Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Γράμμα του Ιωάννη Μεταξά στους New York Times για το μέλλον της Αλβανίας και το εθνικό ζήτημα της Βορείου Ηπείρου


Στις 27 Οκτωβρίου του 1918, η εφημερίδα «New York Times», δημοσίευσε μία επιστολή του Ιωάννη Μεταξά με τίτλο «Ελληνικές Θέσεις στην περίπτωση ενός προτεκτοράτου» (Greek Views on the Suggestion of a Protectorate). Στην επιστολή του, ο Ιωάννης Μεταξάς ως μέλος διπλωματικής αποστολής της Ελλάδας, κάνει λόγω για το αλβανικό έθνος, την τότε κατάσταση στην χερσόνησο του Αίμου και τεκμηριώνει το δίκαιο των διεκδικήσεων της Ελλάδας επί της Βορείου Ηπείρου. Προς το τέλος της επιστολής γίνεται λόγος για την Χιμάρα και τους Δρυμάδες.


View Fullscreen


http://omonoia-deeem.org/epikerotita/gramma-tou-ioanni-metaxa-stous-new-york-times-gia-mellon-tis-alvanias-ke-ethniko-zitima-tis-voriou-ipirou/


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Οι ΗΠΑ αποστέλλουν 950 τεθωρακισμένα οχήματα στην Αλβανία.

Οι ΗΠΑ αποστέλλουν εσπευσμένα 70 θωρακισμένα οχήματα στην Αλβανία (πρώτη  αποστολή) ενώ τους επόμενους  μήνες θα αποσταλούν άλλα 180 τα οποία  θα ανέλθουν συνολικά σε  950, εξοπλίζοντας τον αλβανικό στρατό για χερσαίες επιχειρήσεις . Πρόκειται για μια σαφή και κατηγορηματική κίνηση της Ουάσιγκτον στα τεκταινόμενα στο Κοσσυφοπέδιο και την ένταση  που έχει αναπτυχθεί τις τελευταίες ημέρες.

Ηπειρώτες Ευεργέτες της Τουρκοκρατίας και Ελληνοκρατίας

Το Ισλαμικό Κράτος στρατολογεί «φουρνιές» Αλβανών από Σκόπια και Κοσσυφοπέδιο