακύψει εξαιτίας της αδράνειά μας , κρίνεται εξαιρετικά σοβαρό , αφού , θα δημιουργήσει ¨προ ανάχωμα¨ υπέρ της Αλβανίας στο διεθνές δίκαιο με σκοπό να γίνει πεπ…

Αναμνήσεις από το άνοιγμα των εκκλησιών στη Β. Ήπειρο και η πρώτη ελεύθερη Ανάσταση το 1992

Ἡ Ἀλβανία κάτω ἀπό τήν ἐξουσία τοῦ κομμουνιστικοῦ κόμματος ὑπῆρξε τό μοναδικό συνταγματικά ἀθεϊστικό κράτος στόν κόσμο, κατά τήν περίοδο 1967-1990. Τήν περίοδο αὐτή ἀπαγορεύθηκε κάθε θρησκευτική ἱεροπραξία, καταστράφηκαν ἐκ θεμελίων οἱ περισσότεροι τόποι λατρείας, ἐνῶ ἀπεσχηματίστηκαν ὅλοι οἱ ἱερεῖς, καί πολλοί ἀπό αὐτούς ἐξορίστηκαν ἤ πέθαναν μαρτυρικά στίς φυλακές. Ἀπό τό 1976 ἐπίσης ἀπαγορεύθηκαν διά νόμου ὅλα τα χριστιανικά ὀνόματα. Ἡ ἀπαγόρευση αὐτή ἔπληξε ὅλους τούς ἀλβανούς πολίτες, ἀλλά ἰδιαίτερα τούς βορειοηπειρῶτες ἀδελφούς μας, γιά τούς ὁποίους ἡ ὀρθόδοξη πίστη ἦταν βασικό συστατικό τῆς ἐθνικῆς τους ἰδιοπροσωπίας. Βασική ἀρχή τοῦ Κόμματος Ἐργασίας τῆς Ἀλβανίας ἦταν: «Κύριος σκοπός τοῦ κράτους εἶναι ἡ παραγωγή. Ὅποιος δέν παράγει, ὅπως οἱ ἱερεῖς, δέν ἔχει θέση στή νέα μας κοινωνία». Ἔτσι μέχρι τό 1990 οἱ ἀδελφοί μας ἔμεναν ἀβάπτιστοι, ἀστεφάνωτοι, ἀλειτούργητοι, ἀκήδευτοι, (μέ ἐλάχιστες ἐξαιρέσεις ἱερέων πού μέ κίνδυνο τῆς ζωῆς τους τελούσανν κρυφά κάποια μυστήρια).          …